Tabung Firash

Tuesday, 21 April 2015

Mummy Dating Dengan Firash bersama Si Puteh

Assalamualaikum semua
Tak tau nak update ape
Cerita Sabtu lepas

Setelah sekian lamanya mummy ni tak bawak kereta
Eh eh ade lah bawak pergi and balik kerja kan
Tapi nak bawak keluar dari kawasan rumah ni makan 7 bulan dah kot

En Asben takmo temankan mummy pergi belaja menyulam ha
Sebab akak yang ngajar aku ni dok bujang
So tiada ruang untuk para lelaki ni bertempek
Maka dengan itu aku berani kan diri drive dari Klang ke Bangi 
Dari Klang singgah PJ amek adik dulu 
Minta adik aku temankan


Nasib baik la Si bambam ni tak banyak kerenah
Sedap pulak tido dekat rumah orang ye
Mujur jugak adik aku si Dayah tu temankan aku
At least mase firash dok merengek2 tu dia tolong tengok

Tapi siyes susah jugak nak fokus bile ade anak kecik ni kan
Ni belum pandai berlari2 memanjat2 lg kan

Alhamdillilah selamat pergi dan balik
Tambah lagi ilmu menyulam

Ok dah selamat pergi dan balik kan
Dengan konfiden nye bawak kereta kan
Baru aku teringat aku punya lesen dah mati
Itu pon perasan lesen letak kat dashbord, en asben yang perasan 
Nasib baik bagi lesen dekat guard je bukan dekat polis kan




12 comments:

  1. alhamdulillah selamat pergi dan balik.. yelah bukan senang nak drive dengan anak kecil nih.. nasib laa Firash tak reti memanjat apa lagi.. nanti maunya lagi susah mummy nak drive..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha tau xape kak eyda
      ni yang belum pandai kaki tangan lagi ni kan

      Delete
  2. Ade kaki ni siaplaa.. Tak tekejar akak nnti. Hahaha. Firash, awak tiuttt.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tula isao jugak nie
      blm ade kaki boleh la dia dok diam2 kan

      Delete
  3. alahmdulilah selamat sampai :) huyooo nasib bukan dengan polis taw hakak , kalau x habes laa . jgn lupa renew lesen ye kak :) firash ni suka buat aunty yaya melt tgk dia :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahhah tula tah bile lak nak renew ni kan...

      Delete
  4. Hehehe...kecik2 ok lagi...nnt da bijak..xsnng mommy nk drive nnt :)

    ReplyDelete
  5. tahniah...
    demi menambah ilmu kan..
    kena berani

    ReplyDelete
  6. Akak dulu pas pantang teeus bawak keta. Hantar kakak pi tadika.
    Amboi firash tu, angkat kening

    ReplyDelete
  7. Sikit lagi boleh kaki firash ni lelah la mummy dio

    ReplyDelete
  8. alhamdulillah semuanya okay je.. hehhee.. nasib baik x jadi pape. sempat lagi tu selfie dengan baby :P

    ReplyDelete
  9. Adehh blh plak lupa lesen dah mati ya ayu hihi

    ReplyDelete

Tabung Firash