Tabung Firash

Wednesday, 19 August 2015

9 Bulan - Berlagak nak Berdiri Lepas Tangan

Assalamualaikum semua
Firash dah pun masuk 9 bulan lebih 
Dah banyak dah perkara tak terjangka yang mencuit hati mummy and daddy dia

Aktiviti lama
Peram je entry ni dalam draf
Dan akhirnya dikeluarkan 

Tengok la gelagat anakanda tu

Pantang la nampak benda yang lagi tinggi dari dia 
Nak menongkat je
Nak-nak kalau mummy daddy tengah syok baring tengok tv

Memanjat pulak tu
Ada hati nak lepas tangan 
bukan sebelah ea
Dua-dua belah nak dilepaskan 
Amboiii macam gagah je nak lepas dua-dua tangan tu kan

Ramai yang tanya Firash boleh buat apa dah
So perkembangan setakat ni menggalakan 
Firash da pandai membebel
Ulangi... MEMBEBEL
Aku tak tahu la nape bab ni yang ikut aku
Kalau menyembang tu mengalahakan orang tua
Gaya paham dia tu luar biasa

Firash pon dah pandai da sebut mummy daddy
Tak tahu la dia tahu tak maksud tu atau main sebut je kan
Maaf aku membebel panjang

Apa-apa pun aku bersyukur sebab Firash membesar dengan sihat
Alhamdullilah

16 comments:

  1. Salam dan selamat pagi...ha ha ha...Abang Firash pun melalui fasa macam tu tak lama dulu.... salah satu proses perkembangan...Cepat-cepat jalan Firash...Lepas tu boleh tawaf satu shopping mall macam Abang Firash...

    ReplyDelete
  2. wahh..! dah kuat kaki dia yea.. good boy Firash :))

    ReplyDelete
  3. yeay!!! dah besar dah. heheheheheh xlama lagi firash nak jalan dah ibu.. kumpul tenaga banyak2 yer. haha

    ReplyDelete
  4. tak lama lagi Firash main kejar2 dengan mommy n daddy :)

    ReplyDelete
  5. Ruby anak yg gurl tu 6bln+++ da boleh berdiri...die x merangkak..duk dlm walker xnk..xlarat nk amik angkat dah...semua tempat die nk pegang utk berdiri..ape pun.. hati2 ye dik firash..tkt terlepas tgn..

    ReplyDelete
  6. tak menang tangan la mama dia nanti bila Firash dah terror :)

    ReplyDelete
  7. alhamdulillah...
    membesar bagai johan ye firash!

    ReplyDelete
  8. alhamdulillah...
    membesar bagai johan ye firash!

    ReplyDelete
  9. nama pun hero Ayu.. mestilah nak cuba macam2 hehe..

    ReplyDelete
  10. Kecik2 dah tunjuk gagah macho ye Firash :)

    ReplyDelete
  11. hahqhq budak membebel takpe,kalau org tua,tutup telinga kakaka

    psstt kak ayu,ok lah tu die nak berdiri tanpa dipegang,setangah budak takmau

    ReplyDelete
  12. Perkembangan yang sihat ni dik ayu....

    ReplyDelete
  13. tengok gambar ni buat rasa nak ada baby lagi plak =)

    ReplyDelete
  14. amboi Firash.. tak lama lagi mesti dah pandai jalan..

    ReplyDelete

Tabung Firash