Tabung Firash

Tuesday, 30 September 2014

The Versatile Blogger Award

Assalamualaikum
Oh kene tag dengan dua akak baru kite nie
Terima kasih akak2 ku sebab tag daku
Entry terperap sejak seminggu yang lalu
ke lebih seminggu dah??

Dok perap dalam draft tak ade idea nak tulis ape
Bab2 mengarang memang aku lemah sikit
Wahhh macam nak jawab exam pulak ye

Kepada kakak2 ku yang tag maaf lah sebab lambat ye



Rules :
1. Thank the person who nominated you.
2. Provide a link to the person's blog.
3. Write 7 Facts about yourselft.
4. Nominated 15 blogger to the Versatile Blogger Award.


7 Fakta tentang diri aku : 

1. Isteri kepada en asben Mohd Fauzuan b.Mohamad dan sorang mommy-to-be pada awal November nanti. (doakan moga dipermudahkan)

2. Dilahirkan di Teluk Intan Perak tetapi dibesarkan di Petaling Jaya Selangor dan kini menetap di Klang bersama suami tercinta.

3. Minat dalam dunia jahitan dan baking, tapi belum pernah sempat nak berguru .. Ade sape2 nak ajak join kelas jahitan ataupun dunia membakar tak?

4. Aku ni suke sangat tengok tv, tak kira lah ade cerita yang menarik ke tak, janji tv tu terpasang..
Uih pembaziran letrik betul kan

5.Aku suke bnd2 yang hijaooo.. Ok barang dapur aku penuh dengan hijao.. Mase zaman kolej dulu bilik dipenuhi dgn kaler hijao je, smpi pening budak rumah aku masuk bilik, kate dah macam masuk bilik budak tadika.. Sampai hati betul kawan aku tu

6. Kalau nak tau dulu aku ni ala ala tomboi gitu, tak suke lah benda2 yang berkaitan dgn perempuan
tapi alhmdullilah tak pernah lagi lah buat bende2 merepek laa

7.  Seorang yang panas baran bila bawak kereta.  Ok aku memang tak suka bile ade orang bawak kereta macam tak pernah ambek kelas memandu ok.. Memang sia2 je kene maki. Cume sejak kawen perangai tu dah berkurang sebab dah ade driver.. waaaahhh jaatnye panggil laki kite driver pulak.. So duduk tepi smbil bebel2 jela kat  en asben kalau dia jenis yang tak patuh pada undang2.. Tapi kalau aku bawak memang nak laju je kerjanye.. Teruknye lah perangai kan

Ok itu la 7 fakta tntang diriku
Nasib lah mintak 7 je.. kalau mintak 70 mau tahun depan pon xsiap karang lagi kan
Sehari satu fakta...
Ok la tuu dari tak ade

Fuuuuhhh lega bile da siap

40 comments:

  1. Replies
    1. yeeeayyyhhh same...
      smpai hari2 asben bebel sbb dok terpasang je tv tu..
      padahal mate ngadp laptop

      Delete
  2. hahahahaha lawak la awak nih..

    semoga dipermudahkan.. da bsalin sila share di blog ok ;)

    part mcm tomboy kite sama.. coz mse kecik kwn ngn laki.. dulu duk sblah uma atok.. bkawan jela pkcik2 muda kite tuu.. bila ngok mainan perempuan.. euwww..hahaha skg cuba jdi perempuan ckit.. belaja masak kan.. cuma kalo jahit kirim salam la..heheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha zaman budak2 mmg seronok kan nadya
      heee tak ape blaja slow2 mesti boleh...
      dulu xpnh pon pegang alat jahit,famili pon tak xde dlm bidang jahitan
      tak tau mane trunnye minat nie.. kasi redah jela

      Delete
    2. kan? ohh indahnya..kehkeh

      skg ok la da pandai masak jugak.. buat kek je still kemalasan.. hahahdoii
      kite xminat jahit.. dulu ibuayah suh msok kelas jahit ponn kite xmo.. hehehe

      Delete
    3. Heheheh... ayu skg je kemalasan nak buat kek..
      mase mule2 blaja tu semngat la
      dah tak ade orang nak makan
      hehhe kalau tak minat payah la tuu nad

