Tabung Firash

Thursday, 25 September 2014

Libster Award #4 by Farhana Mohamad

Assalamualaikum


Wah ingatkan dah abis da musim Libster ni
Ada lagi rupenye
Kali ni di tag oleh Ana Mohamad
Ok cube jawab sepanjang mungkin deh ana ku sayang

1. Nama penuh dan umur. Nama timangan anda?
Nama penuh Noor Hidayu binti Abdul Wahid dan berumur 24 tahun. Orang panggil ayu je senang mudah dan pantas hehehehe

2. Apa Negeri kelahiran anda dan sekarang tinggal kat mana?
Lahir Teluk Intan, Perak tapi abis je pantang mak abah memang dah balik PJ, dibesarkan sini dan sekarang menetap di Klang bersama suami terchenta

3. Bila anda last peluk dan cium ayah?
hmmmm aaaaaaaa bile ea?? jap nak pikir dulu... aiyakkk nanti jumpe peluk abah puas2 baru publish post ni boleh??

4. Suka pakai baju kurung tak? * kalau tak, explain sikit. Hihihi
Sejak dari kecik lagi tak suka pakai sebabnya payah nak bergerak, aku ni jenis yang lasak. Bila berbaju kurung nampak tak sopan je dgn cara aku.. hhahahah

5. Jika diberi peluang melancong antara Banda Acheh ( Indonesia), Korea, dan negara Eropah, negara mana pilihan anda? Kenapa pilih negara tersebut?
Hmmm mane ea?? Tak pernah terpikir pon, sekarang tengah pikir lagi ni... Pergi Korea lah nak jumpe Lee Min Ho... Lagipon kat sane banyak jugak tempat2 menarik
ehsan pak google jugak
ooohhhh melting leleh2 da nia

6. Binatang apa yang fobia/takot? Kenapa?
Ok paling fobia KATAK & CICAK.. Sebab aku pernah terpijak anak katak sampai mati, sape suruh katak tu dok dalam kasut aku. Cicak tu pulak sebab mase kecik2 dok maen BBQ cicak dgn jiran aku, tebuk tin milo,cucuk cicak pakai lidi maen pusing2 macam ayam golek.

7. Apa yang anda buat bila ada ular masuk ke dalam rumah?
Panggil en asben kott.. Aku kalau cicak kat bilik air pon menjerit macam ade uloo ni kan pulak betul2 ular.. Tapi bleh ke en asben diharap?? hahahah

8. Anda makan organ dalaman ayam tak?
Makan lah jugak, tak ada lah tolak tepi terus.

9. Favourite games yang anda selalu main ketika kecil?
Aku suka main batu seremban, (betul ke eja tu) sebab memang aku champion main game tuu
ehsan pak google

10. Bahasa apa yang anda nak sangat belajar and wish to apply dalam kehidupan anda?
Bahasa Jepun kott, tapi kalau bleh nak mantapkan lagi bahasa mandarin yang aku dah ingat2 lupe ni

11. Pernah tak kene tikam dari belakang oleh kawan? Ce bagi ucapan untuk diorang.
Tipu lah kate tak pernah kan?.. Tak ada nak kate ape pon.. cume hidup ni umpama roda, ko buat kat orang one day ko akan kene jugak

Kali ni pon menjawab soalan je
Tak tau nak tag sape dah
Kang marah pulak kene tag

18 comments:

  1. salam perkenalan, datang singgah membalas kunjugan dan follow juga...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq farah waheda sudi datang singgah..
      salam perkenalan jugak

      Delete
  2. Replies
    1. ehhh terlampau rajin kottt tiga lalat. hehehehe

      Delete
  3. akak sokong better gi KOREA..negara tu mmg BEST sgt..akak pun nk pegi lagi..kalau boleh tiap2 tahun nk pegi..dasyat tak

    ReplyDelete
    Replies
    1. waaahhh seronok kan kak JM.. tgk cerite2 dorang banyak je tempat romantik and menarik.. tah bile agaknye bleh melangkah ke sane

      Delete
  4. Assalamualaikum dan singgah petang di sini...Diana pula suka pakai baju kurung...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumslam diana
      hehhehehe.... diana bleh jadi perempuan melayu terakhir tu....

      Delete
  5. Ohhh takut cicak ye,..mah akak tolong lastik kan!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahaahah meh lah kak kt umah ni cicak dah xtakot ng ayu dah sbb tau dia ditakuti agaknye... selambe jer jalan depan mate ni...

      Delete
  6. Replies
    1. hahaha igt ayu sorang je kan yang takott cicak ng katak..
      memalukan btl kalau tbe2 ade katak ng cicak dpn mate..
      ase nak menangis je

      Delete
  7. waaaa KM pun minat le min ho tau... admire tul ngan dia..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaaa kan KM..
      ase cair meleh2 dah..
      tapi ase tak pernah jadi tetamu jemptn running man..
      sluu tgk woo bin je

      Delete

Tabung Firash