Tabung Firash

Wednesday, 3 December 2014

Semoga Cepat Sembuh Eddy

Assalamualikum semua...
Yeeaayyyhh hari ni firash da masuk 22 hari
Macam tak percaya je
Jadinye ade lagi 22 hari lagi untuk aku abiskan pantang yangbtak berapa nak pantang nie

Ok berbalik pada tajuk
Mintak semua doakan kesejahteraan dan kesihatan sepupu aku yang kini berada di Hospital Sungai Buloh


Kes langgar lari
Memang tak patut betul 
Kene sehari sebelum bufday pulak tuu
Anggap jela hadiah hari jadi ko tu eddy weyh
Dapat info pon dari grop wasap famili
Nampak tak kegunaan media sosial macam nie


Amek kauuuu
Dapat 33 jahitan sempena bufday
Kate makcik aku dalam dua minggu baru boleh keluar wad
Tunggu jahitan tu terbuka

Pape pon aku doakan ko cepat2 sembuh ye
Nasib takde patah2 tempat lain
And happy belated birthday eddy yang ke 23 tahun


81 comments:

  1. Kesiannya dah la kena langgar lari Pastu b4 birthday pula..isk isk..x patut btl org yg mlnggar tu kan..apapun, moga kazen ayu cpt2 sembuh ya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhmdullilah sembuh da
      cume bile bercakap tu ade dengar pelat2 sikit

      Delete
  2. semoga cepat sembuh...wah nama anak firash jugak...sama dengan ash ni... he he he...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ah kak farah..
      dulu tau ash je..
      rupenye firash jugak ye,,
      tersame la plak

      Delete
  3. ouchh.. sakitnya tgk gmbo tu. xptut la lnggr lari cmtu. ish3.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tula tu,,
      bile ditny pon dia xigt ape jadi
      nasib xde ape yang serius

      Delete
  4. ngeri nya alahai....bab kepala lak tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tula kak..
      nsb xde ape yang teruk
      kene sikit je

      Delete
    2. tula kak..
      nsb xde ape yang teruk
      kene sikit je

      Delete
  5. Get well soon eddy.

    Firash dah pandai jalan belum? Hehe. Dah 22 hari. Kejap je kn :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboi 22 hari ko da tny boleh jalan ke x?..
      aku pengsan dulu kalau dia dah berjalan tauu

      Delete
  6. aduhai, sakitnyer.. semoga cepat sembuh..

    yeay, dah 22 hari..

    ReplyDelete
  7. ish3. semoga eddy cepat sembuh.
    rasa macam baru ja ayu habaq baru bersalin. ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. tula rase mcm baru je smlm branak kan...
      hahahah

      Delete
  8. Semoga cepat sembuh...ngeri tengok jahitan...harap2 semua ok

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhmdullilah mama amir...
      tula ayu tgk pon ngeri

      Delete
  9. Ngeri kot kena jahit...moga cpt sembuh

    ReplyDelete
  10. ee.. ngeri kot... apa punya orang ntah langgar and drive..


    Semoga Eddy cepat recover...

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhmdullilah sembuh dah eddynye,,
      tula org yg laggar tu mmg xbertggjwb

      Delete
  11. Replies
    1. kepala dijahit sbb doktor buang serpihan tempurung tu acik...
      bkn sebab xcden tu..

      Delete
  12. Astaghfirullah.
    Sedar ke pengsan dah time tu.
    Yang melibatkan kepala ni bahaya betul..takut impair memory.

    ReplyDelete
    Replies
    1. btl kak... otak mmg bahaye kan
      alhmdullilah semua ok cume pelat sikit..
      doktor buang serpihan tempurung sbb retak
      ade darah beku kt saraf ape tah
      akk lebih tau kan

      Delete
  13. ngerinya tengok.. semoga Eddy cepat sembuh dan tak de effect apa2 kesan dari kemalangan tuh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. nasb xde kesan yg terok kak eyda
      kalu x xtau la

      Delete
  14. ya allah... keciannya.. semoga cepat sembuh... takut tgk

    ReplyDelete
  15. yang penting nyawa masih selamat.. semoga lekas pulih ye..

    Mama Niza

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye btl mamaniza
      nasb selamat
      lgpon xde la trok smpai patah kaki tangan
      tp tula kene kepala pon bahaye jugak

      Delete
  16. aduiii . semoga cepat sembuh , amin . .

