Tabung Firash

Friday, 3 March 2017

Salam Takziah

Assalamualaikum semua
Salam Jumaat

Ada cerita tak gembira
Sepupu en asben meninggal dunia kelmarin akibat kemalangan jalan raya
Ada tak terbaca kes van merempuh lori di kajang dan dua orang maut?

 Jurucakap Jabatan Bomba dan Penyelamat berkata, pihaknya menerima panggilan kecemasan jam 1.33 tengah hari sebelum mengerahkan 10 anggota bersama dua jentera dari Balai Bomba dan Penyelamat Kajang ke lokasi kejadian.
“Sebaik tiba di lokasi kejadian, kami mendapati dua lelaki tersepit di tempat duduk pemandu dan penumpang di bahagian depan.
“Kami mengambil masa kira-kira 10 minit untuk mengeluarkan mangsa. Kedua-dua lelaki berkenaan disahkan meninggal dunia di lokasi kejadian akibat cedera parah di bahagian kepala,” katanya.
Katanya, mayat mangsa diserahkan kepada pihak polis untuk tindakan lanjut.

 Ye pemandunya adalah sepupu en asben 
Menurut cerita umi lori yang dilanggar dikatakan berhenti di kanan bahu jalan akibat kerosakan dan sedang menunggu bantuan sampai
Dikabarkan jugak pemandu lori itu yang membuat panggilan kecemasan
Kami dimaklumkankan lewat pada jam 6 petang yang ketika itu arwah berada di Hospital Serdang

Boleh bayangkan keadaan pemandu dan penumpang
Tak  boleh tahan air mata ketika melihat arwah buat kali yang terakhir

Salam takziah keluarga makngah dan pakngah serta sepupu En asben
Dikebumikan di Rawang kawasan rumah mak saudara arwah pada keesokanya

Wednesday, 1 March 2017

Hello March Again

Assalamualaikum semua

Again???
Selepas setahun baru nak muncul??
Haii kawan-kawan
Masih ada yang mengingati kah?
 
Aku masih lagi jalan2 n blogwalking ke rumah rakan2 lama
Masih belum cuci rumah
Agak2 sapa yang singgah nanti tinggalkan jejak n link korang ye
Insyallah akan aku balas kunjungan korang sementara FREE ni
 
Doakan mood berblogging berpanjangan 



Tabung Firash