Tabung Firash

Sunday, 30 November 2014

MFZ Nama Diberi

Assalamualaikum semua
Ade sape rindue tak
Rinduenye nak update entry

Name dah diberi mase kandungn berusia 7 bulan lagi
Macam2 name dipetik untuk membuat pilihan
Semua pon en aben yang pilih
Aku macam biase lah
"Ikotlah sayang"

Dan name akhir adalah 
Muhamad Firash Zafran bin Mohd Fauzuan


Dan ade jugak beberapa blogger yang dah perasan name anak aku awal2 dah
Ada yang masih tertanya-tanya
So pada yang bertanya
Name anak aku Firash ye
Semoga menjadi anak yang soleh sayang

Hahahah bile dah lame tak menaip rase kekok plak
Maaf deh atas kecelaruan tulisan pade entry kali ni

Dan mohon maaf pade yang belum sempat kunjung ke rumah korang ye
Mane yang kene komen pukal harap maaf jugak
Heheheheh
Kes balas dendam la tu
Lame tak blogwalking

Aktiviti dilakukan mase tengah2 pagi mase firash ajak bermain
Untuk mengelakkan aku terlelap maka berjalan lah aku ke blog2 korang
Tapi disebabkan banyak sangat yang aku kene belek
So 1 blog memang akan makan mase sikit la

82 comments:

  1. fuhh sedapnya nama anak akak.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhmdullilah.. heheheheh terima kasih nadnad

      Delete
  2. Alhamdullilah. Sedap nama firash :)

    ReplyDelete
  3. Cntik nama ank ayu, seindah akhlaknya insyallah..ok x brpantang hhehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baru 19hari ni.. ade lg sparuh lg nak kene tempuh.. waahhhh xsbr nye nak abis lya

      Delete
  4. Sedapnya nama Firash...
    Utk anak sendiri memang tak sempat kot hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heheheh terima kasih kak sofu.. ha tulatu

      Delete
  5. sedapnyee name baby.. comell.. xsabar nak tunggu kak ayu hbis pantang.. boleh tgk gambar baby :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahah akk lg la xsbr nak abiskan pantang kat sini.. xsbr nak balik klang.. xsbr nak makn sedap2

      Delete
  6. Waaaàa .. Akak dah ada baby lahhh .. Sorry lama tak bw sini .. Baru tahuuuu .. Hiksss .. Tak pa kak , anak lebih penting .. Selamat melayari 'kepantangan' .. Heheheee .. Tingin nak tengok gambar firash ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Xape dayah.. akk paham no worie k.. ha ni dah tau da ni... nnt abis pantang akk update gambaa bby deh

      Delete
  7. alhamdulilah indah nama tu . jadi baby yang soleh ye :) aamin . zafran :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhmdullilah... isnyalah yaya.. doa2kan la firash akk ni ye

      Delete
  8. salam singgah sini dik Ayu...Alhamdulillah dan tahinah dik Ayu...semoga membesar jadi anak yang soleh..nama pun sedap di dengar..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima ksih singgh sini kak diana.. ayu bkm smpt trjah blog akk lg... insyallah kak and trime kasih

      Delete
  9. rajin betul serang blog walaupun makan masa. rindu nak blogging leteww. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ehhh mestila.... serang bile firash dok nyusu ha... xde la ngntok cik fafa

      Delete
  10. Hehehe Ayue ni mmg rajin ber\tul la ..Sempat lagi tu duk round blog orang hahhaa........

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hmmm smpt la kak bile firash dok mnyusu ni... klu x mmg ckn smpt pny...

      Delete
  11. Sedap nama Firash tuh.. hehehe blog akak dah kena serang dengan ayu.. tak sempat nak entry kannya.. huhuhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha... tu nk gtau yg ayu da bace entry2 kak eyda...

      Delete
    2. hahaha.. mesti balas dendam lama tak BW.. apapun, alhamdulillah ada juga yang sudi membaca blog picisan akak ni..

      Delete
    3. Alaaa akk pon ape kurangnye.. blog ayu ni lg la xde pape...

      Delete
  12. sedap nama baby..semoga membesar menjadik anak yg soleh.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhmdullilah and insyaallah...
      terima kasih za

      Delete
  13. Sedap nama. Insyaallah semoga menjadi anak yg soleh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih mamamyja...
      insyaallah begitu lah hndaknye

      Delete
  14. semoga menjadi pemimpin yang hebat



    Jom ramai ramai makan Minyak Ikan

    ReplyDelete
  15. awalm kasi nama huhuu . amin . .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe en asben xcted kan.. awal la dia bagi.. hehe

      Delete
  16. itulah kite dapat kunjungan bertubi-tubi dari Ayu hiihi.. anyonyonyo Firash ^^ amin amin. Semoga besar jadi anak soleh untuk mami dedi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehheh tu tnda ayu syg kwn2 ayu ct... mai kunjung mngunjungi... saje nk biar org sedar kewujudan kite ni... insyaallah ct.. aminn

