Tabung Firash

Friday, 7 November 2014

Libster Award #9 by Nad Dea


Terima kasih Nadira sebab tag
Amboi follow2 terus kene tag ambo ni

Moh tengok soalan beserta jawapan

1. Antara lelaki atau perempuan, korang lebih selesa berkawan dengan yang mana? Sebab?
Kalau dulu memang lah selesa kawan dengan lelaki sebab aku ni pon perangai macam laki, leceh lah dengan pompuan ni asyik tacing2.. tapi aku tahu tak semua macam tu, cume mungkin aku yang tak bernasib baik dapat kawan perempuan yang suka amek kesempatan.. cisssss

2. Macam mana nak hilangkan perasaan sedih kerana kehilangan orang yang tersayang?
Boleh ke hilangkan? Kalau kurangkan maybe.. tengok atas kehilangan la,kalau takat hilang ditinggal boyfie kuatkan jela hati cakap pada diri masih ade kt luar menanti,cewaaahhh
Tapi kalau kehilangan sebab menyambut ilahi akan sedekahkan al-fatihah dan berdoa agar ditmpatkan dgn orang yang beriman?
Tapi still tetap sedih ok

3. Percaya tak kalau someone tinggalkan kita untuk kebaikan kita? Kenapa?
Dia kate dia tinggalkan kite untuk kebaikan kite ke?? Ha tu memang ayat nk melepaskan diri, tapi kalau mmg dia nk tinggalkan nak buat macam mane,memang dia bukan yang terbaik untuk kita lah kan?

4. Favourite youtube channel?
Sori tak layan youtube

5. Novel apa yang paling best yang pernah korang baca? 

I Love You Stupid by Melor Jelita

6. Macam mana korang jaga muka korang?
Dengan menjaga kebersihan....
Aku bukanlah jenis yang jaga muke sangat, pakai pencuci muke cukup lah

7. Bawal atau shawl? Kenapa?
Kalau zaman kolej dulu suke pakai shawl,berfesyen2 gitu
Lepas kawen simple mimple pakai bawal je,bwal pon dh cantek bukan plain macam dulu..
Tapi sejak preggy ni pakai instant shawl je,senang mudah dah tak perlu digosok.. nampak tak tahap kemalasan mak buyong kat mane?

8. Salahkah kalau perempuan ada sikap kasar or garang sikit?
Tak tau nak kate, sebab aku ni memang kasar an garang orangnye.. Tak salah bagi aku,janji jangan kurang ajar...

9. Zaman mana yang paling best? Zaman kanak-kanak atau sekarang?
Of coz lah zaman budak2 kan,sape tak setuju? Mase tu tk payah pikir ape pon.. semua mak ayah yang tolong pikirkan
Sekarang kau pikir lah sendiri

10. Handphone yang diidamkan. Kenapa?
Iphone!!! Xkisah lah iphone 5 ke 6 ke 7 8 9 10... xtau nape,sejak tengok en asben pakai iphone jadi jatuh hati plak..

11. Komen dan pendapat tentang blog nad ni. Jujur, ok
Love green,tapi ade tulisan yang tak berape nak nampak.. 
Sbb background dah putih,tulisan hijau terang sangat
Nak komen lebih2 pon kite bukannye pandai..

Alhamdullilah selesai sudahhh...
Perghhh bape lame peram entry ni??
Bau pekasam dah
Bile tengok balik dah macam jawapan untuk esei je ni...
Wahh panjang berjela2

Psssttt untuk budak.. aku tak mmpu nk jwb pendek2 soalan cmni.. hahahhaha

57 comments:

  1. Assalamualaikum. Dah baca dah. Tapi nama saya bukan nadia la. It's ok. Haha. Terima kasih sudi jawab :)

    ReplyDelete
  2. dear :)
    nice blog..and happy blogging yer..
    thanks sudi singgah dan komen blog shida

    ~with love,
    www.duniashida.com

    ReplyDelete
  3. Kita sama..xlayan sangat youtube ni..hehehe.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heheheh lyn klau ade org share kt fesbuk je

      Delete
  4. Sama la dengan Acik..tak boeh nak jawab pendek-pendek macam HSB..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan acik.. kene menuntut ilmu sikit dr budak ni

      Delete
  5. Replies
    1. Heheheheh yg terbengkalai ni kak miza...

      Delete
  6. samaler...tak bapa layan youtube...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan mama amir...
      layan kalau ade org dok shre kt fesbuk je

      Delete
  7. no 9 tu terbaik. sekarang lu pikirlah sendiri.haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahahah... kan cik fafa pikir la sndiri

      Delete
  8. Zaman kanak-kanak yang paling best!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Btl tu kak farrah... zaman kanak2 mmg best pon..

