Tabung Firash

Friday, 10 October 2014

Libster Award #5 by Fuzaini


Assalamualaikum
Kene tag lagi
Kali ni kene tag dengan Fuzaini
Terima kasih kak

Seisi menjawab

1. Apakah jenama telefon bimbit yang anda paling suka?
Kalau dulu memang la minat Samsung, tapi sekarang tertarik dengan Iphone macam en. asben

2. Apakah model telefon bimbit yang anda sedang gunakan sekarang?
 Samsung S4

3. Apakah aplikasi yang paling anda suka dalam telefon bimbit anda sekarang?
WhatsApp, sebab aplikasi ni je yang aku kerap gune

4. Apakah aplikasi yang anda ingin cipta?
Tak pandai la bab2 IT ni... Tak pernah terpikir pon

5. Apakah impian hidup anda yang paling susah untuk dicapai?
Selagi namenye impian ofcoz lah susah, tapi masih mampu selagi kite berusaha untuk mencapai... Insyaallah

6. Apakah aktiviti masa lapang anda?
Menjahit, tapi sekarang ade hobi baru Blogwalking je kejenye

7. Dimanakan tempat yang paling anda suka?
Rumahku Syurgaku

8. Apakah pekerjaan yang paling disukai?
Pekerjaan yang paling suke?? Tak tahu nak jawab mcmmane nie, Of coz lah kerja yang senang dan tak boring kan..

9. Blog siapa yang anda paling gemari?
     Hmmm memang sebelum ade blog rajin baca blog kak Ita masam manis

10. Mengapa anda berblogging?
Mule2 untuk suke2 je,untuk diari sendiri.. Tapi sekarang sebab nak tambah kenalan, tambah ilmu dan kalau la mampu nak jugak tambah pendapatan haahahah

11. Apa pendapat anda tentang blog saya? Fuzainisimplelife
Ayu ni bukannye pandai nak bagi pendapat,pasal blog sndiri pon berterabur hehehe
Tapi ok je,simple and nice..

Ok done jawab soalan akk
Sori la lambat
Memang style gini lah kalau dapat soalan
Perap dulu mengharap jwpn semua terjawab
Harap puas dgn jawapan ayu ye kak



48 comments:

  1. wah..blog kak ita tu pun ain suka baca. banyak resepi dan gambar semua cantik2.hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan ain...
      suke sgt
      tak jemu pon tgk ulang2

      Delete
  2. wah.. nape xbuat soalan? nak kene ditag liebster award lg..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboiii sonok lak kene tag...
      buat soalan lagi susah dari jawab tau nadnad...
      nnt akk buat soalan khas untuk nad nak??

      Delete
    2. hahahaahah buat soalan khas ehh? pon bole kak.. suka ni men jawap2 ni ;)

      Delete
  3. Wah, pandai menjahit ye. Mesti berseni orangnya.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. alamakkk..
      jahit tu takde la pandai..
      sekadar hobi suke2 je

      Delete
  4. Hobby baru blogwalking ye.. Meh blogwalking ke blog kite skali.. hehe.. ^_~
    Rosmiza Ali Official Blog™

    ReplyDelete
  5. Ana suka kualiti iphone je kak. Tapi nak pakai iphone mmg tak la. Hehe. Lebih berkenan kat xiaomi. Siyesli kualiti dalam dia macam iphone. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheheeheh...
      opssss sori lah ana xpnh dgr pon xiaomi, nnt try tgk cmne

      Delete
  6. Sama-sama dik... Terima kasih yer sudi jawab tag akak...
    Respon pada jawapan:
    1. Dulu akak p0n minat iphone jugak..tp bila dh tgk lenovo ni mcm menarik plak...hehe
    2. wah besnye samsung s4
    3. wasap byk kegunaannye kan
    4. oh xpe la gitu
    5. betol tu dik..
    6. blogwalking p0n leh jd income kn
    7. bet0l3..selesa gitu
    8. like like like
    9. kne blogwalking kt blog tu la ni
    10. wah bagus tu..tambah follower p0n oke kn..hehe
    11. Terima kasih dik :)

    Akak puas ngan jwpn ayu..thanks k!

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdullilah..
      heeee jom bw ke blog kak ita
      mmg best kalau yg mnt masak2 ni
      maklumla ayu ni bkn pndai..
      sllu tu jela jadi rujukan

      Delete
  7. Saya pun teringin nak pakai iphone tapi belum ada rezeki lagi. Simpan duit lebih-lebih untuk anak-anak dulu .

