Tabung Firash

Monday, 3 August 2015

Menu Baru - Pasta Ayam & Carrot

Assalamualaikum semua
Kali ni nak kongsikan menu baru untuk Firash
Pasta ayam dan lobak

Aku masih belum menumis untuk Firash
Nak-nak dengan keadaan kulit dia yang macam sensitif tu
So aku rebus kesemuanya
Macam biasa gune mulipurpose lunchbox ni
Rebus dengan lama supaya pasta tu lembik ok
Then aku gunakan speedy choppers untuk kasi sebati
 

Ni la pasta yang aku beli untuk Firash
Masa jalan-jalan dekat Jusco aku terperasan ada yang jenis kecik-kecik macam ni
Apa salahnya mencuba
Kalau dia taknak makan pon aku still boleh bedal kan

Alhamdullilah memang menjadi kegemaran Firash
Setiap kali makan habis je
Selera anak mummy makan sekarang ni
Ni lah rupa speedy choppers tu
Senang nak cincang-cincang makanan
Tak perlu guna blender

10 comments:

  1. salam singgah sini dik ayu....wahhh...resepi baru untuk Firash...

    ReplyDelete
  2. sedap bebeno makan firash ni :)
    pasta gitu hi hi hi...

    ReplyDelete
  3. boleh la try untuk husna nanti..

    ReplyDelete
  4. amboi firash berpasta hari ni..
    untung nya dia mama rajin masak :)

    ReplyDelete
  5. Wah, sedapnya Firasah mamam...pasta gitu..hehee..

    ReplyDelete
  6. Bestnya Firash makan pasta! Cepat2 besar, Firash :)

    ReplyDelete
  7. Wah brtmbh bam la baby firash ni

    ReplyDelete
  8. bestnya Firash, macam-macam menu ada.. tu laa senang kan guna speedy chopper tu kan..

    ReplyDelete
  9. Ohh baru tau baby pun boleh makan pasta, hihi

    speedy chopper tu blend bawang boleh eh kak?

    ReplyDelete
  10. X pnh lg msak psta tuk zara.. Hehe.. Jnuh jgk pikir menu tuk anak ni..

    ReplyDelete

Tabung Firash