Tabung Firash

Saturday, 30 August 2014

Snow Bear Micro - Electric / Battery Breast Pump


Assalamualaikum semua
Tinggal lagi sehari untuk kite same-same menyambut ulang Tahun Kemerdekaan Negara kita Malaysia
Tapi entry kali ni bukan lah nak bercerite tentang tu
Nak cerite sikit pasal kelengkapan sbelum menjadi Mommy to be ni

BREAST PUMP!!!!

Penting ke BP ni pada kite
Yup bagi aku memang sangat penting
Sebab aku jenis bekerja
Tak ada masalah bagi wanita yang menjadi suri rumah sepenuh mase
Bile2 mase pon boleh susukan anak
Aku tengok akak tempat kerja aku smpai basah baju uniform sebab lambat pump
Tu yang lambat pam, kalau tak ada BP tu cmne nak pam??

Kalau belum berkemampuan sekurangnya ade manual 
Tapi aku rase tak mampu kott tangan aku nak pam secara manual
So decide nak beli elektrik/bateri je

Mula2 tu berkenan sangat dengan jenama Auntumz 
Tapi yg single
Sebab bagi aku orang yg pakai double ni bile kat opis buzy
Aku usha dekat OBW and hrga agak menggeletaq lutut weyh
Tapi syok lak dapat banyak2 free gift ni

RM358.00

Tapi aku xler gelojoh terus p beli
Sayang wooo duet (walaupon pakai duet asben)
so aku dok servey lagi sbb due pon lambat lagi
Punya servey lagi dan lagi smpai terlupe terus pasal BP ni

Bile dok tanya pendapat pokcik google xramai yang pakai Auntumz ni
Pasal pe weyh?? Mahal sangat ke?? Mahal lagi Madela aku rase

Tengok review mummy2 laen semua suggest Snow Bear Single Advance
Murah dan tahan setanding dgn yang jenama Madela kununnya
Wah mcm beriklan plak 

Then aku terjumpa lah web breastpumpkedaibayimurah
fb plak bayimurahshop
Aishh hati dah meronta dah nak beli ni
tapi xtau nak pilih pakej ape..

Dok pikir nak amek pakej E je sebab senang bile cooler bag bleh simpan pump skli
Tapi ingat nak amek yang kaler kuning tu je. 
Dah jimat berapa dah kat situ kan
RM 262.90

Sementara tunggu nak bayar tu terjumpa plak laman fesbuk sasbaby nak buat pre-order
Snow Bear Single Advance dgn harga RM170.00 tapi tanpa sebarang free gift
Punya lah nak jimat kan dok kira bajet free gift, hrga lebih kurang je
So dah decide dah nak amek yg ni 

Tibe-tiba!!!!!
Ok aku memang tak tahan dengan godaan kan
Sebab tu lah xmo beli awal2

Terserempak pulak dengan fb breastmilk4ubaby
boleh tengok web breastmilk4ubaby jugak

Kepala dok pikir kaler kuning je sebab murah
Bile tgk ade iklan hrga yang lebih kurang same
Tapi BP latest....
kalau korang nak pilih mane?

Kalau aku memang ambek yang latest weyh...
Ibarat S4 dgn S5 hrga lebih kurang
Korang rasa??


 Ok nak ni nak ni nak ni jugak !!!!!(sambil hentak kaki)
Pasai pa xprasan sebelum ni kan??
Kaler pink2 lak tuh
2 tahun pulak waranti

Lame jugak dok pikir nak beli dulu ke tak
Tanya pendapat en asben tak membantu langsung
..................."IKUTLAH"...............

Makan mase seminggu lah jugak
Dan akhirnya....


Akak tu kate pos semalam hari ni dah smpai da
memang cepat btl

-Snow Bear Micro Electric/Battery Breat Pump RM 255
Tengok dah banyak saving da... 
Dapat pulak yang comel pinky2 gitu..

