Tabung Firash

Sunday, 2 November 2014

Selamat Ulang Tahun Pertunangan & Pernikahan Pertama Kami

Alhamdullilah
Syukur kepadaNya setahun menjalani kehidupan sebagai seorang isteri
Aku bertunang and bernikah pada hari yang sama



Terima kasih yang tak terhingga buat suami tercinta Mohd Fauzuan bin Mohamad 
Atas pengorbanan dan kesabarmu
 Melayan kerenah isteri yang mengada nie

Tak lupe pada keluargaku, mak abah dan adik2
Juga keluaga mertua yang menerima ku sebagai menantu




Semoga hubungan kite kekal ke jannah, Insyaallah

Tiada apa yang mampu aku berikan
Hanya kasih sayang yang berkekalan
Dan zuriatmu yang kini ku kandungkan
Dan kite menjadi ibu bapa yang dibanggakan
Insyaallah

Jom terjah tahun lepas punya cerita
Blog kameraman aku

engagement
solemnization
outdoor

92 comments:

  1. segakknyaa pengantin perempuan ni haaa. selamat ulang tahun ayu! semoga berbahagia selalu dan kekal sehingga jannah serta dikurniakan anak-anak yang soleh dan solehah. amin ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin...
      Mudah2an cik fafa...
      Terima kasih tau...
      Hahahah xtahan segak yg perempuan tuu

      Delete
    2. Ada sesetengah tempat, panggil segak.

      Delete
    3. Oooo yeke acik...
      Xtau lak ayu...
      Ayu tau segak tok laki jee...

      Delete
    4. hahah. kat utara ni segak boleh apply kat dua2 perempuan dan laki. ^_^

      Delete
    5. Oooo begituuu
      Pembelajaran baru nie...

      Delete
  2. Selamat ulangtahun Kak Ayu dan hasben. Moga sentiasa bahagia dunia dan akhirat. Makin menyeri2 lah keluarga dengan kehadiran org baru nanti..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhmdullilahh...
      Terima kasih im..
      Tula xsbr nk tgu si kecik ni kuar

      Delete
    2. Senyap ja hari ni Kak Ayu, org baru dah keluar ke?

      Delete
    3. Eh eh ehhh... ade je la syg...
      Bby tggu daddy dia balik kampung jugak baru nk kuar kott...

      Delete
  3. Tahniah...tahun-tahun pertama sangat mencabar..jangan layan sangat ujian-ujian yang datang. Jaga hubungan dengan Allah, insya Allah hubungan dengan manusia juga akan terjaga. Letakkan suami di atas sekali okay. Jangan pentingkan diri sendiri. Kita milik suami. Suami milik keluarganya. Semoga perkahwinan awak kekal hingga ke akhir hayat. Aaminn

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyaallah acik...
      Terima kasih byk2 atas nasihat tu...
      And sntiase igtkan diri ayu yg sntiase lupe...

      Delete
  4. Tahniah Ayu happy anniversary Moga terus kekal bahagia hingga ke penghujungnya...InshaaAllah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyaallah...
      Terima kasih kak sofu

      Delete
    2. Anniversary akak pun bulan November hujung2 sikit :)

      Delete
    3. Oooo yeke...
      Nnt bt entry throwback gitu ye kak sofu...

      Delete
  5. Salam singgah pagi dik Ayu...Alhamdulillah dan tahniah dik Ayu...semoga perkahwinan yang di bina berkekalan hingga ke akhir hayat dan semoga berbahagia selalu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhmdullilah..
      Smoga hubungan ni kekal
      Terima kasih kak diana

      Delete
  6. Happy anniversary buat Ayu dan suami. Semoga setiap hari yang bakal dilalui akan penuh dgn momen2 bermakna :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih kak farrah...
      Insyallah akan diisi dgn momen2 yg bermakna nnt

      Delete
    2. Akak senyum & sengih, dlm hati doakan yg terbaik utk Ayu + family.
      Pesanan wajib: Jaga diri baik2!

      Delete
    3. Ohhh sungguh ku terhru kak farrah...
      Terima kasih byk2...
      Ayu sangat sangat sangat hargainye....

      Delete
  7. comelnya dua merpati sejoli ni
    happy anniversary untuk Ayu dan suami. semoga kekal bahagia hingga akhir hayat.
    Tabah menghadapi liku-liku kehidupan berumahtangga dan dikurniakan anak-anak yanng soleh dan solehah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe terima kasih kak...
      Insyallah smoga kekal selamanye...

