Tabung Firash

Saturday, 27 June 2015

Bazar Ramadhan - Kelantan Syurga Makanan

Assalamualauikum semua
Diam tak diam 10 hari sudah kita menyambut Ramadhan
Berapa bazar yang telah korang kunjungi

Berkenana tajuk di atas
Setuju tak aku katakan kelantan antara syurga makanan di negara kita
Bagi yang tak bersetuju sila la ke Negeri Cik Siti Wan Kembang ni
Mula-mula pon aku tak setuju sangat sebab yela makanan sana kan manis-manis
Mana sesuai dengan tekak aku ni

Orang kata tak kenal maka tak cinta kan
Sempat la balik kelantan dua hari
Walau hati memang tak puas balik
Jadi lah dari tak ada

Firash kalau dapat berjalan kat tempat yang macam ni memang mata melilau je kerja nya
Penat tokbah nak pegang tu kejap kiri kejap kanan kejap depan
360' lah dia pusing

Pelbagai jenis kuih muih dan kerabu

Ayam percik
Daging bakar dan lemak pon ade bakar jugak tauu
Ikan Tuka bakar pernah dengar?
Lebih kurang adik ikan pari la

Air tuak
Sapa pernah minum?
Eeeeuuuuuwwwwwwwwwwwww
Pelbagai jenis akok
Memang  favourite aku ni

Nampak tak betapa meriahnya kuih muih makanan dan lauk pauk kat sana
Ada jugak yang kat sini memang tak akan jumpa dekat KL tauu
Tak banyak yang aku amek pon
Sebab rambang mata dok tengok makanan sana kan

Friday, 26 June 2015

Segmen 12 Jam Bloglist #15 Mialiana.com


Pencarian bloglist bagi bulan Julai dan Ogos 2015 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 26 Jun 2015, iaitu tepat jam 11.00 pagi sehingga 11.00 malam nanti. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 12 Jam Bloglist #15 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senang dan mudah bukan?

12 blog yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 30 Jun 2015.

tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...

Thursday, 25 June 2015

Raya Giveaway by Erza


CLICK BANNER TO JOIN


1. Wajib follow blog ERZA dan google+ follower


2. Wajib like fanpage Zaf's Outlet

3. Buat satu entri bertajuk "Raya Giveaway by Erza"


4. Tinggalkan URL entri korang di SINI

5. Siap dan good luck friends!!!




5 langkah mudah sahaja !!!


Hadiah - hadiah yang bakal dimenangi:-
1 x dress raya
2 x RM10 duit raya
10 x voucher Magic Art Museum 3D

Jom Laaaa Join...ajak kengkawan ramai2!!!

Makanan Kesukaan - Bubur Ikan Bilis

Assalamualaikum semua
Selamat pagi
Alhamdullilah puasa ke 6 sudah kita
Hari ni nak share makanan kegemaran anakanda

Bubur Ikan Bilis
Ni macam mummy da ni tau
Hantu bubur bilis

Opss yang hijau-hijau tu brokoli
Wajib ada sayur setiap hidangan
Cume masa mula-mula hanya letak kan ikan bilis 
Pastikan anak tak ada alahan baru teruskan
Then pelbagaikan sayur
Sayur pulak yang dah pernah bagi sebelum ni ye

Macam mana aku tau kesukaan Firash
Nenek yang cerita
Kalau bubor bilis ni makan tak mo berhenti
Banyak makannye


Ni la ikan bilis Firash
Pastikan cuci bersih ikan bilis
Goreng tanpa minyak sampai garing
Then kisar sampai jadi serbuk macam ni
Siap
Campur ketika menghidang
Menyelerakan je Firash makan

Senang macam ni kalau nak travel ke mana pon
Balik kampung siapkan stok ikan bilis ni
Tak payah bawak bahan basah

1st Segmen & Giveaway By Afidah Azmi88

Assalamualaikum semua
Sama-sama kita meriahkan GA dari Afidah Azmi

Tarikh Tutup : 27 Jun 2015

Cepat-cepat sebelum terlambat

Hadiah yang ditawarkan akan diberitahu pada 28 June 2015...hanya 5 yang bertuah akan terpilih..
so tunggu apa lagi...cepat-cepat join...Hantarkan link yang bukti korang dah join dekat ruangan komen yer..