    ReplyDelete
  17. Alamak.. kesiannya.. sempat lagi wat peace.. aduh.. *geleng2*

    ReplyDelete
  18. semoga cepat sembuh...
    follower 167#

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih cik sal
      nanti ayu ke sane ye
      and terima kasih

      Delete
  19. masha ALLAH, nasib baik x patah apa2 kat dalam... teruknya la manusia yang buat kes accident macam ni. hmmm

    ReplyDelete
  20. Kes tak bertanggungjawab. Moga sepupu Kak Ayue cepat sembuh. Tetap tersenyum ja dia :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. btl tu...
      bile kene baru dorg rase agaknya

      Delete
  21. Ya Allah,,huu moga semuanya baik baik..

    ReplyDelete
  22. ishh. ciannya.. teruknyaa..
    smoga cpt sembuh la :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. terok tu sbb kene operate nadya
      tp alhdmullilah xade pape

      Delete
  23. Ya Allah...moga dipermudakan segala urusan
    dan cepat sembuh

    ReplyDelete
  24. kesiannya....semoga cepat sembuh...dlu abg kite kena langgar bus, patah dua2 kaki...masuk besi, kesian sangat2 tengok...tahu sakit sgt2 badan yang merasa tuh...semoga cepat sembuh sepupu yer... :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. tula.. skg xcden ade kat mane2 je,,
      walau kte berhati2 skali pon kalu nak kene mmg kene jugak kan

      Delete
  25. Allah.. Dugaan besar tu.. Peringatan sampai bila2.. Semoga cousin ayu cpat2 sembuh ya..

    ReplyDelete
  26. Kasihannya...mudah-mudahan sepupu Ayu tu cepat sembuh. Ngeri sekejap tengok 33 jahitan tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tula kak farrah ayu dgr mule2 terkejut jugak
      rupenye jahitan operation tu kak
      ade tempurung retak

      Delete
  27. semoga sepupu ayu cepat sembuh....

    ReplyDelete
  28. Tkotnyer tgok, kt kepala lak tuh.. Smoga spupu cpt sembuh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tula kepala tu jgn main2...
      nampak macam xde pape
      kalu kene saraf penting
      abiss

      Delete
  29. nauzubilkah..
    get well soon ya. untuk yang lelain mohon jaga diri..

    ReplyDelete
  30. subhnallah...nasib baik x der patah tapi ishh..geram tul dgn kes langgarl ari ni..bg org yg langgar lari ni tolong lah behave nyawa org kot..

    Semoga Eddy cepat sembuh..muka dah ceria tu...

    si Firash tu dah masuk 22 hari..Alhamdulillah...sihat semuanya ye Ayu

    ReplyDelete
    Replies
    1. tula kak jm..
      ape perasaan dorang kalau kene lggar lari..
      dorang ni tak pikir nyawa org lain pon.
      tu pon nasib kawasan laluan org ramai..
      kalau bukan cmne

      Delete
  31. Laaa kesian nye die. So sekarang die dah keluar sepital dah?
    Semoga makin tabah!
    And semoga yang langgar lari tu cecepat sedar and bertaubat

    ReplyDelete
    Replies
    1. da nur as..
      siap bawak kete eloj lagi tu...
      lelaki kan

      Delete
  32. mcm kak ipar saya pon pernah fi langgar lari.. nasib keta ja kena..tuanya xkena apa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tula...byk kes laggar lari..
      kalu kete tu biase la sbb nak lari dr bayar kerosakan,,
      tapi kalau dah melibatkan nyawa org tu...

      Delete
  33. Assalamualaikum.. lama Ros tak singgah sini..
    Moga cepat sembuh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ayu pon lame tak update
      kak ros nak singgah cmne ye dak

      Delete
  34. aduhh sakitnyee.. kesian eddy.. semoga cepat sembuh.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tula mau tak sakit ha...
      kalau tgk je pon da trase ha

      Delete
  35. Adusss..cuak tengok jaitan tu..semoga cepat sembuh ye

    Salam perkenalan. Follower #168

    ReplyDelete
  36. tediaa. 33 jahitan naaa...
    mmg hadiah bday yg xmungkin dilupakan lah...
    semoga en.eddy cepat sembuh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha tau xape...
      hadiah plg bermakna tu nampaknye

      Delete
  37. Allahu. Dashyat tuuu. Semoga cepat sembuhh

    ReplyDelete
  38. Semoga segera sembuhh. Seram pulak tgk kepala dia tuu. Nampak dah macam 'abang long' kawasan. Hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha nasb tak kene muke tu,,
      baru btl jd abg kawasan kan ana

      Delete
  39. innalillah....semoga cepat sembuh. nasib baik tak ada apa-apa

    ReplyDelete
  40. Aduhai, ngeri tengok berjahit kat kepala tu.

    ReplyDelete

Tabung Firash