      Delete
    2. eeeyh kite sedar kite sedar. CT pun skarang kekangan masa nak blogwalking. tengah set up bisness kecik kecilan.. doa ye. take care mommy ^^

      Delete
    3. gud luck 4 da bsnss ye ct,, nanti war2 kan la
      nd tq gak ct

      Delete
  17. Oh.. MFZ..... sedap name ittew...

    kena bom secara berturut2... tak sempat nak elak.. hehehe

    ReplyDelete
  18. sedap nama firash. maksud dia apa ayu? hehe. teringat lak aku kat watak firash arshad lakonan izzue islam kat SSID :)
    kang free bom la blog aku. haha. muka tak malu. nak tengok gambar baby ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahah aku da bom da.. xdan nk meletop budak.. ha aku dah gtau kt wasap kan mksud tuu...

      Delete
  19. HAHA..rindu sama kamu Puan Ayu :) Blog Cik Mimie dah kena boom dah..meletup2 tau..hehee.. terima kasih ye :)

    Wah, tak sabar nk tengok muka baby Firash..mesti comel macam mommy die :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oooohh mummy dia comell ke cik mimie.. wahhahaha nak gula2 nnt ayu pos ye.. kekekek

      Delete
  20. Ayu mana pic Firash..kasi hadiah 1 pic dia kt sini :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ramai juga kena boom dengan ayu.....termasuk la akak hehehe

      Delete
    2. Alamak kak sofu.. tak sngja la... hahahah main bom mane yg smpt.. mane yg xsmpt bersmbung2 lak.. gmbr firash kene smpan dulu.m nnt xsuprise

      Delete
  21. sedapnya nama dia.. firash..dok terbayang besar nnt msti ensem hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amboii muke pon xtnjuk lg.. cmne leh trbyg ni zarulfarhana

      Delete
  22. Tahniah dan sedap nama anak tu :D
    Moga membesar menjadi anak yang soleh :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih...
      alhmdullilah dan insyaallah

      Delete
  23. Indahnya nama dia! Welcome to the world, Firash! Jadi anak yang baik ye...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aminnn.... meh meehh nk kasi hug and kiss tok kak farrah heheheh

      Delete
  24. Sedap nama firash.. Sy sukaaa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Suke jugak.. kak ayu da bg name kt bby ke

      Delete
  25. Selamat datang little khalifah! ^_^

    ReplyDelete
  26. Semoga Firash membesar jadi anak yang soleh ..Aaamin aamin ..

    ReplyDelete
  27. Akak pun mcm dok berkenan nama Firash.. "Iman Firash".... Eh, padahal blm tau pn girl ke boy... Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh ehh.. kalu laki blh la buh name firash tu kak.. akk xscan lagi ke

      Delete
  28. Blog IM, Kak Ayue dah bom dah. Hehe. Moga Firash jadi anak yang soleh dunia dan akhirat. Jadi anak sulung yg kental dan kuat ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. heee tapi awal2 je..
      pastu menghilang satt,,
      ni baru nak mula balik nia
      terima kasih im..
      doakan ye

      Delete
  29. Asslmkm ayu.. Sama la mcm kita hritu. Blas jejak time bby berjaga.. Sedapnya nma bby boy.. :)
    Lpas ni nk tgk rupa hnsem boy pula.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah tgk blm hensem boi..
      hehehe blm nak dedah byk2 lg nie...
      insyallah lepas ni akan cube kejar balik

      Delete
  30. cantiknya nama baby firash... doakan akak dapat merasai jadi ummi gak... teringin nak ada baby....

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih kak ekin...
      isnyallah kak
      semoga cepat2 dpt baby ye
      aminn

      Delete
  31. ohh..Firash namanya...sedap di dengar..bila nk reveal Firah yg comei tu kat blog :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. inysallah kak jm
      baru nak start balik
      bile dah lame tinggal dah xtau nak start mane dah

      Delete
  32. Wahh bestnye name. Nak tunggu tunjuk gamba pulak, hihihhi
    Haritu 21 hari. Dah seminggu dah rasenye ni. tinggal lagi 2 minggu

    ReplyDelete
    Replies
    1. cmne,,
      dah tgk ke baby firash,,
      ase byk dah akk tunjuk kt fesbuk ng ig kan

      Delete
  33. moga membesar menjadi anak yang soleh.. sedap nama tu :)

    ReplyDelete
  34. jadi anak soleh ya firash..
    sedap nama hensem boy ni.. :D

    ReplyDelete
  35. Nama sehensem nama orangnye. Hehehee.. Moge jadi anak yg solehhh..aminn. :)

    ReplyDelete
  36. owh firash namanya....semoga menjadi anak yang soleh.

    ReplyDelete

Tabung Firash