Tabung Firash

Tuesday, 17 February 2015

Mendapat Berita Baik dan Berita Buruk Serentak

Assalamualaikum selamat pagi
Masih dalam keadaan yang haru biru pagi nie..
Dengan office yang kekurangan staff disebabkan cuti Raya Cina lusa ni
Dengan keadaan opis yang kelam kabut 
Aku mane tau nak setel benda
Budak baru lah katekan
Sambil2 nak blaja pon jadi dah tak ingat apa dah

Dalam suasana yang kacau bilau riuh rendah kelam kabut aku dikhabarkan dengan dua berita
Ada baik dan ada yang buruk
Selalu orang nak dengar berita baik dulu ke berita buruk dulu

Aku sampaikan berita baik dulu la
Masih boleh tersenyum dan gembira
Kalau tahu berita buruk dulu mesti tak dan nak hepi2 kan

Alhamdullilah birasku Ehay telah selamat melahirkan putera sulongnye seberat 3.5kg
Semangat dari Firash nie
Tahniah adik ipar dan birasku
Semoga MDH menjadi anak yang soleh..
Firash dah xsabar nak ajak balik kampung nak tengok sepupu..



Disebabkan opis busy tahap maksima sampai nak makan gula2 pon tak sempat
Apatah lagi nak jenguk2 henfon kat sebelah ni kan
Grop wasap dari famili berdesup2 masuk
Tapi still aku tak endahkan
Bila berdering fon terus aku capai dan tu diaaa
Berita tentang keadaan opah 
Kini opah berada di wad ICU di Johor Bharu
Mintak semuanye dalam keadaan selamat

Ahli keluarga tidak dibenarkan melawat atau pon menemani opah
Semua diminta untuk balik dan berehat
Hanya datang melawat pada waktu melawat sahaja
 Opah bergantung mesin untuk bernafas

Mohon same2 panjatkan doa untuk opah tersayang..

Semoga opah kuat..
Opah kene tengok cicit opah nie..

 

42 comments:

  1. takziah ayu.smoga opah awak sihat2 je ye

    ReplyDelete
  2. hospital JB katne tu? semoga opah cepat sembuh

    ReplyDelete
  3. Banyakkan berdoa buat opah Ayu..in shaa Allah, dia akan sihat nanti.. Firash ada kawan laa, baby boy badan tak semangat baby girl sangat.. klu baby girl nampak semangatnya kalau berat 3.5kg tuh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye kak.. tp mbe ayu girl mase lahir berat tp dah 3 bulan ni jadi kecik pulak..
      alhmdullilah opah makin sihat

      Delete
  4. Takziah Ayu..semoga Opah cepat sembuh...ni opah yg duk segamat tu ke Ayu ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. aha yg dulu dok segamat
      sekarang kat umah makcik kat jb lak,,
      tak dpt jugak jumpe cik mimie

      Delete
  5. tahniah untuk pertambahan ahli keluarag baru..dan semoga opah tu cepat2 sembuh,,

    ReplyDelete
  6. Tahniah kehadiiran baby boy buat biras ayu... semoga cepat sembuh opah ayu ya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih kak ekin..
      isnyallah opah akan sembuh

      Delete
  7. tahniah...
    dan semoga opah cepat sihat ya

    ReplyDelete
  8. semoga opah ayu cepat sembuh ye.. :)

    ReplyDelete
  9. Tahniah dan takziah.. Moga dipermudahkan urusan..

    ReplyDelete
  10. semoga Allah permudahkan semuanya

    ReplyDelete
  11. Semoga keadaan Opah akan bertambah baik. Kita sama-sama doa ye.
    Tahniah buat Ayu & family, terima ahli keluarga baru. Teman main si Firash.

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyallah kak farrah,,
      ye xsabar nak jumpa ahli keluarga baru ni

      Delete
  12. semoga opah cepat sembuh. aminnn

    ReplyDelete
  13. tahniah buat ayu dan family.. dan takziah jugak untuk keadaan opah.. semoga opah beransur pulih....

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kaih firah
      alhdmullilah dah sihat

      Delete
  14. Brtmbh lgi ahli kluarga baru ayu..mudahan opah ayu cpt sembuh ya

    ReplyDelete
  15. semoga opah kak ayu cepat sembuh . inshaAllah

    ReplyDelete
  16. Tahniah pd biras ayue
    Moga Opah cepat sembuh n sihat selalu

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih kak sofu
      alhdmullilah makin sihat opah ayu skg nie

      Delete
  17. Tahniah firash dpt sepupu.
    Moga opah diberi kesihatan.

    ReplyDelete
  18. tahniah buat adik ipar dan semoga opah cepat sembuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih mamamyja..
      dan insyallah

      Delete
  19. Tahniah kepada adik ipar dik ayu...bertambah lagi ahli dalam keluarga ayu...dan akak doakan semoga opah ayu cepat sembuh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih kak diana...
      alhamdullilah opah dah semakin sihat

      Delete
  20. tahniah buat biras ayu,semangat anak dia..semoga keadaan opah ayu semakin pulih

    ReplyDelete
    Replies
    1. berat tulang je kak khaty...
      ayu pon blm sempat nak jumpe lagi nie..
      alhmdullilah opah dah semakin sihat

      Delete

Tabung Firash