Tabung Firash

Saturday, 18 April 2015

Bila Daddy Jadi Pengasuh

Assalamualaikum semua
Ni kes bile en asben yang mengasuh Firash


Masa botol pertama, kedua dia boleh terima lagi
Masuk botol ketiga dia dah start tolak dah
Nak taknak tengah hari mummy dia ni kelam kabut la balik umah nyusukan anak mummy ni

Kadang dok heran jugak
Macam mana nenek tempat pengasuh elok je jaga sampai petang

Psssttt daddy yang jaga Firash setengah hari pon dah terasa penat kan
So lepas ni baru la en. asben tau macam mana mummy dia jaga sepanjang hari kan
 

20 comments:

  1. Biasa lah...org lelaki, hehe kejap je... sbb tu lah kita ni yg mommy2 terkenal dgn sifat ketabahan...haha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahah kan
      pastu baru dia tau penat jaga anak macam mana

      Delete
  2. Slalunya memg mcm tu la kan, kaum lelaki x dpt nak handle ank2 kecik ni lelama

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan?
      tapi kira ok la laki ayu ni nak jugak jaga
      dah save cuti kat situ

      Delete
  3. Hihihihi.. anak laki selalu manja dgn mummy..tggu ank girl dady dia sayang la

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehh yeke
      tgk mcm manje dengan daddy dia je kak ekin
      kalau daddy dia ade kemain sombong lg dengan mummy

      Delete
    2. Itu akak xtaw la... tgk pada ank saudara akak n abg tu la tu yg akak bgitaw hihihi... atas budak kut

      Delete
  4. Laki mmg la.. hahahha bdk yg ibu kite jaga. Ayahnya ct mmg anta jgk.. kang ayahnya jaga xjd ape lak. Hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha risao la kan pape
      kadang dorang mgkin xpandai or xde keyakinan lagi kott

      Delete
  5. Hikhik pandai Firash meragam nak Mummy jugak ye :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak ngempeng je kejenye tu kak farrah

      Delete
  6. ha, baru rasa ayah Firash kan.. hehehe...

    orang tua lebih berpengalaman.. dia tahu macam mana nak jaga

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan amy
      akk pon trkial2 jugak ha
      mcm mane tah nenek tu boleh kawal firash
      heheheh

      Delete
  7. orang lelaki nih bukan pandai sangat nak jaga baby.. orang tua lain, diaorang banyak pengalaman.. apapun baru laa daddy tau susah payah nak jaga seorang anak.. hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Btl tu kak eyda
      baru dia tau cmne jaga ank kecik

      Delete
  8. Kesabaran dan ketabahan lelaki kureng sikit dr pompuan..haha..diorang cepat rimas n panik sebenarnya..kiiki

    ReplyDelete
  9. Jarang sangat dapat jumpa lelaki yang memang ngam ngan budak kecil
    bagi depa benda tu remeh temeh ja...dah besar boleh jalan insyaAllah...ok depa ni

    ReplyDelete
  10. Kannn, gitulah cik husband akak pun. Baru tinggal sekerat hari ja, dah beberapa kali call tanya macam-macam. Tanya baju la, pampers la, susu la.

    ReplyDelete

Tabung Firash