Tabung Firash

Saturday, 28 February 2015

Selamat Pengantin Baru Adi & Fida

Assalamualaikum semua

Aku nak ucapkan Selamat Pengantin Baru Seminggu kepada Adi & Fida
Majlis diadakan di Dewan Balai Polis Subang Jaya


Tahniah pada Adi dan Kak Fida
Semoga berkekalan hingga ke jannah
Dapat cepat baby nanti leh geng dengan Firash

Ni majlis perkahwinan pertama yang kami bertiga pergi
Aku agak payah jugak la nak cari baju
Maklumla baju2 semua dah tak sesuai nak BF anak dah

Angkut mane yang muat dan longgar
Nasib baik lah Firash jadi budak baik tauu

meh belanje budak baik ni



Thursday, 26 February 2015

KASUTKACA15 GA : CHIFFON SHAWL

Haaaa mood nk berGA pulak kali ni
Jom jom sertai
Tarikh last sampai 28.02.2015 tauu


-Minat menjahit,tapi tak pandai
-Suka berkawan
-kuat makan

Simpanan Masa Depan


Assalamualaikum
Firash dah ade simpanan
Akaun Simpanan Tabung Haji lagi tau
 
Sebenarnya dah lame sangat buat akaun ni
Tapi mase tu dalam pantang lagi rasanya
Memang sajenak bagitau nie
Poyo tak??

Dan masih ade lagi simpanan firash dalam tangan
 Nak bukak akaun lagi satu la
Boleh cadangakan tak kakak2 abang2 adik2 dan rakan sebaya


 

Wednesday, 25 February 2015

Percubaan Pertama

assalamualaikum

Cantek tak cantek tak
Akhirnya berjaya jugak aku hasilkan keychain I AM ni dengan bag tag tutu dress ni

Sebenarnya da lame pon menjadi
Tapi ni lah hasil pertama yang aku buat
Sekarang ramai pulak yang tempah
Tapi masa tak mengizinkan lagi nak terima banyak2
 

Vintage Book Marker Giveaway by Sally Samsaiman

Salam Buku!

Eh, ada ke Salam Buku..? Vintage Book Marker Giveaway by Sally Samsaiman ni Sally adakan sempena dengan kehadiran entri Vintage Book Marker yang Sally pernah tulis beberapa minggu yang lepas dan sebagai pendorong supaya anda semua rajin membaca macam Sally (ihikkss), Sally nak bagi Vintage Book Marker ni kepada mereka yang bertuah.

http://sallysamsaiman.blogspot.com/2015/02/vintage-book-marker-giveaway-by-sally.html


Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Sally, Add To Circle Google+ Sally, Follow Twitter Sally, dan Like Fanpage Sally & Fanpage The Sister's Closet
  2. Buat satu entry bertajuk Vintage Book Marker Giveaway by Sally Samsaiman.
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen.
  5. Sally akan gunakan khidmat Tangan Ajaib Sally (manual) untuk pilih 6 orang blogger (3 Vintage Book Mark + 3 Regular Book Mark)...
  6. Segmen ini akan berlangsung dari 23rd February - 28th February 2015 (11.59 pm waktu Malaysia)
(Jika anda tiada mana-mana medium sosial media diatas, anda masih lagi boleh menyertainya)

Vintage Book Mark
Regular Book Mark

Entry Kekurangan Kata #1 - Macam2 Gaya Anak Mummy

Assalamualaikum semua
Biarkan gambar berbicara

Comel tak anak mummy

Tuesday, 24 February 2015

Cepat Lah Sembuh Opah

Assalamualaikum semua
Ade entry minggu lepas pasal mendapat berita baik dan buruk serentak


 Keesokkannya terus aku dan en asben bergerak ke JB
Keadaan opah mase tu dah teruk
Masuk ICU Hospital Sultanah Aminah JB kene tukar darah

Alhamdullilah perjalanan lancar sepanjang perjalanan

 Kami sampai sempat lawat opah
Kesian tgk opah tak berdaya
Wayar penuh kat dada
Masuk2 terus sebak
Mengalir air mata jugak wey


Lepas tukar darah alhamdullilah opah ade perkembangan
Dipindahkan ke wad biasa
Tapi opah masih belum sempat jumpa Firash lagi

Opah cepat lah sembuh
Firash nak jumpa opah nie
Doakan kesihatan opah ye semua


Monday, 23 February 2015

Giveaway Diari Jejaka Hangat 2015




Assalamualaikum dan salam sejahtera

Giveaway Diari Jejaka Hangat 2015 bermula pada jam 12.30 tengah hari 22 Februari 2015 sehingga 12.30 tengah malam 15 Mac 2015. Menawarkan pelbagai hadiah menarik untuk dimenangi oleh para peserta.

