Tabung Firash

Tuesday, 14 July 2015

Mas Kahwin - Bingkai dah Kosong

Assalamualaikum semua
Sihat ke hari ni
Tinggal lagi beberapa hari lagi kita nak menyambut syawal bukan?
Pasti ada yang sudah selamat sampai kampung 

Dah nak raya pon cerita pasal mas kahwin kenapa
Mas kahwin aku yang lebih setahun setengah akhirnya selamat digunakan
See dah kosong


Mas kahwin Selangor yang bernilai RM 300
Korang rasa aku beli apa untuk raya ni
Kenapa aku sanggup keluarkan duit mas kahwin ni
Padahal boleh je simpan lagi
Kenapa kenapa kenapa

Tunggu next entry ok!

 Sapa yang boleh teka aku kasi hadiah
Cepat-cepat
Bagi masa sampai raya
Tak pun sampai ada yang boleh jawab

32 comments:

  1. Jeng jeng jeng! Beli apa ya?

    ReplyDelete
  2. aduhai banyaknya mas kahwin Selangor..masa akak kawen dulu RM48 hengget je...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe mmg selangor pny yang pling tinggi
      tapi lagi tggi negeri yang takde tetapan utk mas kawin
      boleh smpai 10ribu kan

      Delete
  3. Wah. RM300..Kalau johor mas kahwin RM22.50 je tau...hehehe..

    shopping apa Ayu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ala nanti suh la en kesayangan tambah jadi rm225.00 heheh
      tapi ade serba satu kan
      ayu tgk membe johor ayu pling tinggi kos dia nak kawin tauu

      Delete
  4. salam ramadhan, kalo maskawen je rm300 misti hantaran juta juta RM jugak., (hihi gurau2 je)

    maaf zahir batin ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. aikkk untung la kalau hantaran juta2 kan
      boleh buat wedding of the year

      Delete
  5. beli cincin atau loket rantai :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ayu bknnye pakai cincin2 rantai ni kak aida

      Delete
  6. Salam, wahh sudah kosong maaa~ hahaha..emmm beli ape ye..ala xde klu, xtau nak teka apa...takkan beli baju semata kot? hmm, chewah berfikir dgn mendalam gitu, hahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaa xpe mencuba
      dah gtau da jwpnnye

      Delete
  7. haaa... mesti barang kemas an..

    kan nak raya ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. aiyoyoyo...
      i tak pakai la barang kemas firah
      hehehe

      Delete
  8. beli handphone baru ke? nanti boleh laa letak gambar family kat bingkai tu..

    ReplyDelete
  9. beli baju raya utk firash lewtew kan? ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ala baju raya dady da jahitkan da nadnad

      Delete
  10. hehehe haip haip kuarkan untuk buat apeee tu..

    ReplyDelete
  11. entry tak keluar lagi ayu...hehehe
    cincin sebentuk pun dapat kalau rm300 tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. aha mmg boleh dapat pon skg ni kalau 3oo

      Delete
  12. kalau Kelantan xde maskahwin.. duit hantaran tu dah termasuk hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. aha tau cik ash..
      hantaran tu la mas kawen sane kan

      Delete
  13. wahh...mas kawin...mas kawin akak dulu akak beli benda yang bernilai dan berharga...macam cincin...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak terpikir lak nak beli cincin..
      sbb cincin da ade dua
      kang tak pakai kang sayang lak

      Delete
  14. new entry takde pun cakap. so nk kne teka lah ni?

    em em em maybe pegi sushi king kot.? haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboiii xkn akk nak belanje kat sushi king dik oiii
      dah keluar da

      Delete
  15. Duit mas kawin kita pn dh dilebur. Hee.. Bli loket rntai..

    ReplyDelete

Tabung Firash