Tabung Firash

Sunday, 12 October 2014

Seharian Mak Buyong Berjalan Sakan

Assalamualaikum semua

Semalam sakan keluar sampai lewat malam
So tak sempat nak blogwalking
Hari ni baru singgah satu persatu

Semalam aku ke Sekincan 
Ada kenduri belah mak aku
Rasanya dah lame aku tak berjalan jenguk saudara mara
Ramai yang datang makcik2 aku dari kampung semua ada
Tak terkecuali nenek dgn atok aku sekali


Ada gaya tak??
Ni sepupu baru aku yang aku kenalkan 3 minggu lepas kat sini
Budak ni suke kerut muke dia
Tah ikott sape tah

Ni mak Nuren
Acik su yang beza setahun je dengan aku

Abis knduri,kami ke Tanjung Karang
Rumah atok sedara pulak
Member aku request nak gamboo mak buyong
Baru aku perasan mmg sejak perut memboyot ni takde satu gamboo pon
Kecuali mase Raya lepas

Sebab aku rase macam tak kene je badan aku ni kan
Alang2 aku belanje kat sini sekali la ye
Tapi jangan gelak tauuu

Pinjam kete en asben jap nak menyandoo
alhamdullilah kandungan kini masuk 37 minggu
Ada yang kate keciknyeeee
Alahaiii kalau besau2 tak larat nak bawak cik non...

Lepas ke Tanjung Karang kami ke Kampung Melayu Subang pulak
Datang singgah rumah pakcik sedara aku merangkap best friend bapak aku
cewahh

Balik Ara Damansara hantar mak abah aku
Singgah jumpa adik en asben bawak pergi makan
Lepas magrib bergerak ke Paradigm Mall

ni bawak budak bertuah ni

Aku dok ngidam frappe chocolate SFCC je dari awal kandungan
Baru sempat nak merasa
Thanx en asben




Bile en asben kate nak diet
hahahhaah punah abis diet katenya

Balik lepas anta adik en asben ktorang berangkat pulak ke Dataran Bawah Shah Alam
Biasa lah en asben jumpe geng2 kereta dia
Aku pon ape lagi ambek lah peluang jumpa geng2 SGSA aku kan
Geng2 sugar glider yang memang tiap2 malam minggu ade kat sane

Dari pagi aku balik keje pukul 7
Balik rumah rehat2 siap2 dalam kul 9.30 pagi bertolak ke Ara damansara
Sampai rumah dekat jam 2 pagi
Rabak tak rabak la mato den nia

Fuhhh rase macam dah lame tak berjalan sakan...
Hari ni abis lenguh sendi2 semua
Tapi alhmdullilah masih boleh buat kerja seperti biasa

Panjang lebar cerita kali ni ye
Jangan serik membace!!

54 comments:

  1. Replies
    1. hehehe mmg lah nampak kak lya...
      tak pernah bergmboo full pon sblm ni

      Delete
  2. nasi kerabu detected..O_O
    takpa,berjalan banyak nanti senang nak bersalin (dengar orang cakap la).^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo peminat kerabu jugak ke cik fafa
      tula org pon kate cmtu jugak..
      kene banyakn berjalan

      Delete
    2. bukan kerabu tapi nasi kerabu. jalan2 kat shopping mall pun bagus jugak.hehe

      Delete
    3. jalan2 kt shopping mall sakit mate la cik fafa...
      jalan2 kat taman ke tepi pantai ke...

      Delete
  3. fuyooo jalan sakan nuhh..

    fuhh makanan die nampak sodapp..

    comel je baby bump ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe comel tak comell mane lah nadnad...
      malu plak ase nue

      Delete
  4. comelnyee perut akak... xsabau nak tgk baby akak.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. aippp perut je comell ye anis..
      heheheheheh
      mintak sume dipermudahkan ye

      Delete
  5. Replies
    1. hahaha tau xape... mmg balas dndam kes raye tak boleh berjalan lah nie

      Delete
  6. Comel la perut mak buyung .. Bulat . hahaha .. Pragnent jalan banyaK , tak mampat ka tapak kaki .. Hehehe .. Tak saboooo nak tunggu baby kuooo .. ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheheheh....
      tah org kate time2 cmni mmg elok berjalan
      akk pon tak sabau jugak...
      tapi takott ttp ade...
      dayah doakan akk ye...