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye btl tu mama
      ayu kalau ikott mmg da lame nak beli fon baru
      mengenangkan baru je amek mesin jahit tu..
      dgn keadaan skg ni
      smpnkan jela hasrat tu

      Delete
  8. Sama lah. Saya pun bukan reti nak upload apps ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheheh...
      sekarang henpon buat berhubung je pon..
      dah xpenuh mcm zaman2 blaja dulu
      semua nak download

      Delete
  9. suka jugak iphone tapi disebabkan harga........(sambung sendiri) hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. aikk main sambung2 lak...
      heeheheeh ok memahami....

      Delete
  10. hee nak tahu,,,apa kelebihan iphone berbanding samsung hee

    ReplyDelete
    Replies
    1. hmm tak tau nak ckp cmne..
      hnya org yang pakai je tau kelebihannye
      lagppon ikott selera masing2
      ade yang xsuke jugak

      Delete
  11. Wassap kita bunyi bila ada urusan pasal blog jee. HAHAHA. T_T

    Akak, jemput join. ^^ join tauu , jangan tak join. hehehe.
    http://nurainahanis.blogspot.com/2014/10/flash-segmen-2-edit-blog-by-aina-akmal_10.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. aikk yeke??? meh nak no wasap aina..
      nnt nk smbg2 selaen blog la...
      hehehe
      yeeeayyyhhh nk join nk join

      Delete
  12. Hehehe,,sama la Apps paling kerap guna watsap n wechat...hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. heee wechat pon jarang bukak..
      nnt nak mntak wechat cik mimie lah...

      Delete
    2. Boleh :) ni id :) norshamimi90

      Delete
  13. akak pandai jahit?? bestnyeee...

    ReplyDelete
    Replies
    1. alamakk..
      nak kate pandai tu tak la anis oii...
      sebab minat je

      Delete
  14. Acik pun dah jawab soalan yang kena tag ni..sama la..Acik pun suka Iphone..Suka je...nak beli, memang tak la

    ReplyDelete
    Replies
    1. heeee sebab xbeli lah yang suke tu acik...
      bile samsung boleh beli takde lah minat mane
      heheheheh

      Delete
  15. Kak lya pon blh la jgk menjahit sikit2 hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe,,, yeke??
      ke dah pro dah..
      ayu nak jahit baju2 tak pndai laaa
      jahit2 biase boleh la

      Delete
  16. Ayu...sama la Hp kita tp skrg akak pnya Hp di workshop huhuhu n hobby baru tu pun baru masuk list juga heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe tula skg sakan je blogwalking..
      jadi leka kalau kerja malam2 cmni, takde lah ngntok sgt
      heeee amboii anta workshop
      suruh tuka fon barru la tu kak sofu

      Delete
  17. Iphone best. Haha. Patot la p mana2 ada ayu. Bagus r rajin BW :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahah ikott jejak langkah budak lah nie...
      rajin2 BW

      Delete
  18. jawapan no 3 tu sama ngna akak :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheeh maen whataps jela
      layan grop2 yang ade

      Delete
  19. Seronok main jawab2 dalam Liebster Award nie yer ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheheh seronok...
      tapi kene peram dulu soalan..
      baru ade idea nak jwb

      Delete
  20. pening jugak nak buat liebster award ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. heee tau xpe...
      rasenye buat soalan lagi susah dari nak jawab tauu

      Delete
  21. sama memang wassap tu ja kerap bukak berbanding yang lain. hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tula...
      skrg pegang fon tak macam dulu da...
      kalau dulu macam2 ade smpai hang fon
      skg cukup ade whatps

      Delete
  22. saya pun suka samsung gak. tapi, mcm nk tukar ke ip. haha

    ReplyDelete
  23. mari mari tukar ke ipong ^^ tapi ipong6 mahal leee gunalah ipong lama pun. eeeh pandai jahit eh ? syoknye.. dulu tingin nak blaja jahit sbb nak buat shawl sendiri tapi pegang mesin pun tak reti bhahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heee kene blaja ct.. tak rugi.. ayu sbb xde mase je.. kalu tak mcm2 kelas nak pergi

      Delete

Tabung Firash