MOMMY'SIGNATURES 1ST GIVEAWAY BY EYRASAHA


Assalamualaikum semua
Hari ni nak balun semua GA kalau boleh
Jom siapa penggemar coklat boleh join GA dari mommy muda Eyra
Mana tahu ada rezeki kat situ

(klik sini untuk join)

Tarikh Tutup : 30 Jun 2015

Pemenang pertama : 4 Jars of Baby Krispie Milk Choco
Pemenang Kedua : 3 Jars Baby Krispie Milk Choco
Pemenang ketiga : Topup Bernilai RM 10.60 mehehe..

Raya Giveaway by Sally Samsaiman

Assalamualaikum semua
Lama tak join GA ni
Kesibukan melanda, takot tak sempat nak bw kesemua peserta
Jom meriahkan entry dengan GA sallysamsaiman

(klik banner untuk join)

Antara hadiah-hadiahnya:
Duit Raya RM 20 - 7x Pemenang
Kad Raya Design by DayangDeno -  5x Pemenang
Kad Raya Sally - 15x Pemenang
 (Hadiah akan di'update' selalu jika ada penambahan)
Mula : 18 Jun 2015 | Tamat : 3 Julai 2015 (11.59pm)
Terima kasih & Salam Ramadhan Al-mubarak kepada semua!

p/s : Kalau ada antara korang yg takde IG @ Facebook ke, masih boleh join...tapi kalau takde blog tak boleh la ye..hihihi

Wednesday, 24 June 2015

GIVEAWAY KAD RAYA 2015 BY KATHY R'BAIN & CIK AKAK

http://kathyrbain.blogspot.com/2015/06/ga-kad-raya-2015-by-kathyrbain-cikakak.html


Detail segmen:-

Mula: 18 Jun 2015
Tamat: 28 Jun 2015

Hadiah:

1. 1 keping kad raya by Kathy R'bain dan Cik Akak x 10

2. 1 keping kad raya by Cik Akak x 10




∵∴∷ Klik banner  untuk melihat syarat penyertaan ∵∴∷



♥♡ segmen di jaya dan di taja oleh Kathy R'bain & Cik Akak ♥♡
Anda mungkin juga meminati: SKIN BAR EPHYRA CPUV FEBRUARI #7&8 - SOUTH AUSTRALIA TOURISM & PDB CNY ... BEG BARU VS BEG LAMA

Entry Kekurangan Kata - Tidur ke Berfikir Tuu

Assalamualaikum semua
Alhamdullilah masih merasai Ramadhan yang ke 7
Entry lambat pulak ke udara disebabkan kesibukkan melanda


Ikot gaya siapa agaknya ye
Tidur macam orang dah besar

Tuesday, 23 June 2015

Bertekad Merampas Suami Kawan Sendiri

Assalamualaikum semua
Saja nak share status rakan fesbuk aku tu
Harap maklum aku da pon minta izin kat empunya status

Ni la pengaruh banyak sangat tonton drama bersiri kat TV
Bukan niat aku nak kondem ke apa
Bukan jugak niat untuk memburukkan orang lain di bulan baik ni
Perkongsian yang menyedarkan dan menyentapkan aku

Sanggup tikam kawan dari belakang
Sanggup rampas hak orang lain
Orang macam ni pon ada ke wey


" Very shock! Terbaca status sorang 'perempuan' ni, 
Berani luahkan hati nya yang really adore kat husband kawan dia,
Then reason is kawan dia selalu ceritakan how nice and romantic si husbank kawan dia ni dalam melayan wife dia,
Dia juga mengaku selalu stalk fb si husband si kawan dia sebab susah nak cari lelaki sempurna macam tu katanya. 
Allahu Akbar, mohon dijaukan dari kawan yang seperti ini.  "