      Delete
  8. Eh ehh..sama ngan kak Sya mimie laa ulang tahun perkahwinan kak Ayu. Btw happy anniversary kak. Semoga rumahtangga aman bahagia, kekal hingga ke jannah. ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aha same...
      Tgk jugak.tadi...
      Tp dia dpt bby dulu dah abis pantang da pon...
      Bby akk xmo kuar lagi ni

      Delete
  9. tahniah ayu..best dan senang nak ingat tarikh anniversary sebab sekali kan..semoga kalian kekal bahagia hingga akhir hayat ya..amin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih kak wana...
      Mudah2an
      Isnyaallah akan berkekalan..
      Doakan kami ye

      Delete
  10. Happy anniversary ayu ~ semoga bahagia sampai ke jannah... tak sabaq tgu baby ayu keluaq.. mesti comel cam mama dia..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehehehe... kalau comell asben kate macam daddy dia...
      Cmne tu...
      Terima kasih firah
      Mintak dpermudahkan semuanye ye

      Delete
  11. hepi anniversary ayu :D
    n jaga beby elok3 :3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heheeheh tggu bby kuar ni xkuar2 lagi ni balqis
      Insyaallah and terima kasih

      Delete
  12. happy anniversary akak ayu comel.. cantiknye akak.. segak bergandingan bersama gittew..hihi.. anis doakan perkahwinan akak hingga ke syurga..aminn.. tak sabar nak tgk kak ayu n hubby kak ayu junior..hihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih anis syg..hehehhe insyallah dear...
      Akk.sndiri tak sbr nk tggu...
      Bby ni suke dok lame2 dlm perut kott

      Delete
  13. Tahniah. Selamat menyambut ulang tahun perkahwinan :)

    ReplyDelete
  14. Selamat ulang tahun pertama yer Ayu :)

    ReplyDelete
  15. bagus buat majlis dlm satu masa . dulu exbf nadyya anggankan begini.hahaha
    apa apa pon happy aniversarry kak.. smoga kekal ke jannah :)
    comel la akak ni.. suka theme ni.. mmg kene la ngn theme blog ni. kehkeh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aikkk ex jeke..
      Xape nnt angan kn dgn bakal suami lak ye...
      Kalau boleh nk bt nikah ng sanding je skli.. tp permintaan keluarga nk bt 2 hari...
      Hehehe kan?? Terkene lak ng theme tuu...
      Ni en asben yg request kaler ni tauu

      Delete
    2. hahaha yepp la.. cuma die sorg exbf nadyya yg berangan2 nak kwen ngn nadya.. tp nadya xmo.. last2 putus.. last2 teringat. huh sadis *bkn exbf yg nadya cite tuu*
      ohhh suami akak minat warna ni ke?

      Delete
    3. Hahahah entah la..
      Pelik jugak...
      Dia yg pilih..kbnyakkm urusan kawen sume asben akk yg setelkan..
      Akk ikott je..

      Delete
    4. wah bagus.. msty suami akak nih kreatif kan?kan? hoho

      Delete
    5. Hahahhaha sat nk guling....
      Mane tang kreatif tah...

      Delete
  16. Happy anniversary Ayu, moga kekal bahagia sampa ke jannah..cantik warna baju kahwin Ayu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe terima kasih ella...
      Ni kaler permintaan en asben senanye ni....

      Delete
  17. Hepi anniversary kakk ayuu. hehehe. ayu+comel. kiutt. hahaha. sukaa tengok mataa kak ayu. >< hehehe. geram. inshaa-allah hingga kesyurga. barakallah.^^ Hehehe.

    //dik na pun rindukan akak. 2-3 hari ni asyik teringat akak je. kenapa eh? kenapa eh? hehe. kuat betul 'kimia' kita. XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aikkk nampak ke mate akk tuuu...
      Heeee terima kasih dikna syg...
      Amboii takmo la geram2..
      Sian akk nnt
      Amboii igt kat akk jugak ke

      Delete
    2. 'kimia' ek?hahahaha dahsyat woo ;)

      Delete
    3. Hahahaha xkn chemical lak nadnad...
      Tp pon bolehhh

      Delete
    4. ahhahhaa. nampakk je. bulat2. hahaha. ahaha, mesti la ingatt. :3 hari2 ingatkan kat akak tauu. doa untuk akak agar selamat semuanya/ ^^

      Delete
    5. Alhamdullilah..
      terima kasih dikna...
      terharu smpai meleleh2 air hidung akk..
      hehehehe

      Delete
  18. alhamdulillah. semoga bahagia hingga ke jannah. semoga kak Ayu akan sentiasa menjadi ketua bidadari kepada suami akak. semoga anak akak membesar menjadi anak yang berguna. tahniah :)

    nampak sweet sangat dua-dua.. ^^,

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heheheh terima kasih amy..
      Insyallah mudah2an begitu la hndaknye...

