Tabung Firash

Monday, 23 March 2015

Antivirus Untuk Kesayangan

Assalamualaikum semua
Setelah setahun lebih aku beli laptop
Baru nak letak antivirus

Yela sebelum ni laptop aku sekadar hiasa tepi kabinet tv
Mana nak buka kan
Sejak aku kenali dunia blog baru aku prihatin 
Dan kini menjadi kesayangan

Nak2 pulak sejak ade mesin jahit sulam
Software kene ada kan

Untuk itu aku rasa selamat sikit dengan antivirus
Kalau tak, dengan beratnya, dengan benda2 merepek keluar setiap kali aku surf internet

 

Antivirus McAfee
Untuk 3 tahun
Aku bab2 ni sebenarnya bukan tahu sangat pon
Ni aku tanya kedai jual telefon
Tak ada kene mengena kan
Dah aku tertanya
So dia suggest antivirus ni

Korang guna antivirus apa pulak untuk kesayangan korang??

30 comments:

  1. kesayangan laptop i dh jual sebab lgsg tak usik lepas hbs study. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha same lah..
      pas abis study kasi jual
      tu y beli baru nie

      Delete
  2. ok laa tuh untuk 3 tahun trus.. akak tak gua laptop jadi tak pasti laa antivirus apa yang ok..

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheheh gune pc pon kene ade antivirus kak eyda

      Delete
  3. bagus juga pakai antivirus ni..penting sebab selalu online kan..kak wana pakai antivirus gambar payung tu..hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. aha kalau xon9 xde masalah pon
      tapi bile kerap on9 byk la masalah2 yang mncul ha

      Delete
  4. Yeezaa, lebih baik letak perlindungan dulu kat laptop tu sebelum kene serang dengan virus. kalo tak, sekali hilang semua file, nangis laaa...

    Bestnyer ada mesin jahit sulam :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. aha mmg menangis la kalau hilang file
      ade antivirus pon kene berjaga2 jugak

      Delete
  5. Ada mesin jahit sulam ye??tunjuk sikit cara guna nya...nak tengok..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha nak tgk cmne
      xape2 inyallah nanti ada mase ayu tunjukkan macam mane yang nak buat ye

      Delete
  6. Ada mesin jahit sulam ye??tunjuk sikit cara guna nya...nak tengok..:)

    ReplyDelete
  7. Lya x bli lgi padahal dah expiret..nnt2 la bli juga gi pun jrg yg amat guns
    Leptop

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau jarang gune xape lya
      virus tak dtang menyerang

      Delete
  8. sejak kaspeski habis last year mmg x beli anti virus pun.. stakat ni okay.. kot esok2 mragam baru cari kot ehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheheh esok2 meragam baru nak cari, Dik Ti?

      Delete
    2. hahah jgn da hilang file diri sendiri yang meragam
      bahayeees

      Delete
  9. sy pon baru ganti antivirus...coz yg dulu dh lama expired hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. rajin la gune laptop tu..
      beli byk tahun trs sennag xyah tuka tiap2 tahun

      Delete
  10. Diana punya antivirus utk laptop dah expire...tapi belum beli lagi sb jarang dah buka laptop...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahha kalau da jarang bukak laptop xperlu sgt kan antivrus nie..
      melainkan mmg kegunaan harian kita

      Delete
  11. Akak biasa pakai kaspersky. Memang kena ada antivirus, sekarang ni virus trojan malware semuanya advanced ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan kak farrah
      dorang masuk senyap2 jee
      hahahah

      Delete
  12. Akak pun tak bape nak paham sangat bab-bab ni. Akak bawak laptop ke kedai suruh dia buat dari A sampai Z. Kihkihkih

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha senang kan kak
      kasi laptop pastu bayar
      kalau dah boleh percaya xape..
      ayu ritu tggu jugak dekat sejam kat kedai tu
      tak berani nak tinggal

      Delete
  13. Replies
    1. ayu mase kat kolej pon pakai AVG jugaj

      Delete
  14. Replies
    1. tula
      dulu zaman kolej mmg top AVG kan

      Delete
  15. Kak ekin laptop abg guna antivirus apa tak ingat la... kalau masa kat kelantan tu ingat pc rumah yg avast tu pun free huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. aha ade yg free trial 30 hari tu kan

      Delete

Tabung Firash