Tabung Firash

Friday, 29 August 2014

DIY - Nursing Pillow

Assalamualaikum semua
Hari ni nak share sikit pasal nursing pillow

Kalau tgk rege market pon boleh cecah smpai 90 hengget
mampu kooo??
Bagi aku benda cmni mcm xpenting je
so buat ape nak beli ye dak
memikirkan kos yang aku xperlu keluarkan sebab bahan semua mmg da ade kat rumah
gune mane sedia ade je

Kali ni mintak tlg en asben je yang buat
Aku cume jadi pembantu jep

mule2 korang google je pillow nursing tutorial
Banyak sgt pilihan ada
pattern aku amek kt sini

Print out 4 keping
Pastu cantum & gunting
Aku edit sikit kasi melengkung

nampak aku lebihkan sikit and panjangkan sikit ukuran tuuu

trace 

gunting dan jahit
pastikan tinggalkan ruang tok letak fiber 

terbalikan

yeaaayyy sumbant2
.
.
.
.
.
.
.
.

taraaaaa

uhh besar sikit
ni pon en asben yg bersusah payah masukkan isi
aku masukkan katenye xpadat 
aishh mcm dia plak yg nak pakai
layankn jelah

nampk??
abis separuh fiber dr 1kg tauu
betul2 seisi menyumbat oleh en asben
thank you syg...
muuuuaaaahh setepek

oooo sarung belum nak buat lagi
lagipon ni saje testing2 pon..
bajet mmg tak setinggi nak beli langsung'
kan dah jimat kat situuu



12 comments:

  1. asslmkm.. rajinnya buat sendiri.. kalau berkesempatan pun macam nak buat sendiri je la nanti.. =)

    ReplyDelete
  2. ye ye kene buat.. kos pon jaoh lebih murah tau mimi... bukannye susah pon.. seronok tauuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la.. niat nk buat ada,, antara rajin dgn tak je kn..

      Delete
    2. heheehehe... xpe.. nnt lepas2 pantang sempat buat lagi... janji kene rajin laaaa...

      Delete
  3. Anda Ditag Dalam http://sayasukala.blogspot.com/2014/09/liebster-award.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. OK rysya.. insyallah free nanti buat entry deh

      Delete
  4. jimat banyak tuh.. kalau rajin memang boleh berjimat macam2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setuju dgn eyda. Banyak yg boleh jimat kalau kita pandai buat sendiri. Nampak sangat comfy untuk Firash guna :)

      Delete
  5. Replies
    1. btl kak ekin...
      mmg jimat,,
      kalu beli pon paling murah ayu tgk 70 ringgit ha

      Delete
  6. dah gebu cenggini, buat bantal leher utk travel pun best ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe besau sgt nak buat bantl travel kak farrah,,
      skg buat bantal santai2 je,,,
      sedap golek kiri kanan kepale nie

      Delete

Tabung Firash