Tabung Firash

Monday, 10 August 2015

Bila Abang Sado NV950 Buat Hal

Assalamualaikum semua
Salam Isnin
Ada yang bermalas-malasan lagi ke tu
 
Alhamdullilah rezeki bila ada yang nak menempah bukan
Tap stress tak bila saat nak menyiapkan ada pulak masalah yang datang
Mujur lah customer merangkap akak sayang yang menghuni di tower MF memahami
Siapa yang tak kenal kita ni aku babab

6 keping tak jadi
Dah macam-macam buat
Bersihkan rumah bobbin yang terlalu banyak habuk tu
Ok sikit
Tapi still belum memuaskan hati


Bila jahitan tak sekemas sebelum ni
Macam ada yang tak kena je kan
Takan nak jual hasil yang tak sempurna

Tengok perbezaan belah kiri dan kanan pada pandangan depan dan belakang
Nampak bukan perbezaannya disitu
Yang mana ok yang mana tak

Ok punca dikenal pasti
2 Faktor yang menjadi penyebab
Rumah bobbin yang berhabuk dek gumpalan benang-benang
Dan yang pastinya benang itu sendiri memainkan peranana

Tak tahu la apa masalah benang ni
Asal jahit jalan sikit je putus 
Asal sulam 5 6 langkah je putus
Penat aku dok depan mesin perhati 
Bila tukar benang SETEL!!!!

Kadang bukan salah brand tu sebab kaler lain ok je aku jahit
Mungkin gulungan benang tu tak betul agaknya
So jangan salahkan jenama benang ye
Siapa yang tak kenal Scdha Sein dan Cekebon
Tahu dah siapa yang menjadi customer aku?

13 comments:

  1. waaahh kak farrah order utk cekebon die lahh
    *tetibe rindu kak farrah, dah lame tak jenguk tower kak farrah*

    nasib baik ok kak oiy, kalau tak, menangis lah akk depan mesin tu hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh, ini Nur As ke? Mana menghilang dik oiii. Busy study eh?

      Delete
  2. ooo ayu pakai mesin tu ye...aritu akk hampir2 terjebak jugak nk beli..tp x jadi...hehe..

    ReplyDelete
  3. Cari punca mslhnya msti jumpa, biasala mesin pun pndai tda mood juga tu

    ReplyDelete
  4. Abang Sado Ayu ni tak puas beraya kot...tu yg dia meragam tunjuk perasaan.
    Nway, thanks so much, Ayu sebab melayan order last minute akak.
    Tuan-tuan keychain semua dah terima keychain masing-masing. Happy!

    ReplyDelete
  5. Salam, hahaha buat hal pula dia yeee...nasib boleh setel..cantik!

    ReplyDelete
  6. ayu, nanti aida nak order utk anak2...
    later ekk :)

    ReplyDelete
  7. Alhamdillah akhirnya abang sado dik ayu berjaya di selesaikan masalahnya....

    ReplyDelete
  8. NAsib baik masalah dah selesai :) boleh la Ayu menjahit dengan tenang..hehe :)

    ReplyDelete
  9. Lega bila dpt settle kn.. Hihi..
    Cabaran menjait..

    ReplyDelete
  10. wah cantik. kite ni lg la xreti jahit. wuu

    ReplyDelete
  11. apapun cantik hasil akhirnya.. nih yang buat nak tempah kat ayu nih..

    ReplyDelete

Tabung Firash