*Ada hikmahnya Islam melarang kita berkongsi hal suka duka rumahtangga pada umum. Hati-hati dalam menceritakan @ memuat naik kisah kebahgiaan rumahtangga kalau sayangkan pasangan masing-masing. Baik suami @ isteri . Mungkin ada yang akan mengambil kesempatan dll.
Bahaya bukan laman sesawang kini
Apa-apa yang kita buat pasti mendapat perhatian
So jangan la nak memandai-mandai up status bukan-bukan ye kawan-kawan

Sama-sama lah kita jadikan ikhtibar
Kita sering lupe sesuatu perkara, untuk peringatan semua termasuk aku sekali

Sunday, 21 June 2015

Snek Firash - Puree Mangga

Assalamualaikum semua
Macam biasa aku nak share makanan yang aku bagi untuk Firash
Siapa suka mangga?
Aku memang peminat fanatik kepada mangga
Kononnye ade musim pelam harum manis ke apa 
Aku tak peduli
Asalkan namanya mangga, pelam, pauh dan seangkatan dengannya memang aku balun je

Jalan-jalan ke Pasar malam terserempak la dengan bau buah mangga yang mengiurkan
Dengan tak peduli en asben yang  entah ke mana terus aku masukkan ke dalam bakul
Aku beli 3 biji untuk aku sorang


Ni bukan makanan utama
Aku bagi makan waktu petang-petang
Sambil aku masuk mulut aku
Masuk kat mulut bambam jugak
Tapi Firash punya aku campur kan dengan EBM


Ni lah reaksi Firash dapat makan mangga kesukaan mummy dia
Mangga manis ye en asben pelik kenapa muka macam makan benda yang masam

Terpaksa mummy bukak baju Firash 

Saturday, 20 June 2015

Resepi Cheesekut

Assalamualaikum semua
Berbuka apa tadi?
Nak share resepi sikit
Pada yang dah biasa buat sila pejam mata ye
 
Kasi terliur sikit bagi penggemar cheese
Yup aku salah sorang hantu cheese
Memang lama dah mengidam cheesekut ni
Memikirkan tekak en asben tak boleh nak masuk
Batalkan niat murni nak merasa kesedapan cheesekut ni

d
Antara bahan yang dioerlukan
1. Biskut Craker
2. 1 block Cream Cheese (250g)
3. 1/2 Tin Susu Pekat
4. Fresh Milk (aku gntikan dengan coklat)
5. Nestum

 

1. Pukul cream cheese da susu pekat sampai kembang, pastikan cream cheese dalam suhu bilik ye
Ni kes malas namanya guna hand wisk je, tapi kalau nak senang gune mixer la, takde lah lenguh tangan
Biskut cicah ni pon da sedap

Part ni best dah macam buat kuih or kek lapis2 ataupon lasagna
 
2. Celup biskut ke dalam susu coklat or coffe ke straberi ke, ikot korang mane korang suke
Janji dicelup, tapi jangan korang p celup sampai kembang
Cukup 2 saat depan belakang ok
 3. Susun biskut dalam loyang.
4. Sapu cream cheese yang dipukul bersama susu tadi,tak payah letak semua
Buat selapis pon dah cukup, tapi kalau suka pon boleh letak banyak-banyak cume tak banyak lapis jela penyudahnya
5. Taburkan nestum atas cream cheese tu, korang boleh letak biskut oreo hancur ke cipsmore ke, terpulang pada tekak masing-masing la
6. Ulang step seterusnya -  biskut,cream chees dan nestum sampai abis
7. Siap tutup gune cling wrap dan letak dalam peti, biarkan sejuk


Ni kes tak menyabar namanya
Takmo tunggu-tunggu da
Tergugat iman bila lama sangat dok mengidam
Akhirnya......
Thorbaik weiiii
Memang kena dengan tekak aku
Bawak pergi opis pon abis

Psstttt :  Ni minggu lepas punya menu tauu, jangan cakap aku tak pose pulak!!

Friday, 19 June 2015

Perkongsian Jumaat - Ganjaran Puasa Ramadhan

Assalamualaikum semua
Sedikit perkongsian untuk semua


Memang kita sendiri tau ganjaran bulan Ramadhan kan
Perkongsian untuk diri sendiri jugak

Thursday, 18 June 2015

Selamat Menyambut Bulan Ramadhan

Assalamualaikum semua
 Selamat berpuasa 
Salam Ramadhan
Sahur ape pagi tadi?
Ada yang dah fikir menu nak bukak puasa ke tu..


