Tabung Firash

Friday, 31 October 2014

Libster Award #7 by Yun Sing

Assalamualaikum
Kene tag berturut2 kali ni
Tak ape lah demi menghargai orang yang tag
Terima kasih Yun Sing

Macam biasa aku jawab soalan je la ye

1. Kereta Idaman.
volkswagen scirocco
Melting sat nmpk kete ni dan kaler nii

2. Jenama handphone sekarang?
Samsung S4

3. Hobi masa senggang?
Maen dgn kraft, jahit2,masak2 sekarang suka blogwalking

4. Lagu kegemaran?
Mimpi by Anggun

5. Instrumen muzik kegemaran/yang anda boleh main?
Tak pandai main alat muzik pon,mase kecik2 sulu pernah blaja piano tapi tak ingat sehabuk pon

6. Favourite quote?

7. Pandangan anda tentang blog saya?
Simple and tak serabut...

8. Kenapa jadi blogger?
Dulu tak terpikir pon nak jadi blogger, menulis sekadar untuk peringatan sndiri, tak sangka pulak bile dah kenal blogger2 laen jadi seronok...
Dapat kenal2 dgn kawan2 baru, dapat tambah info, dapat share lagi pengalaman.

9. Ada fobia tak? Kalau ada, senaraikan (hehehe)
Fobia sangat dengan katak.. kalau nampak katak memang lari tak cukup tanah

10. Pengalaman paling lawak dalam hidup?
Alah tak berapa nak ingat la..
Mungkin tak berapa lawak kott
Nanti kalau terlintas update semula ye

11. Tempat yang anda teringin nak pergi?
Of coz lah mekkah, sekurang kurangnya dapat tunaikan umrah..
Dengar pengalaman en asben and famili mertua rase berkobar2 je..
Insyaallah satu hari nanti

Ok done menjawab soalan
Maaf lah sebab berkurun da punye soalan
Ada lagi dua tersimpan dlm draft

Thursday, 30 October 2014

Menang GA Birthday Giveaway by Shad #4

alhdmullilah
Rezeki datang tergolek2 bulan ni
Rajin sangat maen dengan segmen dan GA nie..
Tak rugi mencube tau

Tak sangka menang lagi kali keempat bulan ni
Dari birthday giveaway by shad

Hadiah disponsor oleh rexylla
Merupakan perfume

Pagi tadi bunyi moto posmen pin pinnnn
Ahahhaha rase betul suasana kampung
Kalau kat klang tu mmg dengar bunyi van pos laju je

Bile ade bungkusan untuk aku tak laen tak bukan hadiah dari GA la kan


Taraaaaaaaa....
Ok mmg bau dia wangi
Belum bukak kotak pon da bau kt plastik tu
Kes tumpah ke ape nie

Thanx pada shad sbb anjurkan GA ni
Dan pada sponsor

Alhamdullilah tuah dan rezeki aku bulan ni
Untungnye jadi mak buyong ye

Wednesday, 29 October 2014

Doakan Kesihatan Opah

Assalamualaikum
Aku dikhabarkan berita sedih oleh sepupuku semalam
Opah ku kini ditahan wad
Mintak semua doakan kesihatan opah



Sakit hati jugak lah dgn misi yang sepatutnye ditugaskan menjaga pesakit tak bertanggungjawab
Bukan patutnye semua tu kerja misi ke?
Kenapa lak nak geli??

Sementara tunggu untuk xray



Alhamdullilah opah dah boleh bangon n senyum
Sekarang tengah tunggu keputan urine test dgn darah...
Insyaallah kalau tak ada pape opah dah boleh balik

Terima kasih tikah sebab tolong tengokkan opah
Dan keluarga cik As

Mintak jasa baik akak2 abg2 adik2 doakan kesihatan opah beransur pulih ye



Tuesday, 28 October 2014

Eh Eh Ade Orang Rindu Lah

Assalamualaikum semua
Entry gedik hari ni

Sape yang rindu tu?
Of coz la en asben kesayangan
Tengok sampai macam tu sekali rindu bini
Baru sehari dok klang tu..
Minggu lepas pnye gmboo nie

