Tabung Firash

Thursday, 25 December 2014

Selamat Ulang Tahun Kelahiran Sayang


Assalamualaikum
Lame tak bersiaran
Biasalah masalah yang same
Maaf masih tak dapat kunjungi kalian

Alhamdullilah tahun kedua menyambut kelahiran suami trcinta bersama
Dan tahun ni disambut bertiga

Selamat ulang tahun kelahiran sayang
Semoga panjang umo dan sentiasa dimurahkan rezeki 
Maaf tak dapat nak sambut atau sediakan pape untuk sayang
Maklumla baru sudah abis pantang


Alhamdullila selesai tempoh berpantang 44 hari
Hari ni BabyFirash da berusia 45 hari
Semoga kehadiran cinta hati kecil ni akan memguatkan lagi kasih sayang antara kite insyaallah


Tak lupe sahabat baik ku Nurain Fatiha
Selamat Hari Jadi Sayang
Semoga sentiasa tabah hadapi ujian yang mendatang
Aku sayang ko ketat
rindue ko sendat2

2 orang kesayangan sambut pada hari yang sama
Maaf tiada apa mampu aku sediakan
Hanya titipan doa dan kasih berpanjangan yang mampu ku hulurkan
Semoga ikatan perkahwinan buat suami dan ikatan persahabatan buat sahabat akan terus berkekalan

Perancangan awal nak balik klang besok
Tapi laporan berita menyatakan kelantan terputus hubungan dengan negeri lain mungkin jadual perjalanan akan bertukar
Kita hanya mampu merancang

Petang tadi dah ke pasir mas dan kota bahru
Memang rata2 jalan dinaiki air
Insyaallah aku update lain entry

Minta semua doakan kesejahteraan mangsa banjir 
Dan kami sekeluarga selamat pulang

Thursday, 11 December 2014

Sebulan Sudah BabyMFZ

Assalamualaikum semua
Pejam celik genap sebulan baby Firash
Masih berbaki lagi 14 hari nak menghabiskan pantang ni
Firash pon dah pandai ajak menyembang
Macam2 gelagat dan perangai anak mummy sorang ni
Saling tak tumpah macam daddy dia jugak

Terima kasih semua yang mendoakan kesihatan dan kesejahteraan baby and mummy sekali ni

Meh nak belanje sikit gamboo firash


Heheheh Firash mmg suke genggam napkin dia
Ahad ni kene buat ceckup pulak
Nak kene inject kan
Hope sangat Firash xdemam xsakit
Sebab mummy nye tengah selsema batuk ni
Demam dah beransur pulih

Minggu ni kene kurang cium baby sbb takott berjangkit
Tapi penyusuan tetap dijalankan
Sebab menurut apa yang aku bace baby tak akan ada effect kalau menyusu mase ibu demam

Ade pulak kawan aku suruh aku pam and buang susu badan aku.. katenye susu badan mase ibu demam ni tak ada khasiat

Nanti free aku update pasal susu ibu mase demam ni ye...

Psssttt maaf deh kawan2 akak2 abang2...
aktiviti bw, join segmen/GA sane sini bulan ni terpaksa dihentikan sehingga diberitahu kelak
wahahahhah
Line wifi rumah ni da nazak 
Bila gune data fon maklumla ye
Kejap2 putus line nye...
Aku cume boleh curi2 mase update entry je

Wednesday, 3 December 2014

Semoga Cepat Sembuh Eddy

Assalamualikum semua...
Yeeaayyyhh hari ni firash da masuk 22 hari
Macam tak percaya je
Jadinye ade lagi 22 hari lagi untuk aku abiskan pantang yangbtak berapa nak pantang nie

Ok berbalik pada tajuk
Mintak semua doakan kesejahteraan dan kesihatan sepupu aku yang kini berada di Hospital Sungai Buloh


Kes langgar lari
Memang tak patut betul 
Kene sehari sebelum bufday pulak tuu
Anggap jela hadiah hari jadi ko tu eddy weyh
Dapat info pon dari grop wasap famili
Nampak tak kegunaan media sosial macam nie


Amek kauuuu
Dapat 33 jahitan sempena bufday
Kate makcik aku dalam dua minggu baru boleh keluar wad
Tunggu jahitan tu terbuka

Pape pon aku doakan ko cepat2 sembuh ye
Nasib takde patah2 tempat lain
And happy belated birthday eddy yang ke 23 tahun


Welcome December

Assalamualaikum semua
Diam tak diam pejam celik kite sudahpun masuk penghujung tahun 2014
Tinggal sebulan lagi kite akan menyambut tahun baru
Mane yang azam tahun 2014 dah tertunai ke?


Disember sering dikaitkan dengan apa?
Hujung tahun/ cuti sekolah/ perayaan kristmas/ banjir
Dan bulan ni bulan kelahiran en asben
Jatuh pade hari aku abis pantang dan kristmas
Iaitu 25/12/14
Tak sabarnye nak abiskan sisa hari berpantang aku ni
Nak balik klang

Oh ye tak lupe aku nak ucapkan jutaan terima kasih pada pengunjung2 aku
Terima kasih yg tak terhingga kerana mendoakan aku dan baby
Yang meninggalkan jejak diruang komen
Dan tak lupe yang menaikkan pageview aku
Walaupon tak komen aku tetap hargai
Sayang korang ketat2 taknak lepas

Jom terjah mereka yang masing2 rajin sangat ni


Nurashikin ZA a.k.a NAZECK
Hikayat Seorang Budak
Amy J
Mama 3farhanah

Alhamdullilah tanpa kalian siapalah aku..

Psssttt budak mule mmg aku nk update lepas ko suruh tu
tp asyik dok tangguh sebab kebizian melayan Firash
pukul 4 pagi baru sempat update

Monday, 1 December 2014

Giveaway kerusiburok: Ole-Ole Phuket!

hai semua blogger! 

seperti yang korang semua maklum, kerusiburok akan bercuti ke Phuket awal Disember ni (baca entri kerusiburok ke : PHUKET (intro)

jadi, kerusiburok bercadang nak bagi ole-ole dari Phuket kepada blogger2 sekalian.

bermula 25 Nove 2014 hingga 3 Dec 2014
KLIK banner di atas untuk sertai.

OLE-OLE utama akan diberi kepada 3 pemenang bertuah. 
tapi kalau ramai yang join segmen giveaway ni, 
saya akan tambah 7 lagi ole-ole untuk blogger bertuah! 
hehehe

3 x Ole-Ole Utama = T-shirt kenangan dari Phuket
(sebab tu conduct giveaway awal-awal, nanti pemenang boleh dapat saiz baju yang betul hehe)


JOM SERTAI! Mana tahu korang bertuah! Klik Banner kat atas tu ye untuk syarat yang simple :)


jom join ramai-ramai. ajak blogger lain sekali yer! 
di samping bersegmen, boleh jugak kita berblogwalking dan berkenalan! hehehe

babai.

Tabung Firash