Tabung Firash

Thursday, 28 May 2015

Puree Carrot Untuk Firash

Assalamualaikum semua
Ni makanan Firash  lepas 4 hari makan bubur kosong
Kita kenalkan pulak dengan sayur pulak


Ni puree Carrot tau
Campur sikit EBM nak kasi lembut masa blend
Terasa sedap lak bau puree carrot ni tau
Ada bau macam keledek
hehehe


Tu abis comot bambam ni kalau makan
Dah tak reti nak duduk diam dah sekarang ni

31 comments:

  1. yeay..carrot bagus untuk mata kita ayu..teruskan bagi firash makan makanan yang berkhasiat

    ReplyDelete
  2. Alor, comelnye..bila rambut Firash nak lebat ni..nak tgk Firash buat rambut pacak2..hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha xdan nak pacak2 la cik mimie oiii
      rambut haluih je

      Delete
  3. ya bagus puree carrot nih.. try buat macam2 jenis puree baru laa Firash tak jemu nak makan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyallah kak eyda
      da mcm2 dah ayu try xnk bagi dia jemu

      Delete
  4. amboii sukanya dia dpt mkn hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. time dia suke mmg la kak
      semggu dia xnak makan ritu
      mau pening gak ayu dok pikir

      Delete
  5. My feveret tu carrot..suka Sgt firash dpt mkn

    ReplyDelete
    Replies
    1. ayu pon suke makan carrot lya
      sedap kalau dibuat air

      Delete
  6. wortel sayuran yang di sukai dengan anak-anak.. termasuk saya juga yang suka makan wortel. hehehe sayuran wortel juga baik untuk mata ya mba ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo disana panggilnya wortel ya mba

      Delete
  7. alololo, comeinyer dia. bambam.

    ReplyDelete
  8. Cerianya bambam Firash! Dah start makan puree ye...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hee da start demand makan payah la kak farrah

      Delete
  9. Ayu, nanti kalau nak cari idea utk baby food, leh pergi blog Intan ni --> Heart's Whisper

    Akak tengok Intan sediakan baby food, akak sendiri terliur! Heheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah ayu da tgk da
      terima kasih kak farrah
      senang nanti rujuk situ je

      Delete
  10. Comel tengok baby firash ni

    Carrot baik utk baby

    ReplyDelete
    Replies
    1. baik untuk kita jugak kak ekin
      bkn untuk baby je tau

      Delete
  11. Baby saya dulu pun kenal karot dulu
    Kita yang suap ni pun nampak cam sedap ja

    ReplyDelete
    Replies
    1. heee kan
      ade kawan sekerja ayu anak dia xleh makan carrot
      alergic katenye

      Delete
  12. meriah la menu firash lepas ni..:)
    dimulakan dengan menu puree..cepat firash request menu mu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha tau xape
      sampai kering gak idea nak kasi ape kan
      takott jemu kang dia xmo makan plak

      Delete
  13. Rajin!!!
    aida ri tu kunun nak buat utk ijat.
    tapi ticer taska kata x payah.
    kat taska buat kan ha ha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahh bestnye kat sane da buatkan
      pakej sekali la tu ye

      Delete
  14. coooomelnyaaaaaa lahai.. pipi tu aset paling mahai hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha kalau tgk rase hidung dia tu ct

      Delete
  15. ohh ai masih teringat puree mangga.aww kecurr. ade yg pi buat sakgi haha

    ReplyDelete

Tabung Firash