Sabar ye sayang
Ni baru 2 minggu 
Nanti 2 bulan tau tinggalkan bini dgn anak sekali



Tengok akak2 kesayangan baru aku pon tanya mane aku
Eh ehhhh ayu belum bersalin lagi ye
Sibuk tahan sakit sikit 2 3 hari lepas yang tak aktif di blog
Tak sangka pulak ade yang prihatin

Ni lah orang kate seronoknye berblogging kan?
Kenal dalam alam maya je pon dah boleh buat kite rapat
Thanx akk berdua acik watie & mama3farhana

Ok sape rindu aku lagi angkat kaki cepattt!!!!
Hahaahah terima kasih la semua
Sobbb sooobbbb
Tarik hinguih satt

Kawan2 tempat kerja oon ade sibuk tanyakan hal same..
Aishhh baby belum nak keluar lagi ni
Tunggu daddy kott

Mintak semua doakan yang baik2 je ye
Tunggu en asben sampai isnin depan

Pssttt hari ni pon tak dapat nak blogwalking lagi
Maaf deh akk2 adik2 abg2 semua
Ni pon dok curik2 taip ni

Monday, 27 October 2014

Pengebom Berani Blog Aku

Assalamualaikum
2 hari tak bersiaran ade yang rindue
Sila la rindu rindukan dirikuuuuu

Maafla tak sempat nk blogwalking mane2 lagi
Insyaallah akan tinggalkan jejak pukal macam cik as

Ok berbalik kepada mereka yang berani mati sangat nak jadi pengebom ni kan
Kali ni dikna kesayangan pulak

Amboiii dikna oiii ikott jejak langkah sape ni??
Takpe akk simpan sampai free nnt akk bom awk pulak ye


Akk tak mampu nak bagi awk hadiah skg ni..
Nanti tuntut lepas akk sihat lah yee

Ni je mampu dgn ucapan terma kasih sebab sudi jenguk blog akk yg merepek2 ni
Nasib da cantekk hasil sentuhan awak

Thank you syg
Sayang dikna lebih sikit



Friday, 24 October 2014

Segmen I Follow U By Blog Dieyla

Assalamualaikum
Camni lah jadi bile dah bukak laptop
Kira qadar balik mane yang ajak join segmen tu la

Sori dieyla baru sempat nak join ye

Jom same2 meriahkan segmen ni
Sebelum tamat pada 30 Oktober 2014

First Giveaway by Zaki! Namaku

Assalamualaikum
Bukak2 kene tag dengan 2 orang budak nie
Ishh serentak dalam entry yang same plak tu

Sape2 nak makan kek Sarawak jemput lah join segmen dari Zaki 

 (sila klik banner untuk join)

Tamat pada  25 Oktober 2014

Mangsa tag seperti biasa
cik mimie
acik
nadya

Blog Ku Digegar Jugak

Assalamuakaikum semua
Selamat pagi
Da sarap semua??

Baru aku perasan semalam tak update entry
Wahhh bz sgt blogwalking smpai terlupe
Nampak tak betapa suke nye aku berjalan2 kat blog2 korang ni

Semalam kak farrah dah kene bom
Pagi tadi bukak2 aku plak kene
Aishhhh nak kene betul  nur as a.k.a CAM


Cissssss kurang asam jawa betul..
Hahahahaha
Ehh ni bukan entry marah ke mengamuk ke ape ok
Entry penghargaan yg tak terhingga pagi2 jumaat yang mulia nie
Sebab tengah rajin nk update ni kan

Terima kasih la nur as oiiii sebab tinggalkan jejak sekaligus
Dah abis cuti ke??

Wednesday, 22 October 2014

Roti Tempayan RM 1 @ Kota Bharu

Assalamualaikum
Sape tak tau roti tempayan??

