Tabung Firash

Wednesday, 22 October 2014

Roti Tempayan RM 1 @ Kota Bharu

Assalamualaikum
Sape tak tau roti tempayan??

Name komersial Roti Nan tu
Yang korang makan kat mamak dengan ayam tandoori

Aku cukup lah sekali dua makan roti nan kat mamak 
Kalu lambat 5 minit masuk mulut memang boleh patah gigi tau
Liat tak tau nak bahaq mai 

Petang tadi lepas ziarah rumah poklong dengan moklong umi ajak makan2 minum petang
Eh ehhh cikna kate aku lak nak makan roti tempayan
Amboii cikna name kite naik plak ye..
Padahal memang aku nak makan pon
Macam tau2 je cikna selera mak buyong ni kan

So ke Kota Bharu lah kite
Nak makan sedap ke Wajinah Restoran 
Restoran kate kau
Padahal kedai tepi jalan je
Tapi memang roti kat sini terbaik

Setiap kali balik kelantan, suka lah aku merengek2 ajak en asben makan sini
Cume kali ni en asben xde nak join skaki

Roti sahaje seringgit
Mane nak cari roti seringgit dah sekarang nie
Lagi besau dari roti canai


Nampak tak keempukan, kegebuan, kebantalan roti tersebut
Sila lah terliur wey

Nora bagi ***** 5 bintang
Aku sebelum pregnant kuah kari kambing la
Tapi sejak ade isi ni baby xmo makan kambing agaknye
Makan daging jela kita
Kuah kira harga lain ye...


79 comments:

  1. nadyya xpna mkan roti ni..pna tgok je org mkn,.kehkeh

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheh g kat mamak..
      ordek ka ane tuu
      ne roti nan satuuuu...
      tapi kene makan panas
      kalau tak mmg berdarah gusi
      hahhaha

      Delete
  2. roti tempayan sedap cicah dgn karii. yumms. hehe

    ReplyDelete
  3. " Liat tak tau nak bahaq mai" pun boleh ya puan ayu??hahaha.

    lama pulak tak makan roti tempayan ni. ingatkan rm1 sekali ngan kuah. baru ja nak ambil tiket bas pi kb. =P

    ReplyDelete
    Replies
    1. alamakkk org kedah mai plak nie...
      hahaahah sggp mai kb ke nak rase roti tempayan 1rggt...
      ayu blanje kuah je mau???

      Delete
  4. macam roti arab . tapi roti arab lagi besar . rase die tawar hebey . huhuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup..
      sbb tu kate roti tempayan terbaikk...
      sbb gebus2 gituu

      Delete
  5. sedap ke? xpenah makan..hahah... teruk kan anis.. tau order roti canai je..hikhik.. kena belajau lagi nie nak mintak order roti baru.hahah.. :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. ishh tak teruk mane la
      akkpon byk bnde tak mkn lagi anis
      maklumla malaysia ni terlalu byk sgt mknnan

      Delete
  6. ayu nampak macam roti arab jer tu... masa tak kahwin lagi aboh ekin sokmo bawa balik roti arab rindunya roti arab kelate... roti tempayam lain sikit.... dia nipis sikit...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehh ni meme roti paye la ekin..
      sedap...
      sbb tu kate terbaik..
      sbb tebal and gebu

      Delete
    2. oooo... mngkin tebal kut roti tempayan ni... nanti kak ekin balik kelate boleh la kito jupo make roti tempayan...

      Delete
  7. ishkkk..my faveret jgk nehhh..sedappp!
    arghhh..rase nak makan skrg jgk..aiyayaa..
    haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok pergi skrg balqis
      kekekeke..
      saje kan buat orang terliuq

      Delete
  8. Replies
    1. only at kelantan kott firah...
      tpt laen xjmp lagi pon
      hehehehe

      Delete
  9. Kat mana restoren ni???
    Nak kena serbu jugak ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. restoran wajinah mama
      area wisma kota bharu
      tepi jalan je kedainye

      Delete
    2. Sebelahnya pejabat insuran, bertentangan tadika kemas kannn...selalu jugak makan situ, ayam tandoori dia sedap.

      Delete
    3. ehh yekee mama?
      heheh maklumla bukn ayu yg drve
      tau makan jee...
      ayam tandoori blm try lagi

      Delete
  10. Replies
    1. hehehe kan kak farrah
      tahap kegebuan yang tak tahan tuu

      Delete
  11. Esok beli 3 bungkus ikat tepi
    Pastu poslaju kt akak
    Gebu sungguh rotiya

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheheh bleh ikat tepi ye kak sofu
      eh eh nanti kang sampai abis penyek2 roti jadinye

      Delete
  12. alorrr terliur lah...teringat msia...ya Allah macam2 boleh makan dekat msia kan.... :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe tapi kat sane lagi mcm2 leh mkan kn aisyaaa

      Delete
  13. Replies
    1. mmg ade yang cheese tapi tak prnah try lagi pon

      Delete
  14. kalau di pulau pinang panggil roti "nan"
    di terengganu panggil roti "payang" "tem" entah hilang kemana

    memang beza roti yang melayu buat dengan mamak buat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehheh tem tu lari ke klate la arz
      tula beze pembuatan melayu dgn mamak ye dak

