Tabung Firash

Tuesday, 4 November 2014

Nasi Lemak Bersinar Kota Bharu

Assalamualaikum
Masih bersiaran
39 minggu masih takde tanda2 baby nak keluar pon lagi ni

Mood nak menaip jaoh nun kat tengah laut
Agak2 kalau aku merepek meraban sila abaikan la ye..
Tak tau nak update entry ape
Otak jadi kosong je
Idea nak menulis tu entah tersimpan kat mane


Ni kes makan pagi semalam
Lepas hantar adik ipar aku dekat airport Pengkalan Chepa
Terus bergerak ke sini untuk isi perut

Abah umi cerite tempat ni memang selalu sangat dorang singgah
Sebelum ni pon umi abah dah pernah jugak bawak aku


Abah bungkus untuk orang kat rumah
Haaaa bungkus dengn kotak tauu
Bukan kertas minyak bukan surat khabar
Nampak exclusive gitu

Bagi aku sape yang tak makan pedas macam aku boleh lah makan kat sini
Sebab sambal dia memang tak pedas
Aku sampai merah dah nasi lemak kene gomol dengan sambal
Still rilex je makan kan

Pssssttt en asben dah ade..
Nak berjalan2 petang ni
Rase macam sembab2 je kaki lame tk berjalan kan?

67 comments:

  1. Uihhh..maju ni..
    Plastic beg tempah khas.
    Ingatkan nasi ni nampak bersinar tadi.

    ReplyDelete
  2. Selalu kena cakap2 dgn baby agaknya mintak dia keluar.
    Ehh..boleh ke cmtu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehheh dia lg suke dok dlm perut mummy kot... xpuas nak makan mcm2 agaknye

      Delete
  3. baby selesa sangat, tulah yang takmo keluar

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahahah tp mummy dia yg xselesa ni N...
      Aishhh makin hari makin berdebar lak

      Delete
  4. Pergh packaging die..betul2 maju ni..:) alor, bila baby Ayu ank keluar ni..tak sabar nak tengok :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wahhhh jgnla...
      Meggigil da nie...
      Hahahhaha
      Ayu pon tak tau la..
      Dah tny bby dah..
      Tp bby xmo jawab

      Delete
  5. Memang cantik packaging nasi lemak tu..pernah nampak packaging macam ni..moga ayu baik2 ja ya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tula.. kalu ayam penyet ade la jugak...
      Insyallah wana..
      Mudah2an semua baik2 je

      Delete
  6. yep yep.. kat area rumah CT pun ada yang dah tukar ke kotak kertas daripada pakai polistrin hahaha.. bagus at least kalau recycle boleh gak. polistrin hampeh..

    selera mommy ni makan nasi lemak yeee.. counting days kami nak tngk anak buah:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heheheh dia lak counting day.kite ni dah tgu penuh debaran tauu...
      Tula kalau pakai kertas gini boleh recycle balik ye tak..

      Delete
  7. Acik selalu gak lalu kat kedai ni..tertanya-tanya jugak, apa yang bersinarnya?tapi mcm biasa, Acik ambik langkah penjimatan..beli nasi bungkus, makan pagi, tengah hari tak payah makan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heheheh ayu pon tak tau sinar tang mane..
      Mungkin sbb dah lame sgt kott kedai ni.fames amous laak..

      Delete
  8. Nie nasi lemak mode ni..x lma lgi due ayu kan.maaf lya baru smpt bw cne

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ehh xpe lya...
      Setelkn mane ptt dulu...

      Delete
  9. kakyu weyh..br taw awk lg muda dr sy rpeny...hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dilla oiii takde kaitan ng entry pon..
      Ahahaah sapr suh pasan mude sgt weyyy

      Delete
  10. pehhhh gayanya memang mcm kfc laa.. nak!!!!!!! tp jauh wuuuuuu T-T

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahahha tulaa joah sgt..kalau bleh dlvery akk dah pos ke sane dah nadnad

      Delete
  11. sedapnya tengok. tapi lagi sedap kalau sambal tu pedas macam rupanya. hehe. seronok la na boleh berdating. petang2. ^_^

    semoga dipermudahkan nanti na. tak sabaq nak tengok baby! haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh ehhh mestila sonok kan....
      Heeee ayu xmkn pedas... ok dah ni