Name komersial Roti Nan tu
Yang korang makan kat mamak dengan ayam tandoori

Aku cukup lah sekali dua makan roti nan kat mamak 
Kalu lambat 5 minit masuk mulut memang boleh patah gigi tau
Liat tak tau nak bahaq mai 

Petang tadi lepas ziarah rumah poklong dengan moklong umi ajak makan2 minum petang
Eh ehhh cikna kate aku lak nak makan roti tempayan
Amboii cikna name kite naik plak ye..
Padahal memang aku nak makan pon
Macam tau2 je cikna selera mak buyong ni kan

So ke Kota Bharu lah kite
Nak makan sedap ke Wajinah Restoran 
Restoran kate kau
Padahal kedai tepi jalan je
Tapi memang roti kat sini terbaik

Setiap kali balik kelantan, suka lah aku merengek2 ajak en asben makan sini
Cume kali ni en asben xde nak join skaki

Roti sahaje seringgit
Mane nak cari roti seringgit dah sekarang nie
Lagi besau dari roti canai


Nampak tak keempukan, kegebuan, kebantalan roti tersebut
Sila lah terliur wey

Nora bagi ***** 5 bintang
Aku sebelum pregnant kuah kari kambing la
Tapi sejak ade isi ni baby xmo makan kambing agaknye
Makan daging jela kita
Kuah kira harga lain ye...


Salah kah kita ucapkan Happy Deepavali kepada kepada agama Hindu?


Assalamuaalikum semua
Baru sempat update
Hari ni dok balas dendam berblogwalking dari pagi smpai ke tengah hari
Sedar2 je dah pukul 12

Dok ralit lah usha korang2 punye blog nie.
Ok berbalik pada tajuk entry di atas

Suka untuk aku kongsikan bersama
Andai salah sila perbetulkan
Aku juga insan yang sering melakukan kekilafan

Disini ingin aku kongsikan perbincngan group whatapps famili belah abah aku
Walaupon agak lewat untuk aku update entry kali nie
Raya Hindu pon dah nak abis ye dak
Tak ape lah asalkan dapat dikongsi bersama

Sepupu aku mendapat jemputan rumah terbuka sempena Deepavali

Soalan : Adakah salah, kita sebagai umat Islam mengucapkan selamat pada orang bukan Islam

Jawapan : Datang jemputan orang bukan Islam dibolehkan, dan ucapan sekadar ucapan berunsurkan adat juga dibolehkan.

Ayat " lakum dinukum waliyadin " melarang umat Islam membantu atau bersekongkol dengan orang kafir dalam upacara atau hal yang menjadi kepercayaan agama lain.

Adapun hal seperti majlis yang menyediakan makanan dan minuman dibolehkan untuk kita hadir.
Kerana, makan dan minum itu bukan agama mereka, ia (makan dan minum) adalah adat sesebuah majlis.

Contohnya
Datang ke majlis tersebut dan tuan rumah meminta kita untuk membunyikan loceng dirumahnya ataupun minta tolong susunkan colok, atau bersihkan berhala. Maka ini Haram hukumnya.
Kerana ini adalah perkara agama yang menjadi agama mereka. Dan pastikan makanan yang disajikan bersih dan diyakini halal.


Maka tak terlambat untuk aku ucapkan Selamat Menyambut Happy Deepavali pada kaum yang menyambutnya walaupun aku tau bukan kaum2 ni yang bace entry aku
So aku ucapakan selamat bercuti tadi

Harap apa yang dikongsikan dapat dimanfaatkan
Dan lagi sekali andai salah mohon memberi teguran

Tuesday, 21 October 2014

Menang GA 2014 Mialiana.com #3

Assalamualaikum
Alhamdullilah
Rezeki mak buyong kali ni 
Berturut2 pulak tu

Join GA dari kak mia
Dan setelah beberapa minggu menunggu
Akhirnya pengumuman pemenang GA diumumkan

Dan aku salah satu pemenangnya


Hadiah aku disponsor oleh dayangdeno
Merupakan Ilustrasi Vektor


taraaaaaa...
thanx deno

Segmen : Kapas Putih November Bloglist

Assalamualaikum
Tengah ade mase lagi ni jom join segmen dari Miss N kita ni

(klik banner untuk join)

