Tabung Firash

Thursday, 30 April 2015

Giveaway I AM Keychain by Hidayuayumie

:: TAMAT SUDAH ::

Assalamualaikum semua
Pada yang sedia tahu hari ni adalah hari ulang tahun kelahiran aku yang ke 25
Disempena itu aku ingin lancarkan first giveaway 
Harap semua diminta berikan sokongan ye

Hasil kerjasama dari Cik Mimie maka terhasil lah banner ni


Syarat yang sangat mudah dan tak memaksa pon,

1. Follow blog hidayuayumie & Cik Mimie

2. Like page & follow instagram MAMIZAFSTUFF (tidak wajib)

Instagram

3.Buat entry "Giveaway I AM Keychain by Hidayuayumie"

4. Copy banner di atas dan backlink ke entry ini.

5.Tinggalkan URL segmen pada ruang komen dan tulis I AM (nama)

Cth : I AM ayumie

Giveaway akan berakhir sehingga 30 APRIL 2015


3 hadiah keychaim sulam I AM untuk dimenangi
Semakin banyak penyertaan hadiah akan digandakan dan digandakan
Sebagai tanda korang beri sokongan aku akan follow korang balik 
Good luck semua!!!!


::SENARAI PESERTA::


Mega Giveaway Diari Jejaka Hangat 2015


:: sticky post::



Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Mega Giveaway Diari Jejaka Hangat 2015 bermula pada jam 10.00 malam 16 April 2015 hingga 11.59 malam 30 April 2015. Menawarkan hadiah yang bernilai RM 425.00 untuk dimenangi. Senarai hadiah ada di SINI.

Semua blogger dijemput join untuk menyertai Giveaway ini.
Syarat-syaratnya :

1. Wajib Follow Blog Sponsor
2. Wajib Like Fanpage Sponsor
3. Follow Instagram Sponsor
DJH | SALINA | NURUL | MASZULL | JAJA |
SAYIDAH | QEELA | FARHANA | ADDA |
4. Tambah Google Plus Sponsor
+julia jamaludin +Mohamad Khairil
5. Buat entri bertajuk Mega Giveaway Diari Jejaka Hangat 2015

6. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.


Contoh Cara Nak Paste Coding Entri :



Kredit Untuk +Mia Liana


7. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI

Sekian Terima Kasih.


Bila Firash Tidur Meniarap

Assalamuaalikum semua..
Masing-masing tak sabar ke nak bercuti
Memandangkan hari ni last kerja
Aku da pon selamat sampai kampung en asben

Ok ni kisah pasal anak mummy sikit
Style baru dah Firash tidur sekarang ni

Dengan meniarap

Aisyhh macam-macam gaya anak mummy ni
Ada jugak aku baca pasal posisi bayi tidur meniarap
Ada yang kate baik dan ada yang kata sebaliknya
Tapi kalau ikot logik pon
Macam agak bahaya betul tak?
Sedangkan kita sendiri  tidur meniarap boleh kadang-kadang pon boleh tersembam muka
Ni kan pulak bayi umur 5 bulan

Sebagai langkah berjaga-jaga kene la perhatikan budak kecik ni
Lama and nampak lena betul aku tengok
Tak sampai hati nak kejut
Aku perbetulkan posisi tidur bila Firash sedar

Lepas ni kene sentiasa awasi pergerakkan anak masa tidur da ni

Wednesday, 29 April 2015

SEGMEN JOM CATWALK BERSAMA PAPAGLAMZ

Assalamualaikum semua
Jom kite jadi model bersama papaglamz


Tarikh last catwalk : 16 May 2015 

So apa lagi
Jemput semua 
Papa dah tunggu dekat stage da tu

Entry kekurangan Kata - Jom Selfie

Assalamualaikum semua
Jom layan budak kecik ni berselfie
Aku tak tahu la ikott peel sape ni
Pantang nampak fon or muke sendiri dalam fon




Tuesday, 28 April 2015

Double Attack Dari Mereka

Assalamuaalikum
bersiaran dari kampung halaman ni

Siapa tak kenal Sofu Hashim & mama3farhanah
Jom terjah dorang

Akak-akak aku ni bom berjemaah ke ape
Berselang seli ni
Terima kasih kak Sofu dan mamafarhana
Sudi ketuk2 pintu umah ayu yang tak seberapa ni
Nak roboh dah rasa






Eh terselit pulak Cik Ash kite ni
Tak puas bom hari tu ke kak Ekin..