      Delete
  9. ipon pun mama suka, tapi belum tahap nak miliki lagi.. hihi

    Ikhlas Dari : Mama Niza

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan mama... mmg idaman.. tp blm nk beli lagi la

      Delete
  10. Wahhh..bce ILYS eh. Da bce jgk. Best kn? Hihi. Skrg tgh bce novel ke2 smbg ILYS. Xabis2 lg..bz btl..huhu

    Belog Miss Balqis

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wahh ade smbungan 2 ke qis.. siyes lame sgt xbace novel2 nia

      Delete
  11. ai mommy.. sempat lagi liebster award hahaha.. bila due ni ? habisla Ayu da masuk zone mommy mommy sangat tau.. nak instant shawl lepas ni fareeda laaaa jawabnye hahaha.. sarung aje.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha xminat la fareeda ct... payah nk jaga tuuuu... hmmm tula sok due dah... tp xde tnda lagi

      Delete
    2. fareeda tu mlampau aje mahalnye hahaha.. skali basuh batu jatuh.. bersama air mata hahaha.. elok elok ye mommy..

      Delete
    3. Hahaha kan ct... menangis je kalau rosak... awning kemik ke.. kemik lagi hati ni...

      Delete
  12. woww . suka novel tebal2 . baca nyaa puas. nak pinjam ?! . hehe . rajin kak ayu jawab lbstr award ni . hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Btl tuuu...
      mmg suke tebal2 ni.. puas bace..
      kalu nipis kejap je dah abis

      Delete
  13. Msh lgi ayu kna tag hhaha..ok

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aha lya... masih lgi kene tag. Eheheh

      Delete
  14. saya lebih suka shawl
    besar dan boleh cover masa nak menyusu baby.
    zaman kanak-kanak la yang paling best, pikir main ja

    ReplyDelete
    Replies
    1. Shawl payah sbb nk kene lilit ni kak...
      hmmm btl la tu mase keciik2 mmg best

      Delete
  15. mak kau..tebainya novel tu. hahaha.. saya kalau over tebal ni, seriau sikit nak baca. jenuh..

    saya lak terbalik. dulu pakai tudung auto. lepas tu tudung bawal, skang banyak shawl je. heeeee...

    saya setuju. kasar biarlah bertempat. tapi jangan sampai kurang ajar. ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahah tebal baru puas amy.. kbyknye pon mmg tebal2 akk beli
      hahahah tudung auto pon boleh ye amy
      kan.. jgn smpai kurang aja suda

      Delete
  16. panjaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnngggggggggg nau. kahkahkah. okay la ko terer buat ayat. baca buku pun tebal sangat tu. meh kasi aku pinjam. nak rasa jugak baca novel tu. review la sikit sebab ko kata best :)

    aku pun dulu kwn dgn laki sbb bdk perempuan kelas aku jenis gurlish2 nau. pastu tacing2 haha. and yes aku garang dan sangat gila tapi masih ada batasnya. XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ok perli kemaen lagi ye budak.. alaaa mane nak igt nk bt review.. aku tak mcm ko budak bace buku yg sume makan2 dalam.. aku pening weh...
      kan kan kan... so gurlish pon payah jugak nk ajk kawen...xleh sekepala sbb nnt ade je yg xkene

      Delete
    2. Eh, kau garang ke budak? haha ayokkk aku tak tau pun fakta tu. Anak last bukan manje ke gitewww?

      Aku rasa aku satu kepale dgn korang, haha tak suke kawan ngan pompuan yang siket2 tacing. Lepastu kalau kawan ngan org lain nak jeles jugak macam aku ni pakwe die, cis

      Delete
  17. Nak juga memiliki hp iphone...tapi belum mampu kot...hehe....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehehe tula... iphone mmg flm angan2 je kak diana...

      Delete
  18. SUKA JAWAPAN NOMBOR 8 TU KAK.. HAKHAK.. :D
    ops, tercapslock lak, semangat ngan taip komen nih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahahah suke sbb same ke shad... smgat smpai cmtu skli... nasb xde tnda seruuu

      Delete
  19. hee i love you stupid ! ngee

    ReplyDelete
  20. alaaa preview la novel ni.wuuuuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alaaa nadnad... akk pon xtau cmne nk preview.. kang akk copy paste jalan cerite blakang kulit buku tu jela.. hahahahah

      Delete
  21. Kawan pun ambik kesempatan?
    Ermmm teruk camtu.
    Harapkan pagar, pagar makan padi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Btl kak.... dulu dok ikott je ckp dia.. tp last2 dia tikam kite lak.. penyudah ayu say bubye je...

      Delete
  22. hehehe sama laa kekadang suka betul jawab panjang lebar.. silap2 jadi cerpen plak.. hahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tula nak2 soalan yg jenis senng nak jawab kan... mmg panjang lebar la jadinye

      Delete
  23. Setuju part zaman budak2 tuu. hehe

    scha pun nak iphone gakk! Aaaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan.. sape yg xsuke zaman kanak2...
      tula iphone dlm bygkan

      Delete
  24. Replies
    1. Org bertanya kite menjawab sally...
      hehehehe

      Delete
  25. Pernah tengok novel tu tp tak pernah baca lg. Hehe. Tebaaalll..

    ReplyDelete
  26. Dah dapat iphone nanti empon lame bagi kite eh kak, hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahah tah bile2 nak dpt enpon baru nur as
      akk tgh kumpul nak beli mesin jahit plak
      hehehehe

      Delete

Tabung Firash