Tabung Firash

Thursday, 26 February 2015

Simpanan Masa Depan


Assalamualaikum
Firash dah ade simpanan
Akaun Simpanan Tabung Haji lagi tau
 
Sebenarnya dah lame sangat buat akaun ni
Tapi mase tu dalam pantang lagi rasanya
Memang sajenak bagitau nie
Poyo tak??

Dan masih ade lagi simpanan firash dalam tangan
 Nak bukak akaun lagi satu la
Boleh cadangakan tak kakak2 abang2 adik2 dan rakan sebaya


 

26 comments:

  1. Bagus juga tu menabung mulai sekarang..sikit2 lama2 jadi bukit..Kak wana cadang buka akaun ASB utk firash..

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo tula ade terpikir jugak,,
      budak boleh ye kak wana

      Delete
  2. Bagus mama...
    beringat dari awal..:)
    Cepat Firash naik haji nanti...InsyaAllah

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehhe btl tu kak sofu,,
      nanti leh pergi haji same2 laaa

      Delete
  3. Elok Sgt mnabung utk masa Dpn, lya start je kawin ari tu memg kmi dah buka akaun utk anak.walaupun kmi msh blm brpluang mndpt Ank.tpi simpanan tu wajib ada

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahh bagusnye lya..
      xpe insyallah rezeki tu akan dtg
      ayu doakan lya

      Delete
  4. same with me.. nanti buat potongan gaji tiap2 bulan untuk diri sendiri dan anak-anak. senang. dividen asb dengan tabung haji, lagi banyak tabung haji. so tabung haji is the best way.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la kan mamamyja..
      kalau xpotong sape yg nk potongkan
      heheh mesti xde mase nak g masukkan..

      Delete
  5. Selain tabung haji...ASB n Bank rakyat pun ok juga..xpun buka akaun SSPN :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes,...akaun SSPN tu good idea juga kan....

      Delete
    2. ehh sspn dah boleh bukak ke name firash

      Delete
  6. menyimpan sedikit demi sedikit,lama2 jadi gunung..keep it up

    ReplyDelete
  7. Saya pun buka akaun tabung haji dan akaun Bank Islam Al-Awfar ada cabutan setiap bulan

    ReplyDelete
  8. Bagusnya, Firash kecil2 dah ada simpanan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yee.. nanti dah besar suh terus menabung..
      nnt dah byk masuk dlm bank

      Delete
  9. bagus buka akaun simpanan untuk anak2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. btl tu kak eyda
      sekurang2 nye ade lah untuk dia

      Delete
    2. yup, mudah nanti bila dia dah sekolah.. banyak juga belanjanya..

      Delete
  10. alhamdulilah :) abg yaya pun buat awal2 mcm ni dkt anak2 dia :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. nanti yaya pon kene buat cm abg yaya jugak tauu

      Delete
  11. ASB N SSPN KALAU NAK MENANBUNG... SSPN NI SENANG NANTI NAK MASUK U DAH
    ADA SIMPANAN XYAH DUK PINJAM PTPTN TU HUHUHUHU.... ASB PULAK BAGUS GAK BONUS SYOK DAPAT HIHIHI

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaallah
      tu lah dok pikir2 jugak nie

      Delete
  12. Betul tu ayu. Bukak akaun asb untuk firash.

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyllah mamafarhana
      tgh dok memikir lagi nie
      xdan nak buat lagi

      Delete

Tabung Firash