Segmen berakhir : 31 Oktober 2014


** 3 orang pemenang bertuah akan dapat free deaignated watermark from Kapas Putih **

Monday, 20 October 2014

Nyor Susu + Lokcing (sate ikan)

Assalamualaikum

Masing2 dah minum petang ke??
Jom sape nak temankan aku minum petang
Minum nyor susu dgn lokcing


Orang kate air kelapa ni elok untuk ibu mengandung
Bukan setakat bakal ibu macam aku je
Memang rata-rata tau kelapa muda banyak khasiatnya

Masuk trimester ke-3 je memang aku merajinkan diri minum air kelapa muda
Tapi sampai kampung memang aku cari kelapa susu la jawabnya

Setiap kali balik kelantan memang tak sah lah kalau tak lepak2 tepi Pantai Irama ni
Dekat sangat dengan rumah famili mertua aku
Sambil2 tu minum nyor susu dengan sate ikan

Kali ni bawak adik aku yang dah bertahun tak nampak sate ikan nie
Yela kat sane memang aku rasa tak akan jumpa dah sate ikan ni
Kelantan mari tauuu
Last makan katenye zaman sekolah rendah

Ni sebenarnye gamboo 4 hari lepas
Masa en asben ade sini
Tapi sebab kekangan mase baru sempat update




Menang GA Prelove by Annur #2

Assalamaualaikum semua

Dok jalan satu2 blog terserempak la dgn entry keputusan preloved giveaway
Alhamdullilah
Tak sangka rezeki mak buyong kali nie
Bertuah nye lahai
Dulu nak menang tikam pon payah tauuu

Terima kasih lah kat budak bertuah ni
Sebab kene tag ajak aku join
Budak pon menang jugak
Tahniah rakan sebaye

Nak tau menang ape


Tu diaaaa
Hadiah utama tempat ke-2 

Sila la jeles 
Terima kasih banyak2 lah kat Annur sebab anjur GA ni

Hadiah dah selamat sampai kampung...

Sunday, 19 October 2014

Segmen Saya nak keychain CH #2

Assalamualaikum

(klik banner untuk join)

Sape nak keychain
Jom2

Tarikh Tamat : 23 Oktober 2014

Segmen Naikkan Follower by Wawaabdulhadi


Allahumma salli `ala muhammadin wa`ala ali Muhammad.



Assalamualaikum w.b.t.


KLIK BANNER UNTUK JOIN!

CARA JOIN: 

1. Buat satu entri bertajuk "SEGMEN NAIKKAN FOLLOWER by WAWAABDULHADI"
2. Copy kod HTML yang disediakan di entri segmen. 
3. Follow blog wawa.  *wajib*
4. Tinggalkan komen anda di ruang komen bawah ini. 


ALERT! 
- Wawa akan update senarai peserta seminggu sekali iaitu hari Isnin. Setiap update dari wawa nanti beserta dengan link follow para peserta. So, nanti korang just klik link tu untuk follow peserta lain. 
- Wawa akan check satu persatu okay sebab nak elak daripada orang ambil kesempatan lain. 
- Sebarang pertanyaan, boleh PM wawa dekat sini Facebook . 


Mohon korang semua dapat support wawa ye. Selamat bersegmen!

First Giveaway by Erza

First Giveaway By Erza 

*** sempena kelahiran putera kedua***




1. Wajib follow blog ERZA dan google+ follower


2. Wajib like fanpage Zaf's Outlet 

3. Buat satu entri bertajuk "First Giveaway by Erza" dan 
letak banner di atas, backlink ke entri ini


4. Tinggalkan URL entri korang di SINI

5. Siap dan good luck friends!!!

Channel Set Perfume Giveaway by Melangkau Garisan

Assalamualaikum
Sape nk menang Perfume Chanel?
Jom join GA dari melangkau garisan

(klik banner untuk join)

Tarikh tamat : 11 November 2014


Segmen Blogwalking Bersama Cikgu Ayu

Assalamualaikum
Hari ni rase nak join mane yang tak smpat...