      Delete
  15. murah la tu.. mana nak jumpa roti nan singgit kat lembah klang ni. roti nan tambah dengan cheese memang favourite N :D

    jemput join bloglist november N, tamat hujung bulan october:
    http://kapas-putih.blogspot.com/2014/10/segmen-kapas-putih-november-bloglist.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheh tau takpe N..
      Kat sane roti canai pon smpai rm 1.20 sen
      segmen n ayu dah join dah

      Delete
  16. Salam singgah sini dik Ayu...macam sedap dan gebu jer roti tu Ayu...akak tak pernah makan lagi la roti tempayan ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. heeheheh bukan macam kak diana
      mmg terbaik la bg ayu...
      mmg gebu gebas je

      Delete
  17. alamak Cik Mimie tak makan la pulak roti nan ni..heee..roti canai je makan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe ayu lak tak makan roti canai..
      rasa tak kenyang lak

      Delete
  18. Laaaa qoti nan ka hampa makan .. Ingatkan qoti apa la tadi .. Kami kalau nak makan roti canai .. Order depan pintu ja .. Delivery kauuuu .. Kedai tepi rumàh jah.. Hahaha nan tarakkkk adaaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. ceq tak makan qoti canai dayah oiii...
      amboiii siap ade delivery lagi tuu,,
      untungla tak yah kuar jaoh2 ye

      Delete
  19. Baru tau nama lainnya roti tempayan. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. gheheh sebab masak gune tempayan kottt

      Delete
    2. Oohh. Guna tempayan. IM tau tapi macam.. macam.. tak pernah rasa lagi. Hehe

      Delete
    3. Heheeh try la im...
      Tp.xtau la tpt laen boleh gebus cmni ke tak

      Delete
  20. Wahh sedapnyerr ..kak lya klau mkn ..mkn ngan kuah daging jgak ayu

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye batul kak lya
      sedap mmg sedap
      kuah kari pon pekat

      Delete
  21. Lya x pernh mkn bab kurang gemar mkn roti hhee

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheheeh tak makan plak
      aikk mmg tak suke roti ke?

      Delete
  22. Acik tak sempat lagi makan-makan kat luar ni Ayu..Value 4 money...Cakap la kat mana pun, tak pernah pergi. Kopitiam Kita, Satay Malaysia, Uncle Don...semua dekat dengan rumah..Naik motor pun boleh sampai..tapi biasa la, bila dah ramai, beli roti canai segera, masak kat rumah je la.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe yela tu acik..
      kene pikir tu balik..
      bile dah ramai kene lah cut cost sikit
      takpe lah acik makan kat rumah pon ok jugak
      jnj anak2 semua ada kan

      Delete
  23. haha.
    baby dah bisik awal2 dah gtau nak makan roti paye. =P

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboii baby ni bisik kat cikna dia dulu sblm bisik kat mummy dio nie...

      Delete
  24. wahh wahhh tak pernah makan pulak. haha roti tempayan eh....
    btw, tag sini : http://cahayaalammaya.blogspot.com/2014/10/first-giveaway-by-zaki-namaku.html
    hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. try laaa... aha roti tempayan
      waaaahh jadi magsa tag lagi..
      ok nur as...
      nnt ayu join ye isnyaallah

      Delete
  25. kak ayu ! parihh ade tag kak ayu . . http://blogparihh.blogspot.com/2014/10/first-giveaway-by-zaki-namaku.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboii nur as ng parih dua2 skli tag akk nie..
      ye insyaallah nnt ade mase akk join yee

      Delete
  26. roti tempayan? first time dengar, selalu sebut roti nan jaa. nan cheese dapnya dap dap.. heheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. sane mungkin pggl roti nan je kott...
      hehehe mmg sedap kalau ade cheese
      tapi blm try lagi eda

      Delete
  27. hahaha awat jadi liat ? mai makan kat penang.. gebus and banyaaaak cheese. ngeh ngeh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. makan kat mamak lembah klang mmg jadi liat ct
      tu suka makan sini
      dah sejuk pon gebus gebas lagis

      Delete
  28. Replies
    1. Meh la sini.. aku blnje ko makan lokcing ng keychain klntn lagi... hehehe

      Delete
  29. Xpnh mkan.. Hihi.. Layan roti canai je yng thu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ayu sebab tak makan roti canai ha...
      Hehehhe

      Delete
  30. Replies
    1. Hmmm tula...
      Mane nk dpt rege cmni lagi kan

      Delete
  31. Macam sedap je kak. tak pernah makan. T_T ahha.

    ReplyDelete
  32. Meh la sini dikna..
    Akk belanje awak 3 keping

    ReplyDelete
  33. memang sedap..bese makan dgn ayam tandori.. tp cpt kenyang mkn roti ni.. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heeeee sedap2,...
      Tapi xsuke sgt makan ng ayam tandoori...
      Xminat la yana

      Delete
  34. Zumal xpernah lagi makan roti tempayan tu... Best kew Ayu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye yeee sedap zumall....
      Memang best lah bagi ayu

      Delete
  35. Saya pun xpernah rasa lagi roti tempayan tu. ^^

    ReplyDelete
  36. Sedapnyaa.. mau meleleh air liur akak nih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amboiii...
      Siap meleleh...
      Sila la lap semula kak eyda...
      Hahahahh

      Delete
  37. tak pernah try lagi roti tempayan.. nanti bolehla cuba kalau makan luar..

    ReplyDelete

Tabung Firash