Tabung Firash

Thursday, 9 July 2015

Baju Melayu Pelikat - Baju Raya Firash

Assalamualaikum semua
Teruja nak tunjuk kat semua
Bukan nak show off
Salah satu kebanggaan aku

Taraaaaa
Firash dah ada baju raya
Hasil air tangan en daddy kita ni
Dari hasil pemerhatian sejak mula mengukur, menggunting macam tak yakin je akan menjadi
Tapi alhamdullilah walaupon tak sesempurna pakar
Tapi masih boleh dipakai
Hasil kerja keras en asben buat kali pertama
Not bad!!!

Baru je tido sempat lagi en asben try sauk kat Firash
Opsss seluar terketat pulak
Jadi fit sangat
So en asben buat seluar yang lain


Dan ini hasilnya
Amacam??
Ingat senang ke nak cari baju melayu saiz Firash 
Kalau ada pon rugi sebab kemungkinan besar akan pakai sekali je
Daddy ukur ikot baju Firash yang mana ada je
Mummy daddy punya baju raya pon tak cari lagi

35 comments:

  1. terbaik la daddy firash...
    jimat juga sebab boleh buat baju sendiri :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan kak sofu
      jimat dah 50 rggt tok baju firash
      kain pom gune yang ade kat rumah ni

      Delete
  2. tak sabarnya nak tunggu uzair besar pakai baju melayu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheheh ala kecik2 pon boleh pakai baju melayu kan
      ade yang baby pny

      Delete
  3. wow!!! terbaik la asben ayu.
    jimat sungguh gini.
    aida ni hah baru nak kuar gi jakel jap carik baju melayu ijat :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe ok la tu
      nak cari pon xtau nak cari mane kan

      Delete
  4. Salam, pergh DIY je baju raye anak ye..best2! Cantik pulak tu bajunya..come on2, sila buka butik pleasee..hehe mesti ramai yg minat nak beli, unik! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. alamakkk..
      dah byak da butik buat cmni lynn..
      ni buat pakai sendiri boleh laa

      Delete
  5. comel ja firash dengan baju melayu

    ReplyDelete
    Replies
    1. ala pakai baju melayu jeke yang comell kak

      Delete
  6. Wah2, kacaknya Firash...:) Tergoda Cik Mimie..ekekekek..

    ReplyDelete
    Replies
    1. aipp aippp...
      nanti en kesayangan majok kang

      Delete
  7. Comelnya dio pakai baju melayu

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaa pakai baju melayu jeke yang comell

      Delete
    2. yer la comel teringin nak pakai untuk anak sendiri :(

      Delete
  8. daddy yg jahitkan eh...so cute

    ReplyDelete
  9. Wow.. Awesomenya... Comel sangat bila Firash pakai baju melayu..

    ReplyDelete
  10. Wah daddy Firash buatkan baju raya ye..

    ReplyDelete
  11. ensemnya Firash pakai baju melayu hasil kerja tangan daddy..

    ReplyDelete
  12. kacak woo.cume seluarnye terpanjang siket ehh. tp comel jek

    ReplyDelete
  13. Salam, whoa! comelnyaaa baju dia, lepas ni boleh guna kain batik pula utk baby girl..boleh jual, haha :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. alamakk
      kalau jual ada ke yang nak beli kan
      hehehe

      Delete
  14. Hensem bergaya firash dengan baju melayu hasil sentuhan daddy firash...

    ReplyDelete

Tabung Firash