Tabung Firash

Sunday, 24 August 2014

29 minggu - Scan 3d 4d Klinik Umra

Assalamualaikum semua
Pada bakal2 mummy mesti akan rase teruja cm aku jugak kan
Xcukup dengan scan 2 kaler hitam putih 
Nak jugak yang real walaupon xberkaler

Da lame da plan sebenarnya nak buat scan ni
Tapi menurut yang aku bace
Kandungan kene lah dalam 28-30 minggu cmtu
so aku amek yang tengah2
ngam2 29 minggu

Lame dah dok perhati klinik umra pnya scan 4d
Rata2 yang pergi semuanya puas hati and bagi review yang baik2 je
Aku pon xboleh lah lepaskan peluang

Mula2 da decide nak pergi selasa lepas
sebab ahad malas da nak keluar
Hari Isnin tu baru sbuk nak cek balik web pakej 3d
 Kene buat appoitment dulu kat sini

Rupenya ade jadual kalau nak buat scan 4d
Hanya pada hari Ahad je okeyh

So nak xnak kene pergi ari Ahad la
Kebetulan ahad tu je aku dgn en asben free
Ahad laen mungkin kandungan aku dah lebih 30 mggu
aku buat appoitment paling awal jam 9am

kaunter ade 2 lagi

en asben and adik2 menunggu

kitaorang sampai pukul 8.30 am kott
mule2 cek berat cek tekanan darah semualah
dalam pukul 9.10am ms. Jezzlyn panggil
alahaiii halus je miss ni
kecik sangat macam budak sekolah

Betul ape yang diwar2 kan
memang miss Jezzlyn friendly sangat2
suke suke suke!!!

mase mule2 baby tido xmo tunjuk muke
miss Jezzlyn pujuk suruh tunjuk muke mummy nak tengok ni
alih sikit tangan tu dik, tak nampak muke
Sekali bile baby alih si daddy pulak excited
terkejut gamaknye bile baby leh paham ape yang disuruh

amboiii menggeliat kemaen lagi kan??
aishh ape lah pagi2 kacau orang tidooo

2d pon ado selit jugak

geget2 jari pulak anak mummy ni

ok alhamdullilah semua normal
Miss Jezzlyn kate muke baby tembam ikoot mummy

kepala normal 29 minggu
camne pinggang anak mummy ramping ni 27 minggu
beza due sehari selepas pon
xjaoh beza
Berat baby 1.2 kg
ngam2 je besarnye
doktor nasihat kawal pemakanan
Takott badan aku yg kecik ni tak dapat tahan
Masalah pada ibu jugak kalau baby besar ni

alah pandai sengih2 pulak
sebab ade adegen yg melucukan mase ni
sebab kami mempertikaikan jantina baby
Sekali dia tunjuk daaaa

agak2 muke macam sape???
Miss Jezzlyn kat gud baby, dengar kate
tapi kuat sefie and kuat jugak merajukk
eh ehhh miss kate mummy plak yg selalu merajuk tu pasal baby ikott
aiayaakkkk

banyak lagi gambo2 selfie baby
tapi tak ade lah aku nak letak semua
kang muak pulak korang kan

ni yang dibekalkan oleh pihak klinik...
Cd tu siap bervdeo lagi tau

Diet yang disarankan oleh doktor 
-jangan skip waktu makan (pagi+tghari+malam)
-jangan makan nasi lemak pagii
-minum susu + cereal 
-makan tengahari
-makan malam sebelum jam 8pm 
-jangan amek susu sebelum tido sbb mlam dah makn carbo 
-minum jus dibenarkan sehari sekali
-lepas makan boleh minum air suam sahaje
-susu or air bergula minum sejam or 2jam selepas or sebelum makan

Lepas pergi scan kami semua pergi Cheras
Nak amek my baby baru
Apakah??

Next entry deh


9 comments:

  1. bakpo comey sangat ni??
    taruk banyak2 pun xpe. i like!
    =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahah comel sbb ikott mummy dio lah ni... alaaaa kang ade yg kate over lak.. kasi terhad sikit..

      Delete
  2. best kan bila scan baby 3D,4D ni.. sy insyaAllah kalau berkesempatan esok nak buat lagi sekali sebelum baby keluar.. :)

    ReplyDelete
  3. hehehehe... sonok sgt bile dpt tgk sblm keluar lg... tgk lah teknologi skrg kemaen canggih lg

    ReplyDelete
  4. Alahai..tgok kat screen pun da geram dah..belum kluar lagi...heheeh

    ReplyDelete
    Replies
    1. aip aiiippp..... tu baru gamboo,belum keluar...
      cer bayangkan dpt tgk depan2..
      abis kene gomol nye

      Delete
  5. Alolo comel la scan 4d teringn nak ada baby dalam perut ni...bila saat itu nak tiba... huhu doakan kak ekin.ya ayu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sentiase kak ekin..
      isnyallah ade rezeki nanti

      Delete
  6. terima kasih banyak atas testimonial ye , boleh refer www.3d-4d-scan-malaysia.com atau www.bayi-ibu.com/3d-4d-scan-malaysia untuk latest package ye ... kalau tidak jumpa muka baby FREE , jantina tak nampak free untuk 22minggu keatas , REFUND kalau jantina salah .. guarantee services ye ... 5d scan>> HDlive juga available di ampang , boleh refer kat facebook untuk latest update sonographer bertugas termasuk miss jezzlyn, miss celynn, miss shanice , miss ada , miss irene di facebook >> https://goo.gl/53vyFG ... cuba klik link ni ye.. sebarang masalah semasa booking online sila sms 0176202933/0164383366 (SMS sahaja) , book sahaja bayar semua lepas scan.

    ReplyDelete

Tabung Firash