Dapat on9 gune laptop rasa puas pulak yee..
Semalam nak update cm tak betul pulak laptopnye

Jom join segmen dari cikgu ayu

(klik banner untuk join)

Segmen Bloglist Blogger Terhebat Blog Parihh

Assalamualaikum
Mai curik2 mase join segmen dari adik parih

(klik banner untuk join)

Tarikh tamat segmen : 10 Oktober 2014

Jom jom support blogger baru ni

Berkebun lah Kita

Assalamualaikum semua...
Selamat berhujung minggu

Update kelmarin punya stori
Haaaa jangan tertipu ye..
Bukan aku yang berkebun





Taraaaaaa
Hasil tangkapan
Duku ng dukong
Tah betul ke tah...

Hari ni punya stok dah boleh kira dgn jari dah
Dok bahagi sane bahagi sini

En asben and adik pon da balik klang tghari tadi..
Sob sobbbbb
Rindue en asben!!!!
Nampak mengade tak kat situ...

Smoga selamat smpai sayang
Pandu cermat jiwa selamat

Friday, 17 October 2014

Libster Award #6 by Arzmoha


Wah tak sangka ade lagi Libster Award ni
Kali ni aku di tag oleh Arz
Terima kasih lah bro sudi tag ayu

Syarat penyertaan :  
 Mention the person who nominated you with a link to their blog 

Answer 11 question asked

Nominate 11 other blogger with a small following but with a lot of potential 

Create 11 of your owb question for them ti answer
1. Apa yang membuatkan anda 'update' entry terbaru?
Bile ade benda nak diceritakan

2. Apakah Filem (movie) yang paling anda minati?
Memang sampai sekarang suka tengok cerita 'The Mask'. Sape tengok??

3. Bila waktu yang paling anda suka blogging (pagi, petang, malam)?
Tak tentu,ikott waktu free. Selalu kat rumah pagi2 bagon tido dah bukak laptop, kalau kat opis mase kerja malam curik2 tulang buat hilang ngantuk.

4. Apakah tujuan jangka panjang anda berblogging?
Tak pernah pulak terpikir jangka panjang, tapi tujuan utama blogging dulu memang untuk diari sndiri. Sekarang seronok pulak dapat kawan baru.

5. Apalah yang anda buat bila tidak ada idea untuk update entry terbaru?
Korek balik gambar2 lame untuk dijadikan entry throwback,tapi rasenye hari2 ade entry nak update cume mase je sentiasa mencemburui.

6. Apakah blog saya cepat untuk loading?
Ohh bab ni ayu tak pandai tengok, sebab kadang2 line tenet yang punca jadi loading.. Tapi rasenye tak lembab kottt

7. Bila dalam kesukaran siapa yang paling anda ingat ketika itu?
Of coz lah en asben, sntiase menjadi yang pertama

8. Apakah anda pernah menghargai mereka dengan membuat entry mengenai mereka? Jika ada sertakan link
Siapakah mereka yang dimaksudkan?? Rasa macam tak pernah update enrty mengenai sesiapa kott melaenkan baby dalam kandungan.. hehehehhee
 
9. Apakah status anda? (pelajar/pekerja)
Bekerja

10. Adakah anda menyimpan gambar ketika kecik?
Ada!! Simpan dalam purse lagi

11. Apakah pengalaman paling teruk yang pernah anda hadapi masa kanak-kanak?
Tak pernah ingat pengalaman yang paling teruk sebab ingat benda yang best2 je.. Bile keadaan yang tak seronok tu kene delete dari memory

Ok done menjawab soalan dari aRz
Kali ni nak buat soalan and cari mangsa2 keadaan
Sebab ade yang request suruh buat soalan

Kasi soalan senang2 je,semua tentang diri sendiri boleh
So boleh kenal rakan blogger dgn lebih rapat kan?

