Tabung Firash

Wednesday, 18 March 2015

Bila Firash Melangkah ke 4 Bulan

Assalamualaikum semua
Entry minggu lepas ni

Buzy betul minggu ni dari minggu lepas
Kerja tak berhenti
Curi2 menulis waktu rehat sekejap

Hari ni Firash dah pon 4 bulan seminggu
Dah macam2 ragam dah dia

Bila asyik bertangguh je cucuk 3 bulan tu
Maka bulan yang ke-4 lah Firash cucuk


Tengok budak bambam nie..
Macam2 ragam sekarang ni
Dah pandai ulit diri sendiri
Bak kate pengasuh yang jaga
"Nak tidur menyanyi-nyanyi dulu "

Malam jalan ke Jusco
Lena pulak tido
Mengantuk betul anak mummy daddy ni

Oh ye Firash baru pandai meniarap
Ngam2 masuk 4 bulan minggu lepas
Aku tengok anak orang lain 3 bulan da meniarap
Ni baru nak belajar meniarap

Yang lawaknye bila tak lepas, marah pulak tu
Bila dah penat mula lah mengah
Lucu betul
Tak apa slow2 ye anak
Kang dah merangkak penat lak mummy nak kejar awak sampai ke dapur

39 comments:

  1. Sronoknya tgk prkembgn ank2

    ReplyDelete
    Replies
    1. btl tu lya
      kalau stress pon boleh hilang rase bike tgk keletah anak

      Delete
  2. Replies
    1. hahah kan
      ayu yang selalu tgk pon geram

      Delete
  3. Nak drumstick dye.. Hihi.. Comelll

    ReplyDelete
  4. bila dah mula merangkak, jenuh laa mummy nak handle nanti.. apapun ada budak cepat dan ada yang sebaliknya.. geram laa aunty tengok budak bambam nih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan kak eyda
      tula biar la dia lambat2 sikit pon xpa
      xde la mummy dia kelam kabut

      Delete
  5. bagusnya pandai ulit sendiri.mesti lena pun sendiri je,tak perlu nak kena tepuk bagai.senang keja mummy yer..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehh dia ulit kene kite gak ulitkan
      marah dia kalau dia xnampak orang sebelah dia

      Delete
  6. Anak saya pun 4 bulan baru start meniarap..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo yeke..
      igtkan anak ayu yang lambat

      Delete
  7. Cepat besar si Firash ni! Sekejap je kan...nanti tau2 dah berlari dah dia ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. alamakk..
      yang baru nak meniarap ni pon mummy da penat
      belum berlari lagi ne

      Delete
    2. Heheheh mummy kena ready dgn stamina tinggi nak mengejar si Firash :)

      Delete
  8. mmg seronok bila tgk keletah anak kecil nih

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu sis JM
      rase nak share ng semua orang apa yang dia buat je hari2
      tapi kang ade gak yang meluat lak
      ahahahaha

      Delete
    2. Siapa nak meluat biarlah dia meluat sorang hihihi Ayu buatlah scrapbook utk Firash, snap aksi dia tiap2 hari :)

      Delete
    3. kan kak farrah
      tp ayu xkreatif mcm kak farrah..
      nanti kak farrah kasi idea cmne yeee
      xdan nak cuci2 gamboo pon

      Delete
  9. alolo.. xpww slow2.. sthu kite salu anak sulong lmbt skit.. maksodnya bila da besaq die lebih bertangungjawap n byk mengalah utk adk2nya.. kekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeke nadnad
      xpenah lak akk dengar
      amboii pengalaman dia lagi hebat dr kite nie..
      xpe nanti nad ade nanti senang la
      dah tauu

      Delete
  10. Xpe lambat meniarap janji firash sihat sokmo... anak buah akak 9 bulan dah boleh jalan

    ReplyDelete
    Replies
    1. btl tu..
      lambat pon xape
      janji tak da masalh lain ha

      Delete
    2. Yup tul.ayu... jgn ada masalah lain dah la kesian kat mummy n daddy dia...

      Delete
  11. Anak akak dulu pun lambat meniarap. Takpe slow-slow. Bila dia besar nanti mesti rindukan time-time gini.

    ReplyDelete
    Replies
    1. aha mase ni la pon nak rakamkan kenangan ng dia kan
      heheheh

      Delete
  12. tembam betul budak comel ni..geram la dengan firash.. ;D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahah... kite yang tgk hari2 ni pon geram kak wana

      Delete
  13. Ya Allah comelnya ... suka tengok perkembangan baby

    Jom Vote blog acik bagi msmw

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu.. rasa bahagia and tenang je kan

      Delete
  14. ehehhe lepas ni dapat kaki ligatle mami nak ligan Firash ehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. xmenang kaki tangan mami la nak kejor nye

      Delete
  15. Wahhh...dah masuk 4 bulan firash ni dik ayu...tak sedar kn cepat sangat masa berlalu...

    ReplyDelete
  16. Tak lama lagi Mommy main kejar2 ngan Firash...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahah... tggu nak kejar cik mimie sekali ha

      Delete
  17. untung Firash
    nanti besar boleh baca balik entry mama buat ni..:)

    ReplyDelete

Tabung Firash