Mahal ke murah ke cantek ke hodoh ke janji boleh dimanfaatkan sebaiknya
Kalau susu ibu tak ada payah jugak
So semua kat tangan kite sendiri
Kene lah usaha kalau nak susukan anak
Insyaallah..

FREE GIFT



+ Powerbank cable
+ Bag V-cool 2-in-1 
+ 10 plastic storage
+ 1 Extra Bottle Storage BPA Free 
+ 2 Ice Powder Pack
+ Khidmat After Sales Service dari Admin
+Free Poslaju ke Seluruh Malaysia

Antara ciri- ciri :

- Suction/Massage ada 9 level (dulu ade 3)
-Triple Power Source - Elektrik, bateri dan powerbank
- Lebih senyap berbanding model lame 
-Warna PINK yang lembut
- Suction MAKSIMA 430m/hg
- Anti back flow menghalang pengaliran balik susu walaupon susu yang dipump dah penuh
-  WARANTI 2 TAHUN!!



Aku suke bag V-cool ni
Simple and nice
Comell je
Tak terlalu besar
Muat smpai 8 biji storage bottle tau
Siap boleh letak BP lagi.. 
So letak dalam 1 bag je
Tak payah nak fenin2 da

Ni boleh gune sebelum baby gune ni.. 
Nak travel letak air sejuk pon syokk kan??

Lepas dapat terus aku text sis tu
Dan tup tupppp
Ada plak brand baru
Alamakkk comell pulak

Malish Manggo Auto Single Electric/ Battery Breast Pump RM 279

FREE GIFT :
- Cooler Bag Malish (muat pam & 8 storage bottle)
- 10 Plastic Breastmilk Storage
- 2 Extra Bottle BPA Free
- 2 Ice Gel
- Widneck Bottle Converter
- Powerbank Cable
- Lanyard Neck Sling
- 2 Membrane (spare part)
- FREE POSLAJU ke Seluruh Malaysia
- Khidmat Selepas Jualan dari Admin

 CIRI-CIRI : 
-Single Auto Pump with Intelligent Memory
- Sangat SENYAP dan TAK SAKIT
- Backlight LCD screen yang JELAS
- Boleh guna ELEKTRIK, BATERI dan POWERBANK
- Silicon sheild yg sangat LEMBUT
- Dengan ANTI-BACKFLOW
Boleh guna WIDE Neck dan STANDARD Neck Bottle
- Saiz lebih KECIL dan RINGAN
- Design yg STYLEISH dan SIMPLE BOTTON
- Dilengkapi WAIST CLIP for MOBILITY
- Waranti 1 tahun by MALISH MALAYSIA


Ok ayu kau jangan nak mengade-ngade tengok2 Breastpump lain tauu
Cukup da setel pasal BP ni
Alhamdullilah
Tinggal sikit je lagi keperluan baby yang lain



10 comments:

  1. Nice sahring! Done follow on G+ hee

    ReplyDelete
  2. waaa.. bnyknya survey.. sy xrjin survey2 ni.. buat msa ni mmng tak kje.. jd tak terfikir lg nk bli bnda ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahh xkeje senang lah mimie... dah xpayah pikir da... nnt baby nak terus sumbat je... hehhehehe

      Delete
    2. Hehehe.. Permintaan suami pun klau blh biar bby bf terus.. So ikut je la sbb xkje kn..

      Delete
    3. btl tu... byk khasiat susu ibu ni mimi.. kalau bleh mmg nak bf je.. untungla xkerja... seronok bleh jaga anak sndiri..

      Delete
  3. hehehe rambang mata kan survey sini sana.. zaman akak dulu guna yang jenis bateri jer.. tak de aksesori macam nih.. huhuhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tula nak2 skg macam2 brand pon ade...
      dah xtau pilih mne
      salah pilih kene cr lain jugak
      xsume serasi kan

      Delete
  4. kak saya hari tu.. adik ipar dia ada bg tapi dia xguna pon...

    ReplyDelete

Tabung Firash