Alhamdullilah Ramadhan telah pon tiba
Teruja sikit sebab tahun ni berpuasa bertiga
Semoga Ramadhan kali ni memberi lebih keberkatan 
Aminn

Selamat Menyambut Bulan Ramadhan Buat Rakan semua



Wednesday, 17 June 2015

Dugaan sebelum Ramadhan

Assalamualaikum semua
Dugaan sebelum masuk bulan Ramadhan



Tak pasti bila dimana dan bagaimana
Skru sebesar kuku jari kelingking
Fuhhh nasib en asben turun teman anta Firash ke klinik pagi tu
Dengan Firash demamnya terpaksa tunggu en asben setel tukar tayar ganti

Nasib boleh tampal lagi
Kalau tak melayang la nak beli tayar baru


Entry kekurangan Kata - Bila Firash dah Pandai Bermain

Assalamualaikum semua
Tengok gelagat anak mummy ni
Mula saje je letak sebab ingatkan takda respon
Maklumlah orang demam kan


Suka pulak tu
Tapi mummy letak je ye
Takmo ajar sangat
Nanti fengsan mummy awak nampak benda ni nak main je


Tuesday, 16 June 2015

Pengantin Baru & Akak Kaki Travel Buat Apa ni?

Assalamualaikum semua
Aishh musim orang mengebom agaknye

Kali ni tengok la serangan tak lain dan tak bukan sis JM kita ni
Sentiasa berkunjungan dengan bertalu-talu tinggalkan jejak beliau
Jom sama2 terjah sis JM
Sentiasa tak lokek dalam membalas kunjungan 
Pasti akan disambut baik punya
Tak kurang hebat jugak pengantin baru kita ni
Amboi-amboi cikna banyaknya masa awak ye sekarang ni
Dah pandai komen secara pukal da ni ye
Jemput lah ke blog Cik Na kesayangan kita ni

 


Terima Kasih Invisible Note

Assalamualaikum semua
Tak terkejar nak update entry
Buzy bebenor mrummy sekarang ni kan
Biasa la mood masih cuti sekolah lagi kat opis ni
Ramai yang belum masuk kerja
So kerja banyak yang jadi tangguhan
Ok takmo sembang panjang
Terkejut pagi semalam dapat bungkusan dari utara
Memang agak blur kat situ
Musykil aku jap
Aku tak ada pon beli barang dari utara kan


Terima Kasih IM
Rasanya dah lama da sampai aku pon terlupe
Ohh ye IM da lama tak bersiaran
Dan tak dapat dikesan


 Last entry dan satu-satunye entry yang ada

"Deleted mula semula dengan sesuatu yang baru"


Monday, 15 June 2015

Bubur Nasi bersama Bayam untuk Firash

Assalamualaikum semua
Share lagi makanan anak mummy ni


Sebab takot anak ada alahan kan
Kita kena cube satu persatu
Banyak sebenarnya dicuba
Tapi bile keadaan tak mengizinkan memang nak amek gamborr nye tak kuasa la

Mummy buatkan Firash bubur dengan bayam
Nak kuat macam popye kene makan bayam
Lagi pon elok kalau diajar anak makan sayur dari kecik

Tapi kan kalau suruh aku makan macam ni aku pon tak selera
Hahahahahaha

Ni bekal untuk pengasuh ni
Nak hijau jugak kan
Lepas lulus bubur dengan bayam mummy tambah ayam dalam
Kasi ada rasa jugak

So jadi lah bubur ayam bersama bayam

Thursday, 11 June 2015

Firash dah 7 Bulan - Bubur Ayam Dan Kentang

Assalamualaikum semua
Alhamdullilah Firash pon dah masuk bulan yang ke-7
Macam-macam ragam macam-macam aksi budak bambam ni

Dan bila masuk bulan baru mula lah perangai or tabiat dia yang berubah
Sudah 2 hari anak mummy tak cukup tidur
Dengan mummy sekali la tak boleh nak rehat
Mula la dekat opis dengan sakit kepalanya
Dengan nak pitamnya

