Tabung Firash

Tuesday, 23 June 2015

Bertekad Merampas Suami Kawan Sendiri

Assalamualaikum semua
Saja nak share status rakan fesbuk aku tu
Harap maklum aku da pon minta izin kat empunya status

Ni la pengaruh banyak sangat tonton drama bersiri kat TV
Bukan niat aku nak kondem ke apa
Bukan jugak niat untuk memburukkan orang lain di bulan baik ni
Perkongsian yang menyedarkan dan menyentapkan aku

Sanggup tikam kawan dari belakang
Sanggup rampas hak orang lain
Orang macam ni pon ada ke wey


" Very shock! Terbaca status sorang 'perempuan' ni, 
Berani luahkan hati nya yang really adore kat husband kawan dia,
Then reason is kawan dia selalu ceritakan how nice and romantic si husbank kawan dia ni dalam melayan wife dia,
Dia juga mengaku selalu stalk fb si husband si kawan dia sebab susah nak cari lelaki sempurna macam tu katanya. 
Allahu Akbar, mohon dijaukan dari kawan yang seperti ini.  "

*Ada hikmahnya Islam melarang kita berkongsi hal suka duka rumahtangga pada umum. Hati-hati dalam menceritakan @ memuat naik kisah kebahgiaan rumahtangga kalau sayangkan pasangan masing-masing. Baik suami @ isteri . Mungkin ada yang akan mengambil kesempatan dll.
Bahaya bukan laman sesawang kini
Apa-apa yang kita buat pasti mendapat perhatian
So jangan la nak memandai-mandai up status bukan-bukan ye kawan-kawan

Sama-sama lah kita jadikan ikhtibar
Kita sering lupe sesuatu perkara, untuk peringatan semua termasuk aku sekali

15 comments:

  1. Kadang kala kita tak sedar apa yang kita ceritakan itu menimbulkan rasa cemburu kepada orang lain. So bila bercerita kena lah berpada-pada juga. kan? :)

    ReplyDelete
  2. apa pun cerita rumah tangga suka duka seeloknya sebenarnya tak yah nak open kat public sangattt lahhh...sebab tu kalau perhati orang-orang yang berbangga sangat dengan suami memasing banyaknya iyakan jer... diamkan jer...hi hi hi... nanti kalau tegur kata kita dengki, kalau tegur kata kita cemburu ataupun iri hati...tapi kesan yang akan datangnya tu.... nak puji lebih-lebih nak up lebih-lebih... dalam hati jer cukup kot?

    ReplyDelete
  3. SA rasa pun sama jgk..kalau nk bercerita jgn melibatkan hal rumahtangga...setuju ngan Mek Zumbie

    ReplyDelete
  4. bahaya ni.. cerita rumahtangga ni better simpan sendiri je.. x perlu cerita pada orang luar..

    ReplyDelete
  5. Salam, ya betul tu. Niat org, kita tak tahu, dapat kawan mcm ni, mmg tak guna betul! Hmm~

    ReplyDelete
  6. aduhai...itu lah masalah kalau kongsi perkara yg x sepatutnya kepada umum...hurmm..kenapa ada yg bersikap begini

    ReplyDelete
  7. ikut nasihat org tua...hal rumah tangga simpan je dlm poket sendiri buruk ka baik ka...
    hanya kita sahaja yang tahu...dgn teknologi yg canggih skrg ni mcm2 boleh jadi, terjadi, dan dijadikan...

    ReplyDelete
  8. Grrr... seramnyeeee... Ya ALLAH, mintaklah dijauhkan dari kawan yang macam tu.

    ReplyDelete
  9. menakutkan.
    sib baik aida ni jenis x citer hal laki kat org hu hu hu...
    and x suka gak dgr citer laki org lain ha ha ha....

    ReplyDelete
  10. Ada jugak kawan macam tu...dari rampas husband kawan dia..better dia berdoa minta Allah kurniakan husband lagi baik dr kawan dia..itukn lebih elok..

    ReplyDelete
  11. Seram kalau mcm ni xsanggup nak terima la...

    ReplyDelete
  12. Ni kwn mkn kwn..minta2 la d jauhkn...risiko crita hal rumahtgga kat laman social ni

    ReplyDelete
  13. itu kawan sendiri tu yg bukan kawan mcm mane pulak? hadei. sebenarnye tak boleh slh kan mne2 pihak kan.kite sndri kne carik ape punce die boleh suke laki kite.hish takut lah. nasib baik kak ayu tak banyak cite psl husband kak ayu haha.

    ReplyDelete

Tabung Firash