      Delete
  7. Amboi mak buyung sakan berjalan ya..
    Cantik skin baru blog
    Ayu dok mana baca mcm dekat je ngan office akak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. opis akk kat mane plak??..
      ayu dok klang..
      kalau gamboo atas tu kat ara dmnsara kak

      Delete
    2. opis dekat ngan paradigm mall
      ingat dok dekat2 sini ja :)

      Delete
    3. Ooo dekat da lah tu kak sofu... umah mak dekat ara damansara je

      Delete
  8. Hehe... Jalan selagi boleh jalan yang... Dekat2 nak bersalin nanti, simpan tenaga k :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe mmg pon wafee..
      selagi boleh jalan mmg nak berjalan je kejenye

      Delete
  9. Keciknye perut akak 37 minggu. Ingatkan baru 5 bulan. Huhu. Jalan sakan mak buyong ni tau.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tula ramai yang kate kecik tauu..
      tapi bile scan doktor kate baby tembam hehehee

      Delete
  10. Bestkan sekali sekali dapat jenjalan macam ni..haish, tak sabar nk tgk baby Ayu :) semoga dipermudahkan segalanya :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheheh... ayu pon tak sabar jugak cik mimie oiii
      tula lame btl tak berjalan2 nie...

      Delete
  11. Memang sakan berjalan, Ayu! Serata tempat sampai tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe...
      jumpe2 sedara kak farrah.,,,
      bukan selalu

      Delete
  12. Replies
    1. selagi mampu nak berjalan kan
      lgpon duduk dalam kereta je pon
      heheheh

      Delete
  13. Replies
    1. heheheh...
      dah laem tak berjalan la kak ros..
      sekali sekala syok jugak

      Delete
  14. dh 37 minggu ke..ha'a..kceik je janji sihat ye Ayu...jaga pemakanan dan kesihatan ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe mudah2an kak JM...
      tula ramai kate kecik ha
      doktor yg kate baby besaoo...
      isao jugak

      Delete
  15. awlollo. comelnyaa mak buyungg ni. tak sabar nk tngok baby ayuuu :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe... kene sbr lah dulu..
      blm ckup mase lagi ni nak keluar...

      Delete
  16. Comelnya tengok peknen. Jeles tauuu... banyak berjalan bagus, nanti senang bersalin. Insyaallah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe amboi nak jeles2 ng kite lak...
      mama tu da 3 tau...
      ayu bru nak merasa nie..

      Delete
  17. amboi hasben pun diet ? bhahaha.. take care yeeee mommy to be. kurangkan kuppi tu.. minum air lain.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heeee puase kopi skg ni ct... susu saje... huwarghhhhh rindue kopiiiii

      Delete
  18. mak buyung da bpe bln ni, hehe.. take care taw :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heheh mak buyong tgu2 mase je ni kottt...

      Delete
  19. Dulu time peknen tak berposing pun.. tak da gambar prut dah macam nih.. apapun sampai bsalin boleh pakai baju kurung yang getah kainnya loose..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heeee keciknye kak eyda... tula ni pon baru prasan takde gamboo full cmni...

      Delete
  20. Comelnya bakal ibu ni...semoga di permudahkan segalanya yer dik Ayu..

    ReplyDelete
  21. Comelnya bakal ibu ni...semoga di permudahkan segalanya yer dik Ayu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheheh amboii kak diana
      perli ke tu??
      isnyallah..
      kak diana doakan ayu ye

      Delete
  22. bila ku tenung-tenung.. muka ade iras anne ngasri lahh. kenal tak anne ngasri? pelakon tuu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha macam tak je
      memandai je nur as ni
      ishhhh

      Delete
  23. haaaaaaaaaa... x sabarnya nak tengok baby keluar >.< ada gaya dah tu. hehehe... nampak dah sifat keibuan. cewah..

    eh, kampung melayu subang? rumah saya tu. hahahaha.... siyes? ala, baru berkenalan dengan kak ayu. kot2 ada rzeki haritu, boleh jmpa sekejap kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lah yeke?? Umah mak dekat je kat sane.. nnt balik sane akk hello kt amy k...

      Delete

Tabung Firash