Tabung Firash

Monday, 4 August 2014

Keterujaaan Daddy Membeli Pakaian Baby

tu dia ceck list barang2 keperluan baby and mummy jugak tuu
kasar je
xsume masuk dlm list sbb kebanyakknye xpenting kott
nanti akan short list kan pulak 

Kononya mai giant nak g beli barang dapur la sbb stok kat rumah pon makin berkurang
tuptup jumpa section barangan baby
dekat sejam kat tempat ni saje
aku plak dah naek2 lenguh da
bape pasang jugak la en asben pilih
setelah ditapis2 amek dlm 5 helai
tp xde satu pon baju newborn

si adik pon saling bantu cari saiz and baju yg dikehendaki

aishhh sibuk nak cari baju jalan ke baby
wahai en. asben
ingat dlm pantang tu nak berjalan2 agaknye
so nasihgatkan eb asben beli mase baby dah kuar je nanti
for now cari keperluan bukan kehendak daddy dia ye sayang...

Lepas setel sume en asben ajak singgah kedai Fiffy bukit tinggi
betul2 depan Jusco Bukit Tinggi tu
aku pon ikott jela malas nak bantah2
teruja sangat laki aku ni

mase tgk tu baju same jugak brand fiffy
tp lagi murag pulak tuuu
xape lah da beli
so en asben amek sarung tangan and kaki je
sebab murah 

sampai2 rumah en asben yang over tu dok sibuk dgn baju baby dia tuu
dia lah yg dok susun tu snap pic


so dapat lah 5 helai baju
sehelai lagi singlet lubang2 tu jugak
dapat 1 set lah kiranye tuuu
1 blanket hooded
mitten & bottie dpt 4 pasang
bonnet or topi blm jumpe lagi yang berkenan..

xape slow2 ok
mungkin ade jugak yg kate awalnye beli baju baby
beb kalau nak beli sekaligus pengsan mak jemah oiiii
ni baru baju tauuu
belum kelengkapan laen lagi

2 comments:

  1. waaa... terujanya ayh baby.. ;) tp elok la ayh baby yng teruja.. sekurang2nya kita nampak perasaan dia nak terima kehadiran baby kan.. :)
    kalau saya, sy biarkan je.. biar dia tunjuk keterujaan dia nak terima kehadiran orang baru tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe .. betul tu... sayu pon senng hati lah xyah pikir nak cari ape nak bebel2 kalau bab2 bby ni... kite da ssh payah bawak biar dia lak yg pk bnd laen

      Delete

Tabung Firash