Semua blogger dijemput join untuk menyertai Giveaway ini.


Syarat - syaratnya :
1. Wajib Follow Blog Sponsor
DiariJejakaHangat | Suhailah | Syafiqah | Fadzi | Wanrus | Solehah | Nazirah | Fara | Zuhaira | Isra | Kathy | Rbain |
2. Wajib Like Fanpage Sponsor

3. Wajib Follow Instagram Sponsor
DiariJejakaHangat | Suhailah | Wanrus |
4. Tambah Google Plus Sponsor
+Mohamad Khairil
5. Buat entri bertajuk Giveaway Diari Jejaka Hangat 2015
6. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
Contoh Cara Nak Paste Coding Entri :


Kredit utk Mialiana

7. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
20 pemenang bertuah akan dipilih dan keputusan pemenang akan diumumkan pada 16 Mac 2015.
Good Luck!!

Segmen 12 Jam Bloglist #13 Mialiana.com


Pencarian bloglist bagi bulan Mac dan April 2015 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 23 Februari 2015, iaitu tepat jam 11.30 pagi sehingga 11.30 malam nanti. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 12 Jam Bloglist #13 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senang dan mudah bukan?

12 blog yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 28 Februari 2015.

tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...

FIRST GIVEAWAY MAWAR PUTIH

Assalamualaikum semua
Join GA dr Mawar Putih pulak jom

klik banner untuk join

1st Giveaway myhoneyy.blogspot.com


Assalamualaikum
Dah lame rasanya tak join GA ni
Lepas bercuti 5 hari ni kan

Jom sama2 meriahkan sementara belum tamat

klik banner

Due date : 28 Februari 2015

Tuesday, 17 February 2015

Mendapat Berita Baik dan Berita Buruk Serentak

Assalamualaikum selamat pagi
Masih dalam keadaan yang haru biru pagi nie..
Dengan office yang kekurangan staff disebabkan cuti Raya Cina lusa ni
Dengan keadaan opis yang kelam kabut 
Aku mane tau nak setel benda
Budak baru lah katekan
Sambil2 nak blaja pon jadi dah tak ingat apa dah

Dalam suasana yang kacau bilau riuh rendah kelam kabut aku dikhabarkan dengan dua berita
Ada baik dan ada yang buruk
Selalu orang nak dengar berita baik dulu ke berita buruk dulu

Aku sampaikan berita baik dulu la
Masih boleh tersenyum dan gembira
Kalau tahu berita buruk dulu mesti tak dan nak hepi2 kan

Alhamdullilah birasku Ehay telah selamat melahirkan putera sulongnye seberat 3.5kg
Semangat dari Firash nie
Tahniah adik ipar dan birasku
Semoga MDH menjadi anak yang soleh..
Firash dah xsabar nak ajak balik kampung nak tengok sepupu..



Disebabkan opis busy tahap maksima sampai nak makan gula2 pon tak sempat
Apatah lagi nak jenguk2 henfon kat sebelah ni kan
Grop wasap dari famili berdesup2 masuk
Tapi still aku tak endahkan
Bila berdering fon terus aku capai dan tu diaaa
Berita tentang keadaan opah 
Kini opah berada di wad ICU di Johor Bharu
Mintak semuanye dalam keadaan selamat

Ahli keluarga tidak dibenarkan melawat atau pon menemani opah
Semua diminta untuk balik dan berehat
Hanya datang melawat pada waktu melawat sahaja
 Opah bergantung mesin untuk bernafas

Mohon same2 panjatkan doa untuk opah tersayang..

Semoga opah kuat..
Opah kene tengok cicit opah nie..

 

Monday, 16 February 2015

Buaian Untuk Firash

Assalamualaikum semua
Selamat pagi
Ada yang dah start cuti ke hari ni

Nak cerita pasa buaian
Akhirnya aku mengalah jugak untuk tidak beli buaian
Sebab ape?
Kalau boleh malas la nak ajar firash tido dalam buaian
Tapi disebabkan tempat pengasuh ada buaian bile kat rumah dia dah mcm payah nak tido dah

Tapi bile bukan dekat rumah boleh pulak sedap2 tido kan
Pelik la budak kecik ni
Kat rumah asyik nak main je
Nanti bile dah tak cukup tido mule lah nak mengamok sebab ngantuk
Bile dah mule mengamok memang lagi susah lah bambam ni nak tido kan

Akhirnya mumy mengalah
 
Tengok lah aksi anakanda ku yang manje ni
Kes perli mummt ke ape ni?

Ingatkan bile ade buaian ni aku boleh lah buat kerja lain jugak
Tapi mimpi jela kene kasi firash tidur lena baru boleh gerak jaoh dari buaian dia nie

Alaaaa anakk

Friday, 13 February 2015

Perginya Tuan Guru Nik Aziz Yang Dicintai

Assalamualaikum 
Selamat pagi 
Salam Jumaat


Dari Dia kita datang dan kepada Dia juga kita pergi
Al- Fatihah kepada Allahyarham Tok Guru Nik Aziz Nik Mat yang telah pulang ke rahmatullah jam 9.40 malam tadi
Salam takziah buat keluarga dan rakyat kelantan 

Semoga allahyarham ditempatkan di kalangan orang-orang yang beriman, amin.
Al- Fatihah

  

Kenangan bersama Allahyarham TGNA




Thursday, 12 February 2015

Sila Laporkan Diri Anda!!

Assalamualaikum semua
Selamat pagi
Mule kan la hari2 anda dengan senyuman

Ok mungkin bagi  korang dah trlambat
Tapi bukan aku disebabkan aku yang agak sibuk beberapa bulan ni

Aku menulis sejak tahun lepas lagi dan mule aktif pada September lepas
Terima kasih atas sokongan semua
Yang membuatkan aku sentiasa ingin menulis

Mana yang tak tersenarai aku jugak berterima kasih
Tanpa korang xmeriah blog aku tau

Ni adalah top2 komentar aku sepanjang tahun lepas
Kepada mereka sila la laporkan diri anda ye
Nak pakai fesbuk boleh nak pakai wasap boleh nak email pon boleh
Ade gift sikit untuk korang

 

Jom intai2 mereka 

Mereka antara orang2 yang terawal jugak yang aku kenali
Terutamanya kak Farrah
Sayang korang ketat2
Mane yang tak tersenarai aku sayang korang jugak

Wednesday, 11 February 2015

Firash Dah 3 Bulan

Assalamualaikum semua

Diam tak diam dah 3 bulan dah Firash
Cepat je mase berlalu kan

Hari ni firash cekup
Alhamdullilah firash dah sihat dah pon
3 hari lepas firash demam
Aku terus kasi makan ubat mase dia cucuk 2 bulan punye ritu
Nasib baik panas tak berpanjangan
Cume terase dia batuk ng selsema

Tapi doktor kate paru2 firash lancar tak ada ape masalah
Alhamdullilah
Doktor jugak bagi ubat untuk cairkan kahak sbg langkah berjaga
Takot bile malam makin teruk

Kene datang lagi minggu depan untuk cucuk 3 bulan
Tak boleh buat hari ni sebab firash tak sihat
 
 
Muke bile nak amek suhu badan
Amboii depan doktor kemain baik lagi tau firash ni
 Firash dah 5.9kg da

Ni mase firash 2 bulan
Lepas kene cucuk terus tido 

Tuesday, 10 February 2015

Bila Merindui Senyumanmu


Assalamualaikum semua
Mood masih ke laut
Bila dah mule bekerja mula la rindue pada anak
Sape yang dah pernah tengok jangan menyampah ye
Aku dah upload kat fesbuk dengan ig
Yang belum tengok sila la jangan muntah ok!

Aku geram sangat mase ni
Dia tengah dok sembang2 then muat muke
Bile aku pandang lame2 boleh pulak senyum cmtu
Aishhh aku mmg geram
Korang geram jugak x??

Monday, 9 February 2015

Selamat kembali Bertugas Mummy


Assalamualaikum semua
Fuuuuhhhhfuuuuuhh
berhabuk bersarang dah blog aku ni ye
Ada yang sampai terlupe pulak tu
Maaf masih keadaan binggung lagi ni

Hari pertama tempat baru
Suasana baru
Persekitaran baru
Waktu kerja jugak waktu yang baru
OPIS HOUR!!!!

Insyaallah lepas ni akan kembali aktif
Mane2 yang terbengkalai BW akan aku lawat korang k
Terima kasih pada yang masih sudi2 jenguk sini

Tabung Firash