Pagi tadi ceck klnik alhamdullilah Firash cume batuk selsema biasa
Tak ada apa yang serius
Cume risau la dua malam menangis tak berhenti
Firash dia jarang-jarang nangis
Tapi kali ni dekat stengah sampai ke sejam menangis tak berhenti
Apa lagi dengan aku sekali la menangisnya

Mintak semua doakan kesihatan anakanda bambam ni ye


Kali ni nak share makanan Firash
Dah tak perlu nak blend kasi macam puree
Firash tak suke
Masak bubur lembik lepas tu lenyek-lenyek
Guna multipurpose rice cooker lunch box memang best
Senang je


Tengokla aksi Firash ni kalau makan
Dah macam-macam peel da
Kadang-kadang menyembur-nyembur makanan tu
Lepas tu boleh sengeh pulak

Pakai sudu tu eksen je
Dapat 3 4 sudu dah larikan mulut
Kene pakai tangan jugak anak mummy ni
Mengada lebey



3rd Giveaway Sulaman Lace Heaven

Assalamualaikum
Jom sama-sama memeriahkan GA yang dianjurkan oleh mama gojes kite ni
Tak rugi tau



Bermula pada  10 June 2015, semua sahabat handai kenalan yang ada Blog di Malaysia adalah dijemput untuk sertai GIVEAWAY ini, dengan mematuhi syarat-syarat berikut:
 
 
  1. Buat satu entri bertajuk 3rd Giveaway Sulaman Lace Heaven
  2.  LIKE Page Tawar_tawar FOLLOW Instagram : tawar_tawar (WAJIB)
  3. Tag seorang kawan blogger baru untuk sama-sama sertai Giveaway ini.
  4. Copy dan paste kan banner dan Publish entri. Jangan lupa backlink ke sini semula.
  5. Tinggalkan URL entri kalian ke dalam ruangan komen.
  6. Pemilihan pemenang adalah melalui system random.org.
  7. Giveaway ini akan TAMAT pada jam 8.00 malam 25 June 2015
  8. Pemenang akan di umumkan pada hari Jumaat,  26 June 2015, InshaAllah


 
Hadiah
  1. Hadiah utama merupakan TILAM SINGLE FIBER yang berharga RM95 untuk seorang pemenang bertuah. *Gambar di dalam Banner adalah sample sahaja. Warna tilam adalah random.
  2. 5 hadiah saguhati akan mendapat Kad Raya Limited Edition dari Sulaman Lace Heaven. 
 
Ayu tag rakan sebaya ayu Cik Mimie

Hadiah Untuk Aku - Multipurpose Pouch

Assalamualaikum semua
Kali ni aku nak menghadiahkan sesuatu untuk diri aku
Pada mulanya nak isi tab 7 inci aku
Dok main-main ukur lupa pulak nak lebihkan kain
Sekali jahit memang kecik la kauuu 

Taraaaaaa
Main hentam je jahit
Al maklumla budak baru belajar memang banyak lah salah dan silapnye kan


Kain, inner, zip dengan benang main campur-campur je
Kaut mane ade depan mata
Malas nak bukak2 kotak
Dasar pemalas aku ni kan


Ni bahagian dalam 
Ada poket dalam jugak
Boleh selit fon kecik aku ataupun wayar cable tu
Tak boleh buat letak tab kite letak powerbank bersama fon pon ok


Wednesday, 10 June 2015

Lirik Tak Pernah - Fathia Latiff feat Shukri Yahaya (OST Dia Isteri Luar Biasa)

Assalamualaikum semua
Kali ni nak update pasal lagu
Siapa tengok cerite Dia Isteri Luar Biasa?
Aku adalah salah sorang peminat tegar cerita ni
Ye banyak feedback kurang menarik tentang cerita ni
Bagi aku memang agak kurang untuk tontonan umum
Tapi bagi aku untuk tontotan aku memang best

Siapa sangka Fathia Latiff ni memang pandai bernyanyi
Serius aku dengar yang bukan rekording punye
Suara dia memang power
Tapi biasa la selera masing-masing
Ni bagi aku la

