Tabung Firash

Tuesday, 7 April 2015

Projek Sulaman Terbengkalai

Assalamualaikum semua
Projek bulan lepas yang sampai sekarang ni masih terbengkalai

Alhamdullilah dah makin berani mencuba 
Kali ni aku sulam pada kain cotton dan tuala pulak

Ni la hasilnya
Tapi still sampai laaa ni pon macam tu jela kainnya
Masih tqk berubah ke bentuk lain
Masih memikir jugak nak buat apa
Pencil case kott

Ni pulak percubaan atas kain
Disebabkan masih ragu2
Kita ambek towel lama

Towel ni memang dah tak guna da
Tak meresap air kalau pakai

Banyak projek terbengkalai disebabkam kekangan masa
Yaa!! Banyak masa yang aku abiskan untuk Firash



38 comments:

  1. auntyyyy buatkan untuk abang Firash satu boleh??? Mommy tempah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaaa segannye
      mommy ash nak tempah apa tu

      Delete
  2. cantik la tu untuk orang baru.. belaja kat mana

    ReplyDelete
  3. Rajinnya Ayu...cantik pulak tu..kalau Cik Mimie memang tak menjadi..hehe..chaiyok2 Mommy Firash :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaa mesin yang buat
      kite susun kat software pastu tuka2 benang je

      Delete
  4. Firash besar sikit nanti menyulam dengan dia pulak..hahahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. sekarang ni pon dok suke tgk org manyulam ha
      boleh senya palk dok depan mesin tu

      Delete
  5. dua2 cantik tuh Ayu.. kalau buat sulaman tuh kat baju atau tuala Firash mesti lagi menarik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. buat kat selimut atau bantal pun cute jugak tuh..

      Delete
    2. kan kak eyda
      mmg niat nak buat mcm tu jugak
      tp tula kekangan masa sgt ha

      Delete
  6. uish...ayu pakai mesin portable ape ni?? harga??

    ReplyDelete
    Replies
    1. mesin nv950 kak mila
      dlm 2.5k jugak sekarang ni
      tanpa software

      Delete
    2. ada mesin sulam camgitu rupanya...
      2.5k....ingat murah tadi boleh rembat seketul..:)

      Delete
  7. Wahh bestnyerr..pandai ayue sulam..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tekan2 je kat mesin
      ade mesin jalan la
      tukar2 benang je

      Delete
  8. kreatifnya kak.. bestnya pandai menyulam.. hehehe.. jelly kite.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha jgn jelly2 dik...
      akk pon bknnye pandai sgt
      baru nak belaja ni pon ha

      Delete
  9. seronoknya boleh buat sendiri.
    takyah dah nak tempah-tempah

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheh kene tempah jugakkalau nak sulam besar2
      ayu pny kecik je kak..

      Delete
  10. alahai kreatifnya bukan senang nk buat tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang jenuh Sis! Saya nengok tutorialnya hari tu,...saya pandangggg je dari mula sampai akhir...

      Delete
    2. hahaha slow2
      nanti ayu tnjuk satu persatu ye
      ehehehe

      Delete
  11. pandainyaa akak ayu buat sulaman . mcm mak yaya pun minat benda2 ni . tapi biasa la kak dah tua2 ni mak yaya pun xlarat nak buat semua tu dah .btw , keep it up akak . lawa akak buat :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyallah thanx yaya oiii
      makin semangat akk tauuu

      Delete
  12. Dua-dua cantik. Yang Firashnya tu leh jahit kat beg susu/travel dia. Yang Ayu punya pula, since daripada tuala,..leh buat apron yang pakai kat pinggang tu. Cari kat youtube banyak tutorialnya :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheh tp tu tuala lama la kak farrah
      dah xgune
      dah penuh dgn sulam test da tu...
      tp nnt ayu tgk tutorialnya ye
      thanx kak farrah

      Delete
  13. sulam pakai mesin kan ? ke pakai tangan ? eeeh jap boleh ke sulam pakai tangan ? ehehehe.. i is tak tahu bab bab sulam2 ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. fuhh letih la ct oii nak sulam pakai tangan ha
      ehehehe xape2
      pakai mesin je ni ha

      Delete
  14. wah..cantik dan ayu ni memang kreatif..kak wana nak juga buat macam tu tapi takde bakat menyulam..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. xperlu bakat la kak wana
      kalau memasak ye la kene ade bakat
      ehehe
      janji ade mesin ade minat jalan

      Delete
  15. COmelynya kalau dekat nak p berguru dgn ayu ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboii nak berguru kene ade mesin dulu kak ekin
      hehehe
      ayu bknnye pandai mane pon

      Delete
    2. Kumpul duit nk beli mesin la hihihi

      Delete

Tabung Firash