 1. Nama penuh, gelaran dan tarikh lahir
2. Asal kelahiran, tempat membesar dan kini menetap di?
3.Status? (bujang/berkahwin,bilangan anak jika ada)
4. Apa yang membuatkan diri rasa dihargai dan disayangi?
5. Makan & minuman kesukaan,kenapa?
6. Hobi atau aktiviti masa lapang?
7.  Bekerja/pelajar? Nyatakan.
8. Tempat pengajian (tadika,sek rendah,sek menengah,IPTA/IPTS)
9. Anak ke berapa dari berapa orang adik beradik?
10. 3 Perkara yang boleh buat diri korang rase naik angin?
11.  Nyatakan 3 perkara yang kawan/keluarga kenal benar dengan sikap korang?

Mangsa keadaan yang terpaksa aku tag,maaflah ye.. Tak paksa,sekadar memenuhi syarat

 naddya
cik fafa
Acik
budak
cik mimie
kak fuzaini
CT Humairah
mama amir
anis
kak sofu
ain syafieqa

Thursday, 16 October 2014

Sample Susu Ibu Hamil

Assalamualaikum... 
Share sikit stori smlm
Petang semalam saje gedik2 nak pergi tanya pakej bersalin dekat KBMC 
Datang2 terus buat ceckup sekali

Siap scan 2d 
Alhamdullilah kedudukan baby dalam keadaan sepatutnye

Setel kasi ceramah, doktor bagi sample susu
Haaa bile ditanya aku ade minum susu tak
Jawab la ade,susu kambing hahahaah
Yela orang kate banyakkan minum susu kambing untuk elak anak kuning


Ni sampel yang doktor bagi
Tah minum ke tak nanti

Wednesday, 15 October 2014

Dah Cuti

Assalamualaikum semua
Lambat update rini sebab buzy skit
Maklumla orang da start cuti

Amek kauuuu
16 hari aku apply cuti
Nak balik kampung punya pasal
Sila jangan jeles ye kamoo kamooo semua
Walaupon tarikh due lambat lagi


Alhamdullilah selamat sampai kampung halaman en asben jam 10 pagi tadi di bachok kelantan
Jangan tak tau aku bersalin rumah mertua
Smpai2 rumah abis bengkak kaki aku
Mula la cuak tak tentu pasal kan
1st time tengok kaki menggelembung cmni
Huwarghhhhhh
7 jam weyh perjalanan dari klang ke kelantan

Bile kat sini aktiviti nak bersosial mungkin terhad
So tak dapat nak jenguk2
On9 pon gune fon je
Maafla tak dapat nak jalan2 blog ke blog
Insyaallah kalau berkesmptn aku akn jenguk jugak
Jadi sila lah rindue2kan aku ok

Tuesday, 14 October 2014

My Baby White Calar lagi

Oh no oh nooooo
Assalamualaikum semua
Selamat pagi


Nampak cm takde ape ye dak..
Bukannye nampak dalam gambooo
Montot cik putih calar2 je, kemik2 sikit
Kiri kanan pulak tu

Wahhh kejam betul en asben
Tiang sebesar tiang tu pon tak nampak
Boleh tanya pulak tu kenape ade tiang kat situ

Eh cik abg, kalau tak ade tiang roboh lah parking tu
Si putih ni memang suke tayang montot kot..
Rasenya dah 3x kene cium kt belakang tu

Cer cer kalau kene kereta dia
Perghhh dia pnya mood smpai ke bulan tak balik2 tauu
Ni boleh sengih jee
Haishhh sabar ayu sabarrr...

Wooooo sadisss...
Dah tak seksi da montot si Putih
Robek Kiri kanan


Maaflah cik putih dah lame tak mandi nie
Sebab tak jalan jaoh
Dok ulang alik kerja je

Monday, 13 October 2014

Segmen 12 Jam Bloglist #11 Mialiana.com


Pencarian bloglist bagi bulan November dan Disember 2014 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 13 Oktober 2014, iaitu tepat jam 11.15 pagi sehingga 11.15 malam nanti. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 12 Jam Bloglist #11 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senang dan mudah bukan?

