Tabung Firash

Friday, 17 October 2014

Libster Award #6 by Arzmoha


Wah tak sangka ade lagi Libster Award ni
Kali ni aku di tag oleh Arz
Terima kasih lah bro sudi tag ayu

Syarat penyertaan :  
 Mention the person who nominated you with a link to their blog 

Answer 11 question asked

Nominate 11 other blogger with a small following but with a lot of potential 

Create 11 of your owb question for them ti answer
1. Apa yang membuatkan anda 'update' entry terbaru?
Bile ade benda nak diceritakan

2. Apakah Filem (movie) yang paling anda minati?
Memang sampai sekarang suka tengok cerita 'The Mask'. Sape tengok??

3. Bila waktu yang paling anda suka blogging (pagi, petang, malam)?
Tak tentu,ikott waktu free. Selalu kat rumah pagi2 bagon tido dah bukak laptop, kalau kat opis mase kerja malam curik2 tulang buat hilang ngantuk.

4. Apakah tujuan jangka panjang anda berblogging?
Tak pernah pulak terpikir jangka panjang, tapi tujuan utama blogging dulu memang untuk diari sndiri. Sekarang seronok pulak dapat kawan baru.

5. Apalah yang anda buat bila tidak ada idea untuk update entry terbaru?
Korek balik gambar2 lame untuk dijadikan entry throwback,tapi rasenye hari2 ade entry nak update cume mase je sentiasa mencemburui.

6. Apakah blog saya cepat untuk loading?
Ohh bab ni ayu tak pandai tengok, sebab kadang2 line tenet yang punca jadi loading.. Tapi rasenye tak lembab kottt

7. Bila dalam kesukaran siapa yang paling anda ingat ketika itu?
Of coz lah en asben, sntiase menjadi yang pertama

8. Apakah anda pernah menghargai mereka dengan membuat entry mengenai mereka? Jika ada sertakan link
Siapakah mereka yang dimaksudkan?? Rasa macam tak pernah update enrty mengenai sesiapa kott melaenkan baby dalam kandungan.. hehehehhee
 
9. Apakah status anda? (pelajar/pekerja)
Bekerja

10. Adakah anda menyimpan gambar ketika kecik?
Ada!! Simpan dalam purse lagi

11. Apakah pengalaman paling teruk yang pernah anda hadapi masa kanak-kanak?
Tak pernah ingat pengalaman yang paling teruk sebab ingat benda yang best2 je.. Bile keadaan yang tak seronok tu kene delete dari memory

Ok done menjawab soalan dari aRz
Kali ni nak buat soalan and cari mangsa2 keadaan
Sebab ade yang request suruh buat soalan

Kasi soalan senang2 je,semua tentang diri sendiri boleh
So boleh kenal rakan blogger dgn lebih rapat kan?

 1. Nama penuh, gelaran dan tarikh lahir
2. Asal kelahiran, tempat membesar dan kini menetap di?
3.Status? (bujang/berkahwin,bilangan anak jika ada)
4. Apa yang membuatkan diri rasa dihargai dan disayangi?
5. Makan & minuman kesukaan,kenapa?
6. Hobi atau aktiviti masa lapang?
7.  Bekerja/pelajar? Nyatakan.
8. Tempat pengajian (tadika,sek rendah,sek menengah,IPTA/IPTS)
9. Anak ke berapa dari berapa orang adik beradik?
10. 3 Perkara yang boleh buat diri korang rase naik angin?
11.  Nyatakan 3 perkara yang kawan/keluarga kenal benar dengan sikap korang?

Mangsa keadaan yang terpaksa aku tag,maaflah ye.. Tak paksa,sekadar memenuhi syarat

 naddya
cik fafa
Acik
budak
cik mimie
kak fuzaini
CT Humairah
mama amir
anis
kak sofu
ain syafieqa

76 comments:

  1. Lya pun dah x ingat sapa yg da tag lya hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe.. sbb tu kalau ade yg tag trs bookmark. Takott terlepas pndg

      Delete
  2. The Mask :) lama x tgk citer Jim Carrey

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dulu zaman2 pakai vdeo tape lagi.. dok ulang2 cerite nie...

      Delete
  3. cmner nk tau org tag kiter yer....bleh ajar tak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heeee sllu kite yg kene inform org yg kite tag tuuu.. laen cara xtau la

      Delete
  4. hahahaah da lme xtgok the mask tuu :)
    #yeh kene tag.. akhirnya.. thanks akak tayunk.. nt kite jawap ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amboiii suke pulak dia kene tag yee... laen kali tag byk2.. padan ukeeee
      Hehehehe ok nadnad...

