Tabung Firash

Sunday, 11 October 2015

Baba Ice-Cream in Kota Bahru

Assalamualaikum semua

Dapat jugak lepaskan tekak balik kelantan raya haji lepas
Setahun rasanya tak makan
Tiba-tiba pulak mengindam
Eh ehh orang lain peknen kita lak yang lebih-lebih ni dah kenapa?

Kalau ikotkan sedap memang tak boleh lah nak kalah Baskin Robbin atau pon Tuttu Frutti kan
Dengan Mcflury oreo pon tak dapat tandingi
Tapi aku rasa macam zaman kecik-kecik dulu
Rasa aiskrim memang asli
Yang dulu-dulu orang datang naik moto pon pon tu kan
Lagend la aiskrim ni bagi aku 

Sapa yang tak pernah try boleh la cuba
Gabungan macam makan ABC
Yang pasti ada pulut tauu
Ade roti ade jagung, cincau, dan jeli 


Naik moto tiga roda
Selalu jual kat tepi-tepi jalan 
Kawasan-kawasan tempat kunjungan memang ada
 

Memang best
Aku makan 1st time pon dekat kelantan
Belum pernah jumpa lagi la area Selangor atau tempat lain aiskrim baba ni
Tertanya-tanya jugak aku kanapa nama dia baba ice cream ye??
 

10 comments:

  1. Ala ayu buat kak ekin terliur la ngidam dekat setahun nk mkn ni :(

    ReplyDelete
  2. Macam sedap ja Ayu ..

    Tak jumpa jugak kat Penang ...

    Kelantan kat belah mana ni Ayu ..?

    ReplyDelete
  3. rasanya klu bagi pilihan tutti fruty I pilih yg ni lagi..:)

    ReplyDelete
  4. Wah, macam ada dalam aiskrim tu..heheh :)

    ayu boleh cuba ni http://www.ohdunia.my/2013/04/tutorial-widget-komen-terbanyak-untuk.html

    ReplyDelete
  5. waaa terbaik...kalau singgah ke kota bharu boleh la singgah

    ReplyDelete
  6. Dgr nama Ice cream pun da tr yg da keenakkannya

    ReplyDelete
  7. sedapnya... salam perkenalan dr mamajue.. mudanya mommy firash ni...

    ReplyDelete
  8. patut nyer ayu tanya, nape nama baba eskerem :)
    aida pun x pernah jumpa gini kat melaka.
    ni resepi tersendiri ni.

    ReplyDelete
  9. haaaa tudia semua skali ada dalam 1 benda hehe..
    kenyang laaa gini..

    ReplyDelete

Tabung Firash