      Delete
  12. Kelasss betul packagingnya. Memang bersinar!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kelas kan kak farrah..
      Xde nk bungkus2 pakai kertas2 dah

      Delete
  13. kerlass jah..hihi.. marketing terbaik..hihi... i like budu..ehhh tetibe..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahah tibe2 ade budu..
      Tak pernah dbuat org makn nasi lemak ng budu..
      Tp xtau la kot2 ade kan

      Delete
  14. nasi lemak dia bersinar ke kak ? haha . bagus la bungkusan dia mcam kfc je . saya sambal pon xmkan kak . huhuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahha nampak jugak la kilat2 kat nasi dia tu parih...
      Aikkk xmkn sambal..
      Pelik.nye

      Delete
  15. tengok pun dah sedap, tuh belum rasa lagi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sedap bagi yg xsuke pedas...
      Kalau jenis mulut nk pedas je msti ngamok kate sambal tak pedas..
      Ehhehehe

      Delete
  16. aduhh..sedapnyer! rasa lapar plak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehhehe sok bleh order nasi lemak bt makan pagi ye

      Delete
  17. Replies
    1. Sedap lagi kalau mak yang masak...
      Ade plak sambal sotong ayam goreng dgn telur mate...
      Fuuuhhh

      Delete
    2. Pergghhh. Sedapnya kak ayu.. mampu bayangkan je laa..

      Delete
  18. ayu memey menetap dikelate ke.... sedap tengokkkkk nasi lemak kelate

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehhe sllu sini kan nasi lauk jah...
      Dop la ekin..
      Mai tggu hari due sini.. nnt abis pantang balik klang dah

      Delete
  19. Sure bersinar masa depan syarikat tu, packaging je pun dah boleh menarik minat customer...

    ReplyDelete
  20. Wah siap dlm kotak lg tu cam kotak ayam kepci dahh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aha kak lya...
      padahal nasi lemak je pon...

      Delete
  21. Hamboii dia punyaa bungkuss, stylelah, hahaha mujur dah kenyang makan. kalau tak meleleh tengok nasi lemak ni. T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahha klau tak knyang?? Nnt bukak entry ni balik mase dik a lapa ok

      Delete
  22. eh eh macam kotak kfc la.. bagus jugakkan. buat pembaharuan. lagi mudah kan. sebab buh dalam kotak macan tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aha... ritu makan ayam penyet pon boh dlm kotak...

      Delete
  23. Pergh bersinar betul kedai dia. Mesti sedap kan. Packaging pon terbaik :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha nk tau sedap ke tak kene try la budak

      Delete
  24. Tggu mse nk deliver dah tuu..smoga smuanya dipermudahkn yer ayu ^^

    Belog Miss Balqis

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cmne ni qis.. tanda pon xado lagi nia.. hahahahah

      Delete
  25. akak pernah singgah sekali jer
    tak kena dengan selera tekak akak plak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tula ayu ckp.. xsume pon bleh makan... and xsemua cita rasa same ark kak

      Delete
  26. wah, nasi lemak bersinar namanya... saya ikut time je makan nasi lemak. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha same la amy.. akk pon bknnye pnggemar nasi lemak pon

      Delete
  27. sedapnya nasi lemak tu...tempat dia pun menarik...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aikkk mane tau sedap kak diana... heheheh

      Delete
  28. Hokeyh, exclusive dia punya packaging.. kotak(paper) is better that polystyrene..
    nnti kalo gi kota baru boleh la singgah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup... lbih baik dr polystrin tu kan... nk kitar semula pon boleh

      Delete
  29. amboi cantiknya packaging dia.. tetiba lapar la plak tengok gambar makanan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan... klu tgk mknn je msti ase lapaaa

      Delete
  30. packaging dia mcm ayam kepci. hehe

    ReplyDelete
  31. sambal tu nampak merah..kalau x rasa mmg akan cakap PEDAS..rupanya tak..so jgn judge rupa paras heeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. btl tu kak..
      jgn igt sambal yng merah pedas rasenye
      hehehe

      Delete

Tabung Firash