Tabung Firash

Tuesday, 4 November 2014

Libster Award #8 by Fatiha Zainal


Terima kasih fatiha zainal

1. Sebelum korang bace entry ni, korang buat apa?
Blogwalking

2. Korang suka baca entry mengenai apa?
Pasal sosial aktiviti kott
Aku kan suke menyibuk

3. Korang jenis ysng macam mana? Happy go lucky/ pendiam/ ulat buku atau macam mana?
Sombong kalau orang yang tak kenal, tapi boleh jadi gile2 kalau ade geng sekepala

4. Korang suka indoor activity atau outdoor activity? Contohnya?
Of coz lah aktiviti outdoor
Dapat jalan2 makan angin
Berbasikal ke,berbadminton ke
Tapi dah lame tinggalkan

5. Korang suka tak jep sepahtu? Sebab suka? Sebab tak suka?
Siapa aku untuk tak suke seseorang kan?
Dia tak oernah ganggu hidup aku pon

6. 5 destinasi pelancongan yang korang teringin nak pergi?
-Umrah
-Sabah
-Langkawi
-USS Singapore

7. Korang pejam mata 5 saat, pusing kepala ke belakang, korang buka mata, first benda yang korang nampak, apa? (Satu benda je)
Nampak kepala sofa, sebab tengah duduk kat sofa ni

8. Kalau korang diberi satu kuasa magik, kuasa magik yang macam mana korang nak? Sebab?
Ok ni tak pernah terpikir pon
Boleh skip tak soalan ni?

9. Dalam banyak-banyak watak kartun,korang teringin nak jadi macam watak kartun apa? Sebab?
Nak jadi nobita,sebab boleh jumpe doremon hari2

10. Korang main candy crush tak? Kalau main sekarang da level berapa? Kalau tak main, korang main game apa?


11. Entry yang macam mame korang nak bace dari blog fatiha zainal? (Aktiviti tuan blog, travel, resepi atau apa?)
Tak kisah ape2 pon,janji tak serabut tak pening tak meleret

Ok setel menjawab dah...
Fuuhhhhhh

54 comments:

  1. Sempat lagi jawab award, Ayu :) akak pun ada a few yg terperam lagi,..
    Klu ayu jadi Nobita, biar akak jadi Emon nya hahaha nite, dik! Jgn lupa rehat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehheh kene jawab kak farrah...
      Ase dah lame sgt perap ni...
      Hehehehe
      Isnyallah kak farrah
      Akk nk jadi emon pon boleh...

      Delete
    2. Hahahaha Emon utk Nobita Ayu jer,...

      Delete
    3. Ehheheheh cmtu lak?? Ha kira boleh laaaa

      Delete
  2. Replies
    1. Ok sep sikittt...
      eh ehhh tp cm xcaye je suke doremon tuu

      Delete
  3. Replies
    1. Wahhh ade geng... jap2 usha base cik mimie..

      Delete
  4. kak ayu nobita, anis sizukanye ye..hihi... amboii main coc eh.. boleh geng adik anis..hahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahah kay umah ni sume dah berjangkit da anis.. ng asben akk ng adik akk...

      Delete
  5. Replies
    1. Aha lya...
      ade lagi 1 ni blm setel lagi

      Delete
  6. hahahaha jawapan no.9 lawak.. wuuuu
    nak jadi nobita jugek la cmtuu :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahahah tula.. kalau kite jadi nobita xde nobita dlm cite tu lembab2

      Delete
  7. Replies
    1. Hehehe kene la rajin...
      org dah kasi award kite kene hrgai walaupon lmbt..

      Delete
  8. Replies
    1. Doremin xde yaya...
      heheheh mmg la comell sbb tu suke

      Delete
  9. hahaha. game coc tu acanoo. x pena main pulak. --'

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nnt dikna google ye syg...
      akk nk trgkn pon nnt dikna xpahm

      Delete
  10. no 3 tu kita sama. dalam blog mungkin nampak hehe haha huhu tapi real life serious jugak sebenarnya. tapi bukan sombong na cuma segan dengan orang tak kenai. tapi bila dengan satu kepala, hehe haha huhu la jadinya. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahah kite geng kan?? Tp tula ramai kate ayu ni sombong...
      Yess mmg sombong kalu dah xknl..
      xpndai nk mulakn perbualan

      Delete
    2. hahaha. geng2!
      rasa kekok nak cakap dengan orang tak kenal, bukan sombong namanya tu tapi pemalu. hehe

      Delete
    3. Ye btl tuu.. klau 1st jmpe mmg akan bt2 xnpk xpndg pnya.. kene jmo 2 3 kali baru bleh start bual.. ahhahaha

      Delete
  11. kak Ros suka jawapan nombor 5 tu. yes betul kan. sape kita nak hakimi orang. wahh gitu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe kan kak ros... kite takde hak pon..

      Delete
  12. Nobita senang kena buli dengan giant. Haha. Ko pun dah pandai jawab pendek2 ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bile mood nak menaip ke laut...
      Hahahah npk pendek sgt ke budak??

      Delete
  13. Jwpn no 5 tu cm best je. Mcm 'i dun care' pn hado jgkk..hihi :P

    Belog Miss Balqis

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahahah xkisah la mane2 qis.. cmtu pon boleh..

      Delete
  14. hhha iklan clash of titans tu selalu pop up di henponku.. nyampah tol. tak sangka ada orang layan hahahaha.. CT spesis tak main game..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahah yeke?? Takyah maen la ct.. kng terjebak abish

      Delete
  15. nobita selalu kena buli dengan giant dan sunio.
    akak pun suka aktiviti outdoor, cuma dah lama tak join.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tp.klau ayu jadi nobita dorg la kene buli kak.. tula jom kak kite bt aktiviti outdoor

      Delete
  16. 3 dengan 4 tu sama! saya ni nampak muka sombong sangat. malas betul saya nak senyum. tapi kalau saya kenal orang tu, serta merta senyuman tu muncul. cewah. hahaha.

    saya pun suka outdoor. cuma xde kawan je. sobs

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ala amy.. nnt akk dah balik klng kite bt aktiviti outdoor same2 ye..
      heee akk ni mmg payah nk senyum ng org tak knl skli pon

      Delete
  17. kakak, rajinnya jawab-soalan-libster-award nih... love aktiviti outdoor too..
    kak, take care, mummy and baby.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heheheh kene selesaikan hutang nie...
      insyallah akn jaga..doakan akk ye shad

      Delete
  18. Saya tak suka sangat outdoor activities.
    Memadai berjalan2 makan angin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehehe yeke?? Jalan2 makan angin pon ok pe.. jnj bkn tpt2 indoor

      Delete
  19. no.3 ngan no.4 lebih kurang laa kita.. hehehe.. dulu selalu kena cop budak sombong.. tapi bila dah kenal, tak larat nak sembang.. hahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan kak eyda... nak2 ade kepala same.. ha xlarat dah nk layan

      Delete
  20. Mak aih. Main COC keee? dahsyattttt! aahaha

    ReplyDelete
  21. Hehe. IM masih bercandy crush. Level bawahan lg. Tp jarang jugak nak main. IM teringin nk pergi umrah jugak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heeeee penah maen kejap je.. pastu malas da.. hahahah..
      insyallah 1 hari nnt kite akn ke sane jugak

      Delete
  22. cara jwab soalan pula gila2 gak dan kelakar terutama no 7 heeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha... ni pon memikir jugak nak jwb2 ha kak jm..
      kene perap dulu soalan baru bleh nak jwab

      Delete

Tabung Firash