      Delete
    4. ibu salu bebel.. belaja jahit xminat2! rasa mcm perempuan sgt plak belaja jahit..hahahaha =p

      Delete
    5. aiyakkkk...
      bahaye tuuu...
      asben ayu tu lagi teror mnjahit dr ayu tauu
      kagum sat

      Delete
  3. agak2 kaler hijau tu termasuk dengan katak x? hee
    btw, semoga urusan melahirkan dipermudahkan. amin ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. alamakkk cik fafa..
      katak bukan hijaoooo
      ayu fobia dgn katak loorhhh
      isnyaallah..
      terima kasih cik fafa

      Delete
  4. semoga dipermudahkan semuanya nanti, insya Allah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaallah mamamyja
      mammyja pon same yee...
      tak sabau

      Delete
  5. Semoga selamat semuanyaaaa! Aminn!

    Scha banyak maki kat dalam kereta bila tngok org bwk tak betul. grrrr

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahah kan??? memang sllu buat dosa kering je kalau drve..
      tak pikir pulak org dok maki kite ni..
      hehehe

      Delete
  6. Akak lupalah,...akak doakan Ayu dan kandungan sentiasa sihatttt. Jaga diri baik2 ye...

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh ehhh lupe plak akk nie...
      isnyaallah kak..
      terima kasih

      Delete
  7. Semoga dipermudahkan segalanya yer...aamiin...^_^

    ReplyDelete
  8. Wah, bakal mommy yer. Semoga dipermudahkan segalanya ^_^

    ReplyDelete
  9. Semoga dipermudahkan segala urusan kelahiran permata hati ye.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaallah mimie..
      nak jadi kuat mcm mimie jugak..

      Delete
  10. owh suka hijau yer.. KAk Ros suka purple :) hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe,, tapi kak ros byk tau baju2 kaler purple
      cm tak disengajakan ponn
      tudung2 pon...
      ade yang siap kate ayu ni pengemar purple ke

      Delete
  11. saya punya liebstrer award masih di dalam draft. susah betul nak siapkan

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehhe tau xpe arz...
      ni lebih smggu dok perap
      kene cepat2 publish nie

      Delete
  12. Cik Mimie suka merah..hahaha..Tak sabar nk tgk baby Ayu..dah scan ke?hee

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehh mesti lah dah cik mimie
      tula kene byk godek blakng2 balik ni
      http://hidayuayumie.blogspot.com/2014/08/29-minggu-scan-3d-4d-klinik-umra.html
      try tgk

      Delete
  13. wahh. bakal mommy. moga allah permudahkan segalanya. ameen. ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. mudah2an..
      doakan ye
      takott plak ase
      tapi xcted tak sabar pon ade
      heheheh

      Delete
  14. Bhahaha hijau.. terkenang Armel dalam drama Rindu Awak 200%.. (kalau tengoklah.. rasanya tau kwot rancangan ni.. kan tv buka 24 jam) :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboii sis perli nmpk
      tgk jugak crte tu..
      tapi dah nak2 abis
      almel pny hijao katak la
      ayu fobia katak
      eeheheheh

      Delete
  15. Kita serupa kita serupa kita serupa ...LOVE GREEN SUKA HIJAU LOVE GREEN SUKA HIJAU .........Dek kerana suka sgt ngan kaler hijau ..kebanyakan barang kat umah Kak Lya pon warna hijau termasuk cat dinding ..........hehehee..KITA GREEN LOVERs ..Tak gitu Ayue..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeeeaaaayyy ade geng akhirnye
      hehehe asben siap kate xmo cat dapur kaler hijaoo ke??
      sbb kbykknye pon brg2 kat dapur..
      yg kat depan2 tu byk dah ditapis dgn en asben
      kang kate sekolah tadika pulak

      Delete
  16. Nice blog..good luck ya dear.. senandunghatiku Bw here..selalu-selalulah datang melawat ya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih sudi singgah
      Insyaalah akn jenguk2 sane ye

      Delete
  17. Rakan sebaya ku mother to be. Boleh buat tajuk novel x? Hehe. Jaga baby dalam perut leklok. Kem salam kat dia ye :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heheheh lawak je.. boleh2 tapi xkn tajuk je budak... jalan cerite sape nak buat??
      Insyaallah budak...

      Delete

Tabung Firash