Tabung Firash

Saturday, 13 September 2014

Liebster Award


Assalamualaikum semua
Baru nak update enrti yang tertunggak
Sori sebab lambat ye

Sebagai orang baru dalam dunia menulis ni aku dengan rasa terharu di tag oleh adilahisharudin & Rrsya Eyrdina
So kene lah join kan

Syarat penyertaan :  
 Mention the person who nominated you with a link to their blog 
Answer 11 question asked
Nominate 11 other blogger with a small following but with a lot of potential 
Create 11 of your owb question for them ti answer

 Jawapan kepada soalan adila:
1. Apa impian anda? Senaraikan 30 untuk simpanan diri sendiri dan 3 untuk dikongsi kepada saya
-Berimpian menjahit pakaian sendiri dan untuk keluarga
- mempunyai perniagaan sendiri
- Menjadi seorang anak yang taat kepada kedua ibu bapa, isteri yang solehah untuk suami tercinta dan menjadi seorang ibu penyayang kepada anak2

2. Jenis manja atau berdikari?
- manje tapi berdikari, macam mane tu.... tak suka susahkan orang laen slagi mampu

3. Belajar/kerja?
-  Kerja sudah

4. Part time side income?
- Masih berusaha untuk mencari side income,insyallah

5. Kerja atau bisnes, mana pilihan?
- of coz lah bisness

6. Pemimpin dikagumi?
- Ayah boleh x? Beliau juga seorang pemimpin kan

7. Apa jenis muzik kegemaran anda?
- Yang tak sakit telinga dan mempunyai ayat yang mendalam

8. Apa hobi masa lapang atau minat atau kecenderungan anda?
- Menjahit la

9. Pandangan tentang kerja-kerja sukarelawan
- Suke, bagi aku xsemua orang nak jadi sukerelawan,kerja mulia memberikan  pertolongan tnpa apa2 balasan.

10. Bercinta baru nikah atau nikah dahulu baru bercinta? Pilihan anda
Kalau zaman sekarang ni kene bercinta dulu kott

11. Siapa penyokong terkuat dalam hidup yang menjadi motivator dan pembakar semangat 
meneruskan langkah bile kamu down.
- Sebelum bersuami ofcoz lah famili kan,now en asben lah menjadi penyokong terkuat.


Jawapan untuk soalan Rrsya pula:

1. Siapa nama EX/GF yang pertama?
- opssss jap nak ingat,waaahhh mcm ramai je kan... biarlah rahsia je

2. Dimanakah Tempat yang anda nak pergi?
- Sudah semestinya tanah suci mekkah,teringin sangat2.. insyaallah satu hari nanti akan jejak jugak kaki ke sane.

3. Selebriti yang diminati?
- Tak minat sangat retis sebenarnye,boleh tak cm tu? Tapi suka tengok  Lisa Surihani,comell sgt,nampak lembut je orangnya

4. Cikgu yang paling cantik/hensome di sekolah anda dulu/sekarang?
-Rasanya tak pernah perasan pon ade cikgu cantekk or hensem mase kat sekolah dulu hahahah

5. Benda yang anda nak sangat tapi masih tak dapat?
- Dulu nak sangat mesin jahit sulam NV950 tapi dah dapat, skrg target untuk dapatkan mesin jahit tepi and kalau bleh mesin jahit industri sekali.. (wahhh macam pandai jahit )

6. Antara kawan dan BF/GF mana yang korang pilih dan sebab?
-Kalau dulu memang lah pilih kawan sekarang pilih en asben la of coz

7. Makanan Paling anda tak suka?
- Apa erk?? sebab semua aku bedal, aku cume xsuka makan benda yang terlmpau manis je (nasib lah famili mertua bukan kaki manis jugak walaupun orang kelantan).

8. Orang yang paling anda sayangi?
- Siapa lagi kalau bukan famili tersayang,famili mertua dan sudah semestinya suami terchentaa

9. Binatang paling anda minati?
- Suka sangat kucing, tapi xboleh bela so aku lah bela sugar glider

10. Lagu yang anda rasa annoying?
- Lagu yang tak ada hala tuju, tak paham langsung ape yang cube dismpaikan.

11. Kata-kata perangsang/semangat untuk saya tentang blog ini?
- Terusakan usaha dalam mencpai target, teruskan menulis untuk dan rajin2 BW ye.. ngehhh

ok setel jawapan

Calon-calon :



Soalan2 yang perlu jawab :

1. Blog korang tentang apa?
2. Siapa pendorong dalam menghasilkan blog korang?
3. Apa pendapat korang tentang kawen muda?
4. Pengalaman yang paling memalukan pernah korang alami?
5. Bila last korang bersenam?
6. Ciri-ciri lelaki/wanita idaman
7. Lebih suka shopping online dok ngadap laptop or ke mall jalan2 penatkan kaki?
8. Korang lagi ramai kawan dari sekolah, kolej, tempat kerja or kawan sekampung/setaman?
9. Jenis yang banyak mulut atau suke buat hal sendiri?
10. Keluar gathering tapi masing2 ngadap fon, korang rase?
11. Pendapat dan kate2 perangsang or nasihat bagi memajukan blog ni?

ok ni pon setel, 3 hari jugak aku pikir nak kasi soalan and jawapan ape ni tauu...
so bagi yang kene tag maaflah kalau mengganggu
kalau sudi sila lah jawab

Terima kasih

24 comments:

  1. Thanks tag akak. Nanti akak jawab ye :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akak masih bertapa nak buat entri utk Hidayu tp ni akak tag awak pula :)
      Liebster Award by Amy Sheera

      Delete
    2. heheheh ok kak... tak ape.. nanti sy ayu jawab soalan akk ok...

      Delete
  2. terima kasih tag KM ni blog ke 3 tag KM .. nanti bila free KM jawb ya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sokeyh km.. sy pon makan mase 3 4 hari nak jwb ni

      Delete
  3. Thanks tag hihi kene amik ms lm siapkn assignment ni kikiki :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheheh tau xape.. hari tu kene tag pon lame jugak nak amek mase

      Delete
  4. Jemput join ;)

    http://sallyyatiey.blogspot.com/2014/09/sweet-september-giveaway-by-mellya.html

    ReplyDelete
  5. pandai menjahit yer?.. Ros baru nak berjinak jinak. hihihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaaa kak ros... sy pon baru berjinak2 jugak kak.. kene byk belajar.. nanti boleh kongsikn same2

      Delete
  6. Saya dah jawab . Thanks tag kita :')
    inlove-wanda.blogspot.com/2014/09/blogger-liebster-award.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. heeeee welcome adda... thanx sudi jawab

      Delete
  7. Salam =)
    Anda telah ditag untuk Liebster Award. Read more: http://duniaitusfera.blogspot.com/2014/09/liebster-award-pt-3.html

    p/s: dare to accept the challenge? hehehe

    ReplyDelete
  8. WAAH.TAHNIAH SEBAB JAWAB SOALAN SAYEE. ^_^

    ReplyDelete
  9. salam, anda telah menyertai segmen bloglist #KawanBaru yang saya anjurkan, tolong follow semua syarat ye :-) <3 <3 <3
    http://sihatitubahagia.blogspot.com/2014/09/update-2-bloglist-kawanbaru.html

    ReplyDelete

Tabung Firash