Tabung Firash

Monday, 25 May 2015

Firash 6 bulan - Bila Dah Belajar Makan

Assalamualaikum semua
Entry 2 minggu lepas sepatutnya
Sekarang Firash dah pon masuk 6 bulan setengah
Cepat je masa berlalu kan
Masa ni lah kita perkenalkan makanan pada si bambam ni


Mula aku dah pon perkenalkan puree epal seminggu sebelum Firash 6 bulan
Gataii mummy ni tak sabar nak bagi anak mummy makan tauu
Bagi sikit je saje nak testing2

Tapi start Firash masuk 6 bulan aku sediakan bubur kosong
Kenapa bubur kosong?? 
Dah kata pon kita nak perkenalkan makanan kan
So kene la kasi yang tawar-tawar
Tiada bahan perasa ok 
Hanya bubor kosong
Nanti tak pandai makan benda yang tawar
Nak yang ada rasa je kan

Aku masak bubur kosong tanpa garam
Lepas sejuk baru blend 
Jangan dibagi macam tu je, takot anak tercekik


34 comments:

  1. hehehe. comelnya Firash. pandai makan dah.. oh, macam tu eh kak ayu. ingatkan yang tawar xyah kasi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. klau kasi manis je yg tawar xmo lak dia makan nanti

      Delete
  2. Seleranya dia makan.... kemain lagi dia ea... semoga Firash membesar dengan sihat dan kuat... hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hmmm dulu la selera
      sekarang dah kurang da

      Delete
  3. lucu banget mba adik bayinya :) ngegemesin deh ..

    ReplyDelete
  4. ayu..nanti dah boleh tambah dengan sayur-sayuran..khaty lebih suka buat nasi carrot sebab baik sangat untuk mata..satu lagi nasi bayam,bagus untuk tumbersaran..selamat mencuba..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha dah try bg dia carrot da
      and campur dgn nasi
      ni menu mase 1st week kak khaty
      pape pon terima kasih kak

      Delete
  5. Replies
    1. yeeeayyyhhh
      dah makan dan dah start xmo makan da kak farah

      Delete
  6. Salam singgah pyg dik ayu....tak sedar firash dah 6bln....yeayeayyy dah mula makan....hihi

    ReplyDelete
  7. Cpt ya baby firash da bsr da blh mkn

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan?
      tnggu bile nak pandai bercakap plak nanti

      Delete
  8. Wah, Firash mamam apa tu? nak sikit :)

    ReplyDelete
  9. Firash dah mula makan ya.. sekejap jer masa berlalu kan.. ermm memang kena ajar diaorang makan yang tawar2 tanpa bahan perisa tambahan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tula kak eyda
      tapi sekarang da pandai da pilih makan
      xnak masuk mulut lak
      letih dah nak suap dia ni kan

      Delete
    2. amboi cerewet jugak ya Firash nih.. jenuh laa mama Firash macam nih..

      Delete
    3. tula alhmdullilah ok da skg ni
      hari tu je mengada2 dia jee

      Delete
  10. Pipi dia,...pipi Firash!!!! Rasa nak cubit2...

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaa boleh la datang sini kak farrah
      bkn jaoh pon rawang tu

      Delete
  11. Wah firash dah mula makan bubur sikit lg bamban lg firashtni

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak bambam pon
      xtau la kalau berat naik ke x nanti

      Delete
  12. Replies
    1. hehehe mule2 mmg selera la mama ann

      Delete
  13. Replies
    1. hahaha nampak sedap je
      bile masuk mulut tawar hebeh la

      Delete
  14. daaaa bleh makan sedap daaaa.. ooooit pipi tu.. gewam..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha meh pipi ct dulu biar mummy firash gomol dulu
      eheheh

      Delete
  15. zafran, nnti request mkanan sedap2 skit ngn mummy ok

    ReplyDelete
    Replies
    1. aikk mummy lak
      tggu cikna dia lah buat yang spesial

      Delete

Tabung Firash