Tabung Firash

Monday, 10 November 2014

Serah Diri di KBMC

Assalamualaikum
Kandungan hari ni masuk 40 minggu 1 hari
Dan hari ni jugak kene tahan
Ehhh bukan tahan sebenarnye
Kira penyerahan diri

Semalam datang Kota Bharu Medical Centre (KBMC) tapi doktor kata dah petang
So pagi ni dengan rela hati menyerahkan diriku

Kalau ikot klinik desa yang selalu cekup tu 9 hari lagi kene tahsn kalau tak bersalin jugak


11 pagi doktor cek bukaan masih 2cm
Siyes sakit!!
Ok kene induce
11.15 pagi doktor masukkan ubat, sejam tak dibenarkan bangon
11.50 nurse datang cek jantung baby plak
Lepas 20 minit terkejut bacaan mendatar
Baby tido katenya
Aishh baby ni time2 cmni tido pulak

Sekarang tunggu nak sakit tak sakit2 lagi
Nurse banyak kali dah tanya tak ada rasa sakit ke?
Dah tak sakit nak buat camne
Boleh rilex2 main tab sebab line wifi sini laju berdesup2


Kesian en asben ni?
Mak aku cerite cmni lah abah aku dulu
Mak tak sakit abah lak demam2 bagai

Runsing kejap2 tengok jam
Tah ape yang dia pikir pon tak tau
Bukannye doktor nak cek dia pon..
Sampai demam2 lah en asben kite

Kepada yang dok tertanya2 tu
Doa2kan lah smoga dipermudahkan semuanya ye..
Masih gagah menaip ni makna memang tak sakit lagi lah nie

36 comments:

  1. Sudah di hospital ya..Ayu
    Moga semua dipermudahkan ya..:)

    ReplyDelete
  2. kak ayu.. semoga selamat bersalin ye... semoga semua urusan dipermudahkan.. :)

    ReplyDelete
  3. semoga semuanya berjalan dengan lancar.. :D

    ReplyDelete
  4. berdebar2 rasanya...semoga dipermudahkan segalanya yer...

    ReplyDelete
  5. dah masuk hospital ya.. semoga dipermudahkan segalanya..

    ReplyDelete
  6. Good luck Ayu!!!! alaaa.... akak plak yang tak sabar mcm ni.... Hehe

    ReplyDelete
  7. Ayu, akak doakan semua yang baik-baik utk Ayu dan baby. Semoga proses kelahiran berjalan lancar.

    ReplyDelete
  8. Semoga ayu dan baby baik2 ja..selamat dipermudahkan prosesnya..amin

    ReplyDelete
  9. smoga dipermudahkan ye kak,, ilapyouu :)

    ReplyDelete
  10. saya doakan moga semuanya dipermudahkan.. tak sabar tunggu berita gembira :)

    ReplyDelete
  11. semoga urusan melahirkan dipermudahkan semuanya. amin.
    tak sabaq nak tengok baby. hehe ^_^

    ReplyDelete
  12. in shaa ALLAH. semoga segalanya berjalan dengan lancar ^^,

    ReplyDelete
  13. Ayuuu. Semoga semuanya selamatt. Aminnnnnn!

    ReplyDelete
  14. smpi dpt siapkan 1 entry tu..semoga semuanya lancar ye ayu

    ReplyDelete
  15. Dasat ayuu..kt spital pn smpt update..hihi.
    Smoga smuanya dipermudahkn. Nnt da deliver cpt2 habaq kt kami naa :)
    Belog Miss Balqis

    ReplyDelete
  16. Semoga dipermudahkan dear... :)

    waiting ~

    ReplyDelete
  17. Ayu..semoga dapat delover dgn selamat...aminnn

    ReplyDelete
  18. mamamyja doakan semoga selamat bersalin. Insyaallah..

    ReplyDelete
  19. semoga segalanya dipermudahkan yer...

    ReplyDelete
  20. Tahniah Ayu :)
    Selamat menjalani rutin baru sebagai ibu

    ReplyDelete
  21. bahaha bukan doktor nak cek dia pun..
    itu lawak hahaha.. dia risau laa tu. tengok Ayu nak deliver.
    insyallah semua dipermudahkan. gud luck yeee Ayu. da keluar da kuat jangan lupa hapdet.. ramai aunty baby dok tunggu cerita..

    ReplyDelete
  22. Alhamdulillah dah selamat semuanya.
    Tahniah, Ayu.
    * Dah baca entri next dulu.

    ReplyDelete
  23. Tahniah Ayu dengan kelahiran cahaya mata baru. Selamat berpantang yer

    ReplyDelete
  24. FOLLOW BALIK BLOG NABIHAH DAN LIKE FAN PAGE FACEBOOK BLOG NABIHAH http://inibelognabihah.blogspot.com

    ReplyDelete
  25. Hehe. Setia ja menunggu. Demam tak sabar tengok baby tu. Hehe. Bila nak post muka baby Kak Ayu ;)

    ReplyDelete
  26. Oo.. Kna induce ye ayu.. Xpelah.. Jnji bby dh lahir dgn selamat kan? :-)

    ReplyDelete
  27. dh bsalin blm ni ayu? hehe x sbr nk tgk bb

    ReplyDelete
  28. semoga dipermudahkan buat ayu... patut la senyap jer loni....

    ReplyDelete
  29. Samapi kena serah diri erkk, haha
    Tapi takpe, sekarang semuanya dah baik baik belaka. Dah kelaur dah Firash :)

    ReplyDelete
  30. ok typo detected! Keluar bukan kelaur, Adoi

    ReplyDelete
  31. lambat singgah. hihi. Ayue dah bersalin pun kan :)

    ReplyDelete
  32. bagusnya asben...siap demam2 lagi

    ReplyDelete
  33. tahniah kak, da selamat pun.. say hye2 to baby firash..

    ReplyDelete

Tabung Firash