      Delete
    2. mesti la suka kak.. suka men jawap2 ni..hahaha tag byk2 lg suka.lalalala

      nah kite dah :)
      http://loveneddy.blogspot.com/2014/10/the-liebster-award-12-hidayu-ayumie.html

      Delete
    3. Hahaha cm perli je.. ok dik nanad... akk da bace da pon... thanx sudi jawab ye syg

      Delete
  5. eh thanx tag akak blk...hehehe..t akak dh jawab akak gtau ek....

    ReplyDelete
  6. anis kena tag..hihi.. ade mase anis buat ye kak.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heheheh sokeyh.. bile2 pon takpe akk paham... akk nk jwb ni pon amek mase jugak

      Delete
  7. http://fuzainisimplelife.blogspot.com/2014/10/libster-award-dari-hidayu-ayumie.html
    akak dah jawab... kita ni bukan sama umur ke? hehehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ehhh yeke?? Tahun 90 ke?? Hahahah sori2... perasan mude lebeyh nie
      Tq sudi jawab..
      Amboiii pantas

      Delete
  8. wow.. N pun ada dapat tapi tak pernah ada masa nak buat.. huhu.. rajinnya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tgh ade mase free buat la sikit2...
      Ni pon ade lagi nie... takdan nak buat la cuti2 ni.. nak memikiooo

      Delete
  9. baru ni saya ada dapat tag ni
    kena lah buat
    nice :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehhehe klau free buatlaaa tihara.....

      Delete
  10. Assalam...Alhamdulillah...dapat pon jawab kat sini :

    http://mamapapaamir.blogspot.com/2014/10/liebster-award-by-ayu.html

    harap memenuhi skema jawapan yer...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih mama amir...
      Respon yg pantas...
      Hehehehhe

      Delete
  11. amboi mak buyong ni
    dok cuti sempat main tag2 lagi..
    ok nnti kak sofu jwb ya..x de dateline kan.:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heheheheh entry lame smpn dlm draft kak sofu... cume dok pikir soalan jeeee... hehehe xde dateline.. ayu jawab pon amek mase lame jugok nie.

      Delete
    2. Soalan mu sudah dijawab cik ayu

      http://ummi2m2s.blogspot.com/2014/10/liebster-award-by-hidayuayumie.html

      Delete
    3. terima kasih kak sofu
      sgt menghargai

      Delete
  12. alolololo..kita kena tag la..hahhaa..ok2, nanti Cik Mimie jawab soalan Ayu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cik Mimie dah jawab :)

      http://norshamimi.blogspot.com/2014/10/eight-liebster-awards.html

      Delete
    2. Demi ayu, dengan pantas Cik Mimie jawab...hahahah..

      Delete
  13. Hehehe..tak abis lagi demam liebster ni. Saya pun ada gambar time saya kecik dalam purse.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heheheh tula... entry2 trtunggak nia mama

      Delete
  14. Best gak baca Liebster Award nie... Boleh kenal2 kan ^_^

    ReplyDelete
  15. Dengan Liebster Award nih kita lebih mengenali rakan blogger kita.. ada 1 lagi Liebster Award belum jawab.. kena jawab time relax2, tenang.. kena ambk masa jugak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Btl tu kak eyda... kalu bab libster ni tak perap lebih smggu kt draft mmg tak sah....

      Delete
  16. Salam Ayu...Acik dah jawab...

    http://acikwatie.blogspot.com/2014/10/liebster-award-14-tag-by-hidayuayumie.html

    ReplyDelete
  17. thanks tag ain..^^ dah jawab dah.

    http://whiteroses2013.blogspot.com/2014/10/liebster-award-by-hidayu.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heheheh thanx ain sudi jwb soalan2 ni

      Delete
  18. Samalahhh. Tak tentu update entryy. hehehe

    ReplyDelete
  19. Terima kasih tag. Sapa la yg mintak soalan tu. haha. Kang aku jawab. Tapi soalan ayu tu nampak susah. Haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahah da abis senang da tu budak... org yg xmo dedahkn diri je yg ssh sikit... kekekekek

      Delete
    2. hamboi, makan dalam. haha. bukan xnak dedahkan diri tapi biasalah tak nak dikenali manusia realiti. mungkin ayu tak faham. hehe.

      btw dah jawab --> http://rainfallasleep.blogspot.com/2014/10/the-liebster-award-hidayu-ayumie.html

      Delete
  20. the mask ! layan cite tu . best2 . haha . tp nyampah sb dia gatal sgt . haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha tu yang best tu yaya...
      lame dah tak tgk

      Delete
  21. macam2 tanya ye..nsib tak kena tag..hee.anyway slamt bersegmen..

    jalan2 n follow sini :D

    http://ummiammararif.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanx kak sudi follow sini..
      ayu dah follow sane da..
      hehehe nasb bek ye kak

      Delete
  22. cerita