Jom layan lirik lagu OST Dia Isteri Luar Biasa
Oleh pelakon utama cerita ni
Mula-mula aku dengar aku dah boleh tau
And aku suka sangattt!!
Sila jangan muntah hijau ok


Tak Pernah - Fathia Latiff feat Shukri Yahaya (OST Dia Isteri Luar Biasa) 

Ku tak pernah terfikir jatuh cinta pada dirimu
Tak pernah terfikir kau kan jadi yang terindah
Mengapa terjadi

Ku tak pernah terfikir ku kan memiliku cintamu
Tak pernah terfikir kau juga mencintai diriku
Mengapa perasaan ini hadir

Ku tahu ku takkan bisa hidup bersamamu
Ku tahu ku bukanlah yang terbaik untuk dirimu
Dan janganlah kau bersedih hanya kerna diriku
Kerna ku tahu cintaku padamu kekal untuk selamanya

Mengapa terjadi

Ku tak pernah terfikir jatuh cinta pada dirimu
Ku tak pernah terfikir kau kan jadi yang terindah
Ku tak terfikir ku kan memiliku cintamu
Ku tak pernah terfikir kau juga mencintai diriku

Mengapa terjadi

Ku tahu ku takkan bisa hidup bersamamu
Ku tahu ku bukanlah yang terbaik untuk dirimu
Dan janganlah kau bersedih hanya kerna diriku
Kerna ku tahu cintaku padamu kekal untuk selamanya

Ku tak pernah terfikir jatuh cinta pada dirimu
Tak pernah terfikir kau kan jadi yang terindah
Mengapa terjadi 

p/s : Kak Farrah nanti main cord lagu ni k
Pastu send kat ayu
heheheheh

Entry Kekurangan Kata - Firash Tak Sihat

Assalamualaikum semua
Mintak doakan Firash sihat sediakala ye
Runsing mummy malam-malam tak boleh tidur dengar Firash batuk
Dok teran suara sampai serak


Dan macam biasa aksi si bambam malam tadi
Dalam kuyu-kuyu mata boleh diajak bergurau lagi

Tuesday, 9 June 2015

Seloka Dari Kak Farrah MF & Cik Mimie

Assalamualaikum
Terkezut plus terharu plus tak sangka
Haaa ape sebab
Sebab dapat seloka dari akak kesayangan aku sorang
Tak lain dan tak bukan Kak Farrah kite ni

Hidayu Ayumie si mummy muda,
Firash Bambam penyeri harinya,
Aksi dan keletah menghibur jiwa,
Apa lagi, berkunjunglah ke sana.

Ok kita pon nak balas seloka hentam kromok kat Farrah
Ayu tak sekreatif kak Farrah
Tapi ayu cuba tanda penghargaan Kak Farrah yang selalu menjadi inspirasi ayu
Cikgu English kreatif idea tak terkira,
Seni kraft membuat orang juling mata,
Gitar peneman dikadang-kala
Mengenali tuan  tanah Tower  kompom tak rugi punya .

Fuhh baru buat empat kerat pon makan masa
Bayangkan akak kita ni buat untuk 12 orang
Fuhhh FENGSAN!!!

 Jom tengok seloka kak Farrah yang lain
Seloka Tetamu Hebat Mei

Tibe-tibe terselit seloka dari Cik Mimie pulak

 Ibu muda cantik bergaya,
Firash pula nama heronya,
Cik Mimie dan dia rakan sebaya,
Hidayu Ayumie itula dia :)


Kena balas ke cik mimie
Kene tangguh entry lagi ni sampai dapat idea

Berkaca mata manis seri wajahnyanya
Jangan nak menggatai tuan dah pun berpunya
Terima kasih cik mimie sudi menjadi kawan saya 
Walaupun hanya berkenalan di alam maya

Ok siap!!
Lega selepas 3 hari peram dalam draft
Boleh publish
Jangan gelak atau ketawa 
Aku tak sehebat mereka

PEMENANG KEYCHAIN I AM - GMBM 1ST GIVEAWAY 2015

Assalamualaikum semua
Pada yang sedia maklum Giveaway yang dianjurkan oleh GMBM telah pon tamat semalam
Maaf atas kesibukkan lambat nak terbitkan entry pemenang keychain I AM dari hidayuayumie