12 blog yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 31 Oktober 2014.

tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...

Bertukarrrrr!!!!!!

Assalamualaikum
Wahhh dah macam siri Power Rangers dah kan
Maen tukar2 pulak

Ade yang perasan tak??
Aku kan ade join Segmen Edit Blog by Aina Akmal
Bile adik aina ni umumkan aku salah satu blogger bertuah kat sini
Menangis guling2 la aku sambil menari kan

Orang kate rezeki anak kan
Bertuah jela kerjanya
Alhamdullilahhh

So blog aku pon telah bertukar wajahnye...
Aku tak dan nak print2screen yang lame
So aku aku aku amek kat Sini



Terima kasih banyak2 dik sebab pilih akak yeee
Terharu sangat
Pada yang tak terpilih tu jangan sedih
Pergi bodek dik Na kite tu..
Mesti boleh punyeeee

Maaflah dik sebab terpaksa layan kerenah akak yang mengade2 ni ye...
Akak puas hati sangat2

Pssssssstttt jgn telan orang tau dik Na kalau dorang takmo singgah

Sunday, 12 October 2014

Seharian Mak Buyong Berjalan Sakan

Assalamualaikum semua

Semalam sakan keluar sampai lewat malam
So tak sempat nak blogwalking
Hari ni baru singgah satu persatu

Semalam aku ke Sekincan 
Ada kenduri belah mak aku
Rasanya dah lame aku tak berjalan jenguk saudara mara
Ramai yang datang makcik2 aku dari kampung semua ada
Tak terkecuali nenek dgn atok aku sekali


Ada gaya tak??
Ni sepupu baru aku yang aku kenalkan 3 minggu lepas kat sini
Budak ni suke kerut muke dia
Tah ikott sape tah

Ni mak Nuren
Acik su yang beza setahun je dengan aku

Abis knduri,kami ke Tanjung Karang
Rumah atok sedara pulak
Member aku request nak gamboo mak buyong
Baru aku perasan mmg sejak perut memboyot ni takde satu gamboo pon
Kecuali mase Raya lepas

Sebab aku rase macam tak kene je badan aku ni kan
Alang2 aku belanje kat sini sekali la ye
Tapi jangan gelak tauuu

Pinjam kete en asben jap nak menyandoo
alhamdullilah kandungan kini masuk 37 minggu
Ada yang kate keciknyeeee
Alahaiii kalau besau2 tak larat nak bawak cik non...

Lepas ke Tanjung Karang kami ke Kampung Melayu Subang pulak
Datang singgah rumah pakcik sedara aku merangkap best friend bapak aku
cewahh

Balik Ara Damansara hantar mak abah aku
Singgah jumpa adik en asben bawak pergi makan
Lepas magrib bergerak ke Paradigm Mall

ni bawak budak bertuah ni

Aku dok ngidam frappe chocolate SFCC je dari awal kandungan
Baru sempat nak merasa
Thanx en asben




Bile en asben kate nak diet
hahahhaah punah abis diet katenya

Balik lepas anta adik en asben ktorang berangkat pulak ke Dataran Bawah Shah Alam
Biasa lah en asben jumpe geng2 kereta dia
Aku pon ape lagi ambek lah peluang jumpa geng2 SGSA aku kan
Geng2 sugar glider yang memang tiap2 malam minggu ade kat sane

Dari pagi aku balik keje pukul 7
Balik rumah rehat2 siap2 dalam kul 9.30 pagi bertolak ke Ara damansara
Sampai rumah dekat jam 2 pagi
Rabak tak rabak la mato den nia

Fuhhh rase macam dah lame tak berjalan sakan...
Hari ni abis lenguh sendi2 semua
Tapi alhmdullilah masih boleh buat kerja seperti biasa

Panjang lebar cerita kali ni ye
Jangan serik membace!!

Tabung Firash