Terima kasih semuanya


Jom Balik Kampung

Assalamualaikum semua
Entry ditengah malam di kampung


Untuk sedia maklum
Kalau ingat entry Pertunangan Adik Ipar aku tu
Cikna aku bakal mendirikan masjid awal bulan depan

Mana yang berdekatan or area kelantan dijemput la
Eh eh suka suki aku je menjemput
Maka tertangguhla sehingga ke hari ni

Maklumlah naik myvi balik kampung
Sakit2 la badan aku ni
Dengan loyanya dengan peningnya
Firash sedap je tido kan

Alhmdullilah selamat sampai kampung
9 jam jugak perjalanan dari klang ke kelantan
Dengan hujan lebat ade banjir kecik dekat bentong

Sepatutnya dari semalam patutnya kitorang sampai
Tapi atas alasan yang tak dapat dielakkan yang akan aku up di lain entry

Monday, 27 April 2015

Pasta Daging ala-ala Aglio Olio

Assalamualaikum semua
Dah lunch ke masing2

Kali ni aku nak share cara aku masak pasta
Akhirnya menjadi jugak aglio olio aku
Tapi aku gunakan daging cincang and tambah sikit crabstick ni

Aku tau kenapa selama ni aglio olio aku hanya jadi pasta goreng daging cincang
Kekurangan minyak
Ye kali ni aku gunakan banyak minyak
Opss pastikan minyak zaitun ye


Bahan yang aku gunakan:
1. Pasta  spaghetti
2. Bawang putih
3. Serbuk lada hitam
4. Daging cincang
5. Crabstick
6. Cili api
7. Garam

1. Mula2 korang rebus pasta sampai empuk
2. Tumis bawang putih yang dicincang dengan minyak zaitun,masukkan lada hitam
3. Masukkan daging cincang sampai masak,
4. Masukkan pulak pasta yang dah direbus bersama crabstick
5. Gaul bersama garam sehingga sebati
6. Sebab aku takde cili flake aku taburkan cili api yang dah dipotong kecik-kecik
7. Kalau nampak kering gaulkan dengan minyak zaitun tu kasi berminyak2 sikit
8.Last aku tabur parmesen cheese nak bagi rasa masin-masin lemak.
 Ok Siap!!!

Friday, 24 April 2015

GIVEAWAY SAYANG by SCHA NAZRI

Assalamualaikum semua
Lama dah aku perap entry ni

Jom sama2 meriahkan lagi GA dai Scha 


Terikh Tamat : 4 Mei 2015

Ayu nak menang dan menjadi pemenang utama sebab ayu memang tak pernah pon ade clutch bag
mana tau dengan hadiah tu ayu boleh jadi pengumpul clutch plak
And tujuan utama bukan nak menang pon,nak support GA sama2 blogger
Ayu tag :
kak eyda
Lya
kak wana

Perkongsian Jumaat - Biar Apa Orang Nak Kata

Assalamualaikum semua
Selamat pagi salam Jumaat

Alhamdullillah dah Jumaat terakhir bagi bulan April kan
Sepatutnya hari ni last aku bekerja 
Kononnya nak cuti balik kampung
Tapi nampaknya terpaksa ditunda atas alasan tertentu ye
Tak apa la mungkin ada hikmahnye

Kali ni nak kongsikan tazkirah dari Ustaz Kazim


" Bila ada orang mengumpat kita, menfitnah kita, bersabarla jangan sedih hati. Kerana ada dua perkara yang perlu kita bersyukur. 
1. Orang itu menghabiskan setiap harinya dengan memikirkan kita walaupun dia berfikir keburukan kita.
2. Kerana dia sedekahkan palaha dia secara percuma pada kita."