GMBM telah pon umumkan pemenangnya
Wahhh meriah sungguh bukan
Ada jugak dikalangan sponsor memenangi hadiah tersebut
Tahniah diucapkan

Bagi yang memenangi hadiah keychain I AM dari hidayuayumie
Dua orang telah pon tampil menuntut
Muhammadshahril sila tuntut hadiah awak sebelum kami mencabut undian lain ye

 1. http://ibunoey.blogspot.com/2015/05/gmbm1stgiveaway2015.html
 2. http://muhammadshahril97.blogspot.com/2015/05/gmbm-1st-giveaway-2015.html
  3. http://khatyaiman.blogspot.com/2015/05/gmbm-1st-giveaway-2015.html
 
Kepada ibunoey dan khatyaiman mohon kesabaran dalam menunggu giliran ye
Maklumla hadiah bukan readystok ye
Kak Khaty rasanya dah 3x menang hadiah dari aku
Bertuah betul
Tahniah kak

Sunday, 7 June 2015

PROMOTE | GMBM 1ST GIVEAWAY 2015

 ::TAMAT SUDAH::

PROMOTE | GMBM 1st GIVEAWAY 2015 | Assalamualaikum !! Alhamdulillah dengan rasa rendah diri dan besar hati,kami dari Grup Mama Bloggers Malaysia [GMBM] ingin mempromosikan segmen sulung Belog Projek GMBM iaitu GMBM 1st GIVEAWAY 2015. Kami mengalu-alukan penyertaan rakan blogger seramai yang boleh.

GMBM 1st GIVEAWAY 2015 menawarkan pelbagai hadiah yang menarik dan lumayan untuk di menangi di taja khas oleh ahli GMBM sendiri bernilai lebih dari RM 500. Memang berbaloi menyertai segmen ini.  Syarat penyertaan yang kami buat untuk segmen ini juga adalah syarat rutin setiap segmen untuk blogger.

Detail segmen : GMBM 1st GIVEAWAY 2015
  • Mula: 10 Mei 2015 [12.30 tengah malam]
  • Tamat: 7 Jun 2015 [12.30 tengah malam]
  • Cadangan entri: coypaste dari entri segmen ATAU hasilkan entri kreatif sendiri
  • Senarai hadiah
Nak JOIN? Klik Banner--------------.
.
.
.
.
.
V
http://grupmamabloggersmalaysia.blogspot.com/2015/05/gmbm-1st-giveaway-2015.html


Segmen GMBM 1st GIVEAWAY 2015 di taja dan di perhebatkan oleh:-
Kathy,  Maria Firdz, YY, Yong, Myja, Sofu, Idah, Ann, Mieja  Sue, Fuza, Mamaniza, Hana  Aida, Mar, Khaty, Ayumie Mila, Zana Hassan, Sally, Fiza

Bookmark Tempahan Juju

Assalamualaikum semua
Hari tu ade share pasal projek baru kan
Alhamdullilah mendapat sambutan

Order 3pcs dari Juju untuk adik beradiknya
Terima Kasih Juju


Saturday, 6 June 2015

Projek Tote Bag Untuk Adik

Assalamaualaikum semua
Nak share projek 2 jam oleh aku
Request dari adik aku yang akan berangkat ke Kedah sabtu ni

Mintak dibuatkan tote bag untuk ke kelas
Yang muat fail dan laptop


Cukup besar muat lerak aptop lagi
Ketahanan tak tahu lagi sebab buat tengah malam masa Firash tengah tido kan
Buat ikot dan je
Ingatkan nak sulam nama atau letak poket je

Lain kali je ye Fiza akak buat kan
Yang penting manfaatkannya tau
Belajar elok2
Jumpa bulan puasa nanti ye

Serangan tak dapat dielak

Assalamualaikum semua
Entry sepatutnye minggu lepas
Tak sempat nak masukakan dalam PC
Jom tengok siapa yang mari datang menyerang 
Tinggalkan komen lebih dari 5
 






