Tabung Firash

Tuesday, 11 August 2015

GS2700 Sewing Machine - Mesin Jahit Raya

Assalamualaikum semua
Selamat berhujung minggu 

Ni hasilnya.....


Mesin Jahit Portable GS2700
Lama dah aku dok aim benda nie
Tapi kan sebab aku beli fon gantikan fon yang rosak hari tu
Ada aku mention tak jadi beli mesin sebab beli fon

So dengan keinginan yang sangat tinggi aku korek la duit mas kahwin tu
At least aku tau mana duit yang en. asben bagi tu kan
Yang selebihnya aku topop guna hasil jualan aku sebelum ni
Alhamdullilah ada sikit nak tampung sikit-sikit bajet tu

Orang lain dok sibuk beli persiapan raya aku sibuk dengan mesin jahit
Tapi dengan adanya mesin jahit baru en asben dah hasilkan 2 pasang baju untuk Firash dan sehelai blouse raya untuk mummy tauu

Hasil dari Brothers GS2700 sebelum raya

22 comments:

  1. Oh ke sini rupanya pergi duit tu. Berbaloi! Makin lengkaplah bilik jahitan, Ayu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tula baru nampak mane pergi duit tu kan kak farrah
      tapi blm lengkap selagi tuan ni xpandai menjahit

      Delete
  2. Salam, wahhh baguslah guna duit tu utk something yg berguna cmni..ni siap boleh dpt pulangan lagi ni kot ada org nk tempah baju..hihi..ok, nk g terjah tgk hasil baju tu.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. tula nak kejar tk dpatkan modal balik mcm tak terkejar je bile asyik bz memanjang
      takpe slow2 ye

      Delete
  3. Salam singgah sini dik ayu....wahhh...bestnya...lepas ni macam2 dah ayu dan husband boleh hasilkan...tahniah dik ayu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tula mxcm2 dok pikir
      tapi projek tak jalan pon kan
      heheheh

      Delete
  4. berbaloi!
    kalau dimanfaatkan, in shaa Allah dpt balik modal duit membeli nyer, ayu :)
    asben & wife pandai jahit, bertuah la...

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhdmullilah kak aida
      cume masing2 sbuk takleh nak manfaatkan lagi
      jahit mana2 yang sempat je

      Delete
  5. Wah, nanti boleh la ambik upah menjahit baju pulak :)

    ReplyDelete
  6. Untuk pelaburan ni Ayu...banyak hasil nya nanti..ada duit lebih nanti beli mesin jahit yang besar tu..saya tak tahu mesin tu nama apa..tapi mak saudara saya punya mesin jahit macm yang diguna kat kilang2 jahit tu..besar..takut nak sentuh..

    ReplyDelete
  7. boleh jd tanda guna duit mas kahwin tuh sikit beli mesin ni.. tmbah2 beli bnda yg kita nak sgt :)

    ReplyDelete
  8. wahhh syok nyee dqpat mesin baru.

    kak,cite lah ape yg bestnye mesin ni kak

    ReplyDelete
  9. rajin dia menjahit

    GiveAway Sketch Picture By Eintan Nurfuzie
    Nak Sketch Pic free?
    Jom test luck korang kot kot terpilih
    dan berita baiknya, terbuka untuk blogger, faceboker dan instager..
    http://www.nurfuzie.com/2015/08/giveaway-sketch-picture-by-eintan.html

    ReplyDelete
  10. Bestnya dh ada mesin jait.. Kita pn teringin nk dptkn 1.. Dlm list.. Hihi

    ReplyDelete
  11. wah bestnya mesin jahit baru.. ok tak mesin jahit ni? hehe^^

    ReplyDelete
  12. best nya ayu,khaty pun tengah mencari mesin jahit jugak..kipidap

    ReplyDelete
  13. wah smangat tol. lau da minat apa pon bole (/^▽^)/

    ReplyDelete
  14. wah smangat tol. lau da minat apa pon bole (/^▽^)/

    ReplyDelete
  15. Assalamualaikum,,,hai2

    saya menjual iphone,samsung,oppo,phone case,powerbank dan etc.
    Jemput singgah blog saya
    http://nasuha-itsmyessay.blogspot.com/

    dan ig @nurnasuha96_
    whatsapp : +60196117811

    ReplyDelete
  16. Baru da semngt nak mnjait kan

    ReplyDelete
  17. ni yang buat semangat nak menjahit makin bertambah kan..

    ReplyDelete
  18. byk lagi hasil dari mamizastuff nampaknya nih..
    chaiyok2

    ReplyDelete

Tabung Firash