So lantak la apa orang nak kata nak cerita nak umpat nak keji
Selagi kita tak buat benda yang bukan-bukan
Janji Allah tau apa yang kita buat


Wednesday, 22 April 2015

Blackout

Assalamaulaikum
Simple je tajuk kan


Malam tadi aku terpaksa tumpang tidur rumah kawan dengan Firash tau
En asben kerja malam pulak

Mujur kawan aku tu ada kat rumah
Bayangkan blok tangga aku je yang takde api
Rumah orang lain ade pulak

Benda pertama aku risao kan stok susu dengan Firash je
Nak taknak terpaksa susahkan kawan aku ni merangkap bakal pengantin awal bulan  nanti
Aish tumpang rumah orang yang nak berkemas tinggal nak pindah ni tau la
Untunglah dari gelap ye dak
Thanx Nad Hashim sayang sudi tumpangkan aku dgn Firash ye


Alhdmullilah la Firash tak meragam tak apa malam tadi
Kalau tak runsing jugak dibuatnya

Entry Kekurangan Kata - Bila Mummy khianat Firash

Assalamaualaikum semua
Mintak semua janganla muntah hijau setiap Rabu ye
Memang aku khaskan EKK untuk setiap gelagat si bambam Firash ni

Ni bile mummy sengaja khianat Firash
sangat comell ok
Anak mummy ni memang suka bila bajunya dibukak
Seksi katanya
Oh My Oh My Bambam


Tengok lah betapa riangnya budak ni

Tuesday, 21 April 2015

Mummy Dating Dengan Firash bersama Si Puteh

Assalamualaikum semua
Tak tau nak update ape
Cerita Sabtu lepas

Setelah sekian lamanya mummy ni tak bawak kereta
Eh eh ade lah bawak pergi and balik kerja kan
Tapi nak bawak keluar dari kawasan rumah ni makan 7 bulan dah kot

En Asben takmo temankan mummy pergi belaja menyulam ha
Sebab akak yang ngajar aku ni dok bujang
So tiada ruang untuk para lelaki ni bertempek
Maka dengan itu aku berani kan diri drive dari Klang ke Bangi 
Dari Klang singgah PJ amek adik dulu 
Minta adik aku temankan


Nasib baik la Si bambam ni tak banyak kerenah
Sedap pulak tido dekat rumah orang ye
Mujur jugak adik aku si Dayah tu temankan aku
At least mase firash dok merengek2 tu dia tolong tengok

Tapi siyes susah jugak nak fokus bile ade anak kecik ni kan
Ni belum pandai berlari2 memanjat2 lg kan

Alhamdillilah selamat pergi dan balik
Tambah lagi ilmu menyulam

Ok dah selamat pergi dan balik kan
Dengan konfiden nye bawak kereta kan
Baru aku teringat aku punya lesen dah mati
Itu pon perasan lesen letak kat dashbord, en asben yang perasan 
Nasib baik bagi lesen dekat guard je bukan dekat polis kan




Monday, 20 April 2015

Segmen 12 Jam Bloglist #14 Mialiana.com


Pencarian bloglist bagi bulan Mei dan Jun 2015 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 20 April 2015, iaitu tepat jam 11.30 pagi sehingga 11.30 malam nanti. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 12 Jam Bloglist #14 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senang dan mudah bukan?

12 blog yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 30 April 2015.

tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...