Dan mereka adalah orang yang menjadi weetcandy Mei jugak ni


Penuh email aku dengan komen2 mereka ni
Terima kasih diucapkan ye kakak-kakak semua dan rakan sebaya

Friday, 5 June 2015

Perkongsian Jumaat - Kelebihan Sedekah

Assalamualaikum semua
Salam Jumaat
Masih dalam mood cuti sekolah ke masing2
Alhadmullilah famili mertua selamat sampai pagi tadi
Ada urusan di KL esok
Hari ni Tokbah Dengan Tokmi lah yang mengasuh Firash

Ok jom kali ni aku kongsikan kelebihan bersedekah


"Wahai anak Adam! Belanjakanlah (hartamu itu), nescaya Aku (Allah) membelanjakan (menambah) kepadamu".

Orang yang menahan hartanya atau kedekut untuk membelanjakan hartanya di jalan kebaikan, mestipun  hartanya tidak binasa secara zahir, tetapi pada hakikatnya akan binasa jugak, kerana pemiliknya tidak langsung memanfaatkan hartanya untuk kepentingan akhirat dan dunia
Pasti ramai yang sedia maklum tentang kebaikan kalau kita rajin bersedekah bukan

Sentiasalah kita bersangka baik dengan Allah SWT dan musabahah diri dia atas segala kejadian yang menimpa diri kita kerana setiap kejadian ada hikmah di sebaliknye.

Sama-sama lah kita bersedekah, tak kira pada sesiapa pon
Yang penting hati ikhlas memberi tanpa meminta balasan 
Sekurang-kurangnya senyumlah, kerana senyum itu satu sedekah


FIRST GIVEAWAY by MRS. PANDA

Assalamualaikum  semua
Jom sertai GA dari Panda
Alhamdulillah ada rezeki lebih nak kongsi dengan pembaca2 blog panda.. huhuhu
Akhirnya , panda ad kesempatan jugak nk buat giveaway..
Giveaway ni kira mcm Giveaway Birthday Panda and
Giveaway untuk Bulan Ramadhan yg bakal tiba nii laa.. huhu
 

okay,, xmau ckp banyak..
jom tengok syarat2..

Syarat-syarat untuk join GA ni :
  • ini wajib k.. Follow blog panda : pandapandaibercakap.blogspot.com 
  • Tulis satu entry yang bertajuk " FIRST GIVEAWAY by MRS. PANDA "
  • copy paste banner kat atas tu dan back link kan banner ke sini.
  • Letakkan link entry korang kat ruangan komen blog panda nii.. ( jangan letak tempat lain tau.. nanti xdikira.. huhuu ^_^ )
  • okay siap!
oppsss.. lupa nak bgtau hadiah ap kan.. huhu
" Hadiah Misteri " jeng jeng jeng..
nanti time umum pemenang baru tau.. hehe
Mula 1 Jun 2015 / Tamat 11.59 p.m 14 Jun 2015

Terima Kasih - Sweetcandy Mei

Assalamualaikum semua
Masing-masing dah update top komentar
Terlambat atas banyak sangat faktor
Entry tanda penghargaan pada sweetcandy ku yang tak putus-putus memberi sokongan
Terima kasih kawan, kakak, abang, dan adik
Tanpa korang siapalah hidayuayumie kan


Cik Ash
izzeyda
Cik Mimie
Farrah MF
mama3farhanah
Asha Lya
Amy J
Sofu Hashim
Ipah Kholipah 
khatyaiman

Cik Ash masih mengungguli carta
Catat rekod kebanyakkan nye memang kak ekin jadi top komentar
Ipah dah kak Khatyaiman pertama kali masuk carta ye
Yang lain nama2 biasa yang sering menjadi tetamu terhabat hidayuayumie
Terima kasih sudi tinggalkan jejak
Sangat2 aku hargai

Hmmmm kak ekin nak hadiah lagi ke?
Adil tak kalau bagi kat orang lain
Kak eyda pon dah dapat, Cik Mimie dan kak Farrah pon dah dapat
Mama3farhana dapat masa GA
So nak bagi sape ni ea?

Ohh pada sesiap yang da ada no ayu sila whatapps ye
Sebab no fon semua dah hilang
 

Tabung Firash