Tabung Firash

Monday, 6 October 2014

Beraya Di Ikea Lah Kite

Assalamualaikum
Baru nak update ni stori semalam

Tu dia penangan mengidam en asben tibe2...
Petang tu ngajak pulak ke Ikea sebab nak makan meatball
Teringin katenye
En asben kalau da ngidam mengalahkan orang pregnant tauu..

sila lelehkan air liur anda

Dah lah sampai rumah mak aku dah pukul 3 lebih dah
Beraya lah dulu ng famili aku
Kami memang beraye dengan sederhana je tahun ni atas kesihatan abah aku yg tak mengizinkan

Aku lagi lah
Memang tak lah aku nak pergi tengok orang dok sembelih lembu kan
Fobia weyh kecik2 aku tgk live dn jarak dekat 
Tersembur2 darah percik
Setahun tak makan daging sebab dok terngiang
So duduk rumah buat tambah berat badan je pagi tu

Tapi aku amek la pix dari fesbuk abg mi
Mintak izin ayu post ye abg mi weyh





Ade 5 ekor lembu + 3 ekor kambing yang dikorbankan

53 comments:

  1. sedapnyer meetball tu. mamamyja rajin ke ikea tapi x pernah nak singgah p makan. heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. aikk sllu pergi tak singgh
      kene try lah nanti mamamyja
      heheeheeh

      Delete
  2. Hahaha setahun tak makan .. Huhuhuuu . Dayah tak pernah tngok org sembelih lembu . Sadis . owh ya ! Dayah ada masalah tak boleh tengok kotak apatah lagi button follow , so dayah follow blog ni guna button kat bhgian atas kanan blog tau . Try tngok blog dayah trrsenarai dlm list follower tak ? Inform kat blog dayah eh . ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. aiyakkk sadis ke tak tgk??
      kene jugak tgk tu..
      pengalamn
      tapi serik da..
      tobat xmo tgk da...

      Delete
  3. Replies
    1. alamakkk..
      hheheheh takde lah minat sgt zumal
      tapi kalau g the curve mmg makan situ pnye
      heheheh

      Delete
  4. meria sambutan raya haji ni ayuni, alhamdulillah

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe meriah pon ayu tak tgk pon...
      tak sanggup pulak

      Delete
  5. meriahnya sambutan ye, mama tak menyempat nak tengok orang buat korban...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heheheh... tak smpt g mane mama.. ayu pon mmg tak pergi tgk pon... fobia

      Delete
  6. Assalamualaikum.. selamat pagi.. anda di tag...

    http://miamorzafirah.blogspot.com/2014/10/paris-souvenirs-giveaway-by-jindrisska.html

    ReplyDelete
  7. Hai kak!Wani singgah dan follow sini ^^

    http://wani-siulatbuku.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai wani...
      Thanx sudi singgh n follow..
      Nnt akk ke sane ye

      Delete
  8. xpernah try mkn kat ikea apatah lagi pegi ikea..hihihi

    ReplyDelete
  9. Sedapnye meatball tu..belum pernah g ikea lagi..hukhukhuk..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heheehe... jom jom kite g cik mimie...

      Delete
  10. selamat hari raya aidil adha :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat hari raya aidiladha jugak kak ros

      Delete
  11. chiken wings...sedapnya..
    ayu,khaty tag untuk 'Segmen Bloglist Exchange by Anne Nurain'(sori x reti buat link)
    Good luck

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sedap sedap kak khaty...
      Heee takpe kak nnt ayu g sggh tgk yeee

      Delete
  12. Salam aidiladha, xprnh g mkn meatball ni sdp ke,klu sedap leh try,hehee...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam aidiladha cik na...
      Ehhh xtau la nk ckp sdap ke tak... tp klu dtg sini mmg tak sah klu xsggh makan sini

      Delete
  13. Salam singgah sini dan salam Aidiladha buat Ayu sekeluarga...se

    ReplyDelete
  14. Salam singgah sini dan salam Aidiladha buat Ayu sekeluarga...sedap nampaknya meet ball tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amboii smpai 2 komen nye... salam aidil adha bt diana jugak... heheheh sedap la klau ikott tekak nk mkn nie...

      Delete
  15. Salam perkenalan... sedapnya meatball tu,, tak pernah cuba lagii... ksian kat saya hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. alololoo miz eija
      moh lew itew pergi makan...

      Delete
  16. Untungnya ada ikea. Kat klate ada mydin mall ja...;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehhh byk lagi tmpt best kt klate tu mama...
      blm smpat nak jelajah semua lagi...

      Delete
  17. Ana paling suke tgok orang sembelih lembu. Hihi. Lagi2 part nak tumbangkan tu. Tapi lepas lembu tumbang ana tanak tgk mata dia. Konfem air mata leleh. Takmo kesian2, nanti takleh makan. Isk! Haha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehheh amboiii seronok lak tgk lembu tumbng
      tu ayu xbleh tgk tu...
      sbb rase kesian je...

      Delete
  18. Oh, meatball! Sekian, terima kasih.
    (Tak mo ckp ngan Ayu utk entri ni sbb mata tak leh alih dr tgk meatball) ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe...
      alaaaa kak farrah
      sekali skala apa salahnye
      asyik akk je yg lelehkan air luir ayu

      Delete
  19. Bila tgk meatball teringin.. Tp kt ipoh mna ada ikea.. Hukhuk

    ReplyDelete
    Replies
    1. tula
      buat meatball homemade jela mimie

      Delete
  20. hehe akk lg r x berani nk tgk org sembelih sbb jenis mudah kesian kn..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha same la tu kak mila
      mmg mudah kesian
      walaupon tgk ayam kene sembelih

      Delete
  21. mcm sepupu CT lah time kecik dulu.. nangis tengok lembu kena sembelih tapi lepas tu ngap jugak lembu kekeke.. sedap nye la hai makan mitbol time raya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahaahha.... budak2 ct
      Tapi mase kecik tu mak dah pesan tak boleh makan dah
      tu yang xmakan tuu
      sedap kan
      jom2 p date mam meatball

      Delete
  22. wahh, raya makan rendang tapi ni makan meatball. hehe. cik fafa tak pernah lagi tengok orang sembelih lembu/kambing. sembelih burung puyuh untuk amali pendidikan islam pernah la. hehe ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha hen laki kite yg nak makan cik fafa
      layankan jela selera dia
      eheheheh kene g tgk la cik fafa
      rugi tauuu
      hehehehe

      Delete
  23. dapnyaa meetball tu.. terliur..

    ReplyDelete
  24. Lya lgi la x brani nak tgk binatang d sembelih..jns x penyampai hati hhee mudah trsentuh kecian

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye same lah kak lya
      mmg tak smpai ati nak tgk tau..
      tu yg tak tgk tu...

      Delete
  25. untung la.
    kitorang makan nasi arab je.
    hahaha
    =P

    ReplyDelete
    Replies
    1. hmmm untunglaaa ade nasi arab mase raye
      nasib orang kat sini sempat jugak makan nasi arab homemade klate tuuu

      Delete
  26. Tak pernah jejak IKEA. Makan meatball dalam bakso je mampu. Hehe. Dah lama x tgk orang buat korban.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ayoooo.. jaoh rasenye tu meatball bakso mg meatball nie... aku xleh ooo makan bakso pny meatball...
      Rase pelik.jee

      Delete
  27. Hahahaha. sedapnyaaa. T_T
    kita tak pernah tgok secara live lembu di sebelih. makan scara live ada. HAHA.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha ade ke makan tak live?
      cmne tu ainaa..
      akk seriau lah nk tgk live2 ni

      Delete

Tabung Firash