Longan Kering & Kurma Merah

Assalamualaikum semua
Pagi2 Isnin ni mesti masing2 lemau kan

Jom pekena air longan dengan kurma merah


Ni aku dah siap bancuh and tambah gula
So bila nak buat air masukkan 5 ke 10 buah longan 3 sudu air
Pastu bancuh la dengan air panas atau pon sejuk
Sangat menyegarkan
Orang kata air longan ni boleh tambah penghasilan susu badan


Longan aku beli dalam pasaraya Giant je
Mahal la jugak 1 pack tu dalam 8 ringgit lebih
Aku mule2 rebus dulu 10 ketul takot tak boleh masuk
Tapi serius memang sedap
Nak2 bagi penggemar longan,mata kucing, laici macam aku ni

Aku rebus 1 pack longan kering dengan separuh bungkus kurma merah tu sampai warna air bertukar
Disebabkan aku nak buat pati aku gunakan lebih kurang 2 ke 3 cawan cmtu la kot
Gula aku masukkan dalam 15 sudu besar tu
Tuggu sejuk then masukkan dalam bekas
Letak la dalam peti ais
Siap!!

Sunday, 19 April 2015

Senarai Peserta Giveaway

Assalamualaikum semua
Alhamdullilah mendapat sambutan jugak First Giveaway aku ni ye
Terima kasih semua sudi support
Sayang korang ketat2

Mana yang aku tak follow balik tu  dan tiada dalam senarai sila inform ye
Takot terlepas pandang

Senarai Peserta





21. http://carismerahloveisyou.blogspot.com/2015/04/giveaway-i-am-keychain-by-hidayuayumie.html
22. http://kathyrbain.blogspot.com/2015/04/giveaway-i-am-keychain-by-hidayuayumie.html
23. http://creamylittlediary.blogspot.com/2015/04/giveaway-i-am-keychain-by-hidayuayumie.html
24. http://duniamrsrongoks.blogspot.com/2015/04/giveaway-i-am-keychain-by-hidayuayumie.html
25.http://misssakuradiary.blogspot.com/2015/04/giveaway-i-am-keychain-by-hidayuayumie.html

26. http://umikasum.blogspot.com/2015/04/giveaway-i-am-keychain-by-hidayuayumie.html
27. http://k-pophitsz.blogspot.com/2015/04/giveaway-i-am-keychain-by-hidayuayumie.html 
28. http://nasihattermasyhur.blogspot.com/2015/04/giveaway-i-am-keychain-by-hidayuayumie.html
29. http://ketelabi.blogspot.com/2015/04/giveaway-i-am-keychain-by-hidayuayumie.html
30. http://www.dianarashid.com/2015/04/giveaway-i-am-keychain-by-hidayuayumie.html

31.http://iamaproudmama.blogspot.com/2015/04/giveaway-i-am-keychain-by-hidayuayumie.html
32. http://www.mariafirdz.com/2015/04/giveaway-i-am-keychain-by-hidayuayumie.html
33. http://amysigadisweird.blogspot.com/2015/04/giveaway-i-am-keychain-by-hidayuayumie.html
34. http://izpunyeciter.blogspot.com/2015/04/giveaway-i-am-keychain-by-hidayuayumie.html
35. http://halimatussaadiah-itus.blogspot.com/2015/04/giveaway-i-am-keychain-by-hidayuayumie.html

36. http://nazirahnyerr.blogspot.com/2015/04/giveaway-i-am-keychain-by-hidayuayumie_47.html
37. http://cikash.blogspot.com/2015/04/giveaway-i-am-keychain-by-hidayuayumie.html
38. http://nam-comel.blogspot.com/2015/04/giveaway-i-am-keychain-by-hidayuayumie.html
39. http://ibunoey.blogspot.com/2015/04/giveaway-i-am-keychain-by-hidayuayumie.html
40.http://ceritabudak2sekolah.blogspot.com/2015/04/giveaway-i-am-keychain-by-hidayuayumie.html