      Delete
  19. Happy anniversary both of u. Semoga bahagia hingga ke syurga dan menjadi ibu bapa yang cemerlang buat anak2 nanti.. insya allah, amin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wahhh sempat lagi mamamyja bw sini...
      Terima kasih kak...
      Insyaallah

      Delete
    2. hehe, ngah bosan2. sambil2 menyelam minum air, hihik

      Delete
    3. Hehehehehe xsbr nk tau perkembngan mamamyja ni..
      Bile nak start menulis ni

      Delete
  20. macam muka artis pulak suami akak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ohhh tidakkkk...
      Sila la jangan brkate begitu
      Hahahah asben akk ni kuat perasan...

      Delete
  21. selamat ulang tahun kak ayu :) sweet nyaa :D

    ReplyDelete
  22. Oo.. Kita sambut anniversary tarikh sama ya.. Hihi
    Kta buat nikah & sanding hari sama.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heheheheh tula sam3 lak kite ye...
      Mule nk bt cmtu jugak..
      Tp abah nk jugak tunang...
      So bt tunang nikah..
      Sanding hari laen

      Delete
  23. Wahh ..tahniah ayu..semoga berbahagia hingga hujung nyawa ya sayang...

    ReplyDelete
  24. Happy First Anniversary Ayu :) Semoga berkekalan hingga ke syurga :) lambatnye nk tengok muka anak buah..huhuhu :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heheheeh... sbr2...
      Ayu pon berdebar2 nia...

      Delete
    2. ok2..keep calm and waiting..heheh :D

      Delete
    3. Makin tggu makin berdebar...
      Isao over due je

      Delete
  25. senang nak ingat tarikh. berapa lama kenal dgn husband? hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahhah xlame pon..
      Kenal bulan 3...
      Merisik bulan 6
      tunang nikah bulan 11....

      Delete
  26. hihi.. tahniah and semoga bahagia sokmo..

    ReplyDelete
  27. Happy Anniversary u olzzz :)
    Akak bulan 12 ni tahun ke-7.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wahhhhh... nnt bt entry throwbck jugak la kak

      Delete
  28. Replies
    1. Heheheh asben yg pilih tu kak shikin..
      Dia yg nak pakai kaler pink...
      Ayu.layankan jela

      Delete
  29. Indahnya bila d kenang kembalikn sweet memory tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan lya...
      Sonok
      Kalau time gado2 dok igt bnd ni msti xjadi gadooo

      Delete
  30. sama cantik, sama padan.. selamat ulangtahun yg pertama..
    oh tunang dan nikah hari yg sama yer. warna bju tu mmg sweet la...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehehe ramai dok puji baju tu kan?? Terima kasih kak ros... alhmdullilah

      Delete
  31. x pernah dengar lak pasal love green studio ni. tapi menarik gak gambar dia.. cousin saya photographer. so nnti pape suh dia je. heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mase tu dia kate pon baru je.. tah mcmnae leh jumpe pon tak igt.. tp mmg best sbb dia sft sporting...
      untungla ade cousin photographer.. mnx sponsor je

      Delete
  32. throwback.. hehe.. semoga kekal till jannah kak ayu..
    naaa, another awesome color baju.. nanti nak kawen, I wish that I can have that color too.. hehehe.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe nnt time shad tah2 lagi meriah and sweet2 gitu... biase la kaler pon ikott musim jugak kan

      Delete
  33. suka tengok baju tuh.. nice colour.. warna feveret jugak nih.. wah save bajet buat majlis pertunangan dan pernikahan sekali..apapun semoga berbahagia hingga ke Jannah ya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau ikot nk save bt majlis tunang and sanding hari yg same je kak eyda.. tp famili nk jugak ade majlis tunang...
      terima kasih kak

      Delete
  34. happy anniversary ayuuu! semoga kekal hingga ke syurga! aminn

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih scha...
      Insyaallah mudah2an begitu la

      Delete

Tabung Firash