41. http://maisarahmyblog.blogspot.com/2015/04/giveaway-i-am-keychain-by-hidayuayumie.html
42. http://cikcandysour.blogspot.com/2015/04/giveaway-i-am-keychain-by-hidayuayumie.html
43. http://lonafreak.blogspot.com/2015/04/giveaway-i-am-keychain-by-hidayuayumie.html
44. http://khatyaiman.blogspot.com/2015/04/giveaway-i-am-keychain-by-hidayuayumie.html
45.http://ayienawi.blogspot.com/2015/04/giveaway-i-am-keychain-by-hidayuayumie.html

46. http://ainnadia2.blogspot.com/2015/04/giveaway-i-am-keychain-by-hidayuayumie.html
47. http://jombercontest.blogspot.com/2015/04/giveaway-i-am-keychain-by-hidayuayumie.html
48. http://housewifearts.blogspot.com/2015/04/giveaway-i-am-keychain-by-hidayuayumie.html
49.  http://sitizawiah95.blogspot.com/2015/04/giveaway-i-am-keychain-by-hidayuayumie.html
50 http://yangbaik.blogspot.com/2015/04/giveaway-i-am-keychain-by-hidayuayumie.html

51. http://sweetsouryaya.blogspot.com/2015/04/giveaway-i-am-keychain-by-hidayuayumie.html
52. http://ummi2m2s.blogspot.com/2015/04/giveaway-i-am-keychain-by-hidayuayumie.html
53. http://hanwoohwan.blogspot.com/2015/04/giveaway-i-am-keychain-by-hidayuayumie.html
54. http://firzanahazhar1.blogspot.com/2015/04/giveaway-i-am-keychain-by-hidayuayumie.html
55.http://www.mamaniza.com/2015/04/giveaway-i-am-keychain-by-hidayuayumie.html

56. http://sweetsmelodypinky.blogspot.com/2015/04/giveaway-i-am-keychain-by-hidayuayumie.html
57 http://scha-giveaway.blogspot.com/2015/04/giveaway-i-am-keychain-by-hidayuayumie.html
58.http://muslimahsejati96.blogspot.com/2015/04/giveaway-i-am-keychain-by-hidayuayumie.html
59.http://memburucintamu.blogspot.com/2015/04/giveaway-i-am-keychain-by-hidayuayumie.html
60. http://www.papaglamz.com/2015/04/giveaway-i-am-keychain-by-hidayuayumie.html

61. http://syamimirosnee.blogspot.com/2015/04/giveaway-i-am-keychain-by-hidayuayumie.html
62. http://raihanabintiramlan.blogspot.com/2015/04/giveaway-i-am-keychain-by-hidayuayumie.html
63. http://cowament.blogspot.com/2015/04/giveaway-i-am-keychain-by-hidayuayumie.html
64. http://akifimtiyaz3.blogspot.com/2015/04/giveaway-i-am-keychain-by-hidayuayumie.html
65. http://cahayadiatascahaya22.blogspot.com/2015/04/giveaway-i-am-keychain-by-hidayuayumie.html

66. http://belogsheila.blogspot.com/2015/04/giveaway-i-am-keychain-by-hidayuayumie.html
67. http://sitiyangmenaip.blogspot.com/2015/04/giveaway-i-am-keychain-by-hidayuayumie.html
68. http://puyibl.blogspot.com/2015/04/giveaway-i-am-keychain-by-hidayuayumie.html

Saturday, 18 April 2015

Bila Daddy Jadi Pengasuh

Assalamualaikum semua
Ni kes bile en asben yang mengasuh Firash


Masa botol pertama, kedua dia boleh terima lagi
Masuk botol ketiga dia dah start tolak dah
Nak taknak tengah hari mummy dia ni kelam kabut la balik umah nyusukan anak mummy ni

Kadang dok heran jugak
Macam mana nenek tempat pengasuh elok je jaga sampai petang

Psssttt daddy yang jaga Firash setengah hari pon dah terasa penat kan
So lepas ni baru la en. asben tau macam mana mummy dia jaga sepanjang hari kan
 

Friday, 17 April 2015

Perkongsian Jumaat - Doa Bahagia Suami Isteri

Assalamualaikum semua
Salam jumaat
Lambat pulak aku update entry kali ni ye

Jom sama-sama kita


Sedekah AL-FATIHAH pada pasangan anda
Jangan ingat sedekah AL-FATIHAH pada orang yang tiada je tau
Orang sekeliling juga

Semoga mereka sentiasa dalam kebahgiaan
Aminn

 
 


Thursday, 16 April 2015

Selamat Datang Ahli Baru - Sepupu Firash

Assalamualaikum 
Salam sayang semua
Hari ni baru nak share tentang kelahiran anak buah pertama aku

Ni anak adik ipar dan biras
Muhamad Danial Haikal
Hari ni dah masuk 2 bulan da

Ada rupa Firash tak?


Kalau tengok daddy fauzuan vs baby firash entry lepas
Tak kurangnya baby Danial dan papa Fathi kita ni
Seiras tak?

Tengok la gaya mereka ni
Masing2 masa ni dalam pantang lagi
Kemain lagi serupa kan?

Semoga menjadi anak yang soleh pada mama and papa ye Danial
Membesar dengan sihat sentiasa
Aminn



Wednesday, 15 April 2015

Jindrisska First Anniversary Giveaway

Assalamualaikum semua
Jom kita meriahkan GA dari  JINDRISSKA
Tahniah aisya setahun dah berkecimpung dalam dunia blogging 

Cik Aisya saya nak menang giveaway ni sebab saya memang nak kumpul cenderahati dari rakan blogger yang jauh di perantauan.

Ayu dah follow blog awk lame dah, tak tahu yang ke berapa dah Aisya

Entry Kekurangan Kata - Firash Demam

Assalamualaikum semua


Muka budak malam tadi yang macam tak demam ni
Ada hati nak senyum sengih2 lagi tu


Tepek cool fever

Semoga anak mummy cepat sembuh deh


Tuesday, 14 April 2015

Firash Sudah 5 Bulan

Assalamualaikum semua
Alhamdullilah Firash membesar dengan sihat
Sudah pon 5 bulan sebelum aku 25 tahun

Bila dah mula meniarap tidur pon dia nak meniarap kan?

Muka baru bangon tido anak mummy ni

Firash cucuk untuk 5 bulan hari ni
Alhamdullilah semua normal
Berat naik 100gram je
Takmo duduk diam masa kene timbang tu
Nasib baik masa cucuk jadi budak baik

Firash selphi sikit!!
Ceria muka lepas tu kira ok la kan
Takmo demam2 ok sayang
Jadi budak yang kuat



Resepi Chocolate in Jar Meleleh

Assalamualaikum semua
Pada semua peminat coklat
Kali ni aku nak share cara nak buat coklat yang senang dan sedap

Hari tu aku ade post pasal coklat dlm tupperware kan
Kali ni aku letak comel2 dalam balang
Benda ni mahal sebab jar jeke??

Aku beli dekat 2 ringgit kauuu
Balang saje tak termasuk bahan

Ok takmo bebel panjang jom tengk bahan apa aku guna


 1. Buble rice. Ni aku beli kat kEdai bakeri Bagus
500gm dlm 5 rggt je kot
2. Chocolate compound. Aku campurkan dark dengan milk coklat supaya tak manis sangat
3. Butter


Double boiler coklat compound dengan butter


 letak 3/4 bubble rice dalam jar, aku still nak gune tupperware jugak kan
Then tuangkan coklat atas bubble rice tu

Akhir sekali kite ngapp la
Aku memang suka makan mase coklat tu tengah panas

Kalau coklat mengeras rendam jar dalam air panas,lame2 coklat tu akan cair dengan sendiri nye ok


Monday, 13 April 2015

Happy birthday Mummy Firash

Assalamualaikum semua
Terima kasih sahabat handai, rakan blogger kawan media sosial fesbuk dan instagram atas ucapan dan doa korang

Alhamdullilah aku bersyukur masih diberi kesempatan dan kesihatan yang baik untuk menambah amalan ibadah
Semakin lanjut usia kite semakin banyak dugaan dan cabaran yang dilalui, sesungguhnya bersediakah aku untuk menemuiNya
Masih terlalu cetek ilmu dan amalan untuk dibawa kesana
Insyallah sama-sama lah kita memperbaiki diri

Tahniah kepada abah dan mak untuk hari ulang tahun pernikahan mereka yang ke-27
Terima kasih atas segalanya dari ayu buka mata sehingga hari ini dan juga akan datang
Maafkan salah silap yang pernah ayu lakukan,kedegilan ayu dulu tak mendengar kata.
Kini aku sedar pengorbanan mereka memang tiada bandinganya, sungguh ku rasa derhaka bila diingat semula


Selamat ulang tahun kelahiran adik kedua ku Nur Hidayah pada esok hari 14 April
Terima kasih yang tak terhingga sanggup datang buat suprise kat akak walaupon baru lepas xcden motor
Akak terharu sangat!!!!
Hugggggggg




Sila abaikan background bersepah tu
Ni la bufday gurl esok
Macam mana akak nak buat suprise untuk awak ni dayah
Thank you so much and much to more sebab planning dengan abang ok

Tak lupa pada en Asben yang kali ni menjadi suprise nya atas bantuan adik aku tuu..
Sungguh aku bertuah dikurniakan seorang suami yang sangat memahami dan menyayangi
Walaupon kadang2 tu tak pandai nak menunjuk
Cukupla dengan bantuan yang sentiasa dihulurkan ketika aku keletihan
Terima kasih sayangku Fauzuan


Friday, 10 April 2015

Perkongsian Jumaat - Biar Kita Tak Hot

Assalamualaikum 
Salam Jumaat


"Biar kita tak "hot" didunia kerana menutu aurat..
Daripada kita "hot"direndam dalam neraka Allah nanti"

Untuk apa cantik dimata orang kalau tak cantik di mata Allah
Peringatan untuk diri sendiri juga 


Thursday, 9 April 2015

Mohamad's Bridal - Pertunangan Adik Ipar

Assalamualaikum semua
Alhamdullilah cikNa kini menjadi tunangan orang
Entry lama terperam disebabkan menunggu entry tuan punya badan 
Tahniah diucapkan adik iparku cikNa sayang

Keputusan balik kelantan last2 minute
Hari yang sama plan dan ambil keputusan kurang 5 minit
Dalam masa sejam kami bersiap

Jam 9 malam bertolak
Pada 4 pagi kami tiba di kampung halaman

Gara-gara gambar ni lah yang buatkan aku sebak kejap
Hasil tangan abah mertua aku yang semangat ni
Mau tak terasa
 
NAK BALIK NAK BALIK!!!
''sayang jom balik kampung'' tiba-tiba
Laki aku pon ha jom la

Sentuhan pelamin tunang
Jangan main2
Dah boleh bukak butik pengantin kan?

Kerjasama dari adik ipar dengan makcik
Cantik kan?

 
Tunangan orang merangkap bakal isteri solehah insyaallah
 
Sapa yang tak kenal cikNa aku ni?
Sape yang masih blur2 je dia adik ipar sebaya aku ni?
Mohon publish entry ni ye cikNa
Wahahahah

Nak tengok sape
Kat SINI
Jangan terkejut ok

Wednesday, 8 April 2015

Cik Ash Buat Apa Ni??

Assalamualaikum semua
Dah lama rasanya aku tak kene bom bertubi2 ni
Sebelum ni dari kak ros_reezaAina Akmal
Kali ni Cik Ash a.k.a menyerang



Terima Kasih diucapkan pada Cik Ash yang sudi melawat teratak usang ayu nie
Mungkin zaman bom mengebom dah berakhir dengan kesibukkan diri ni
Tapi still aku akan tetap lawat korang walau sekadar jeling jelingan manja gituu
Jom beramai- ramai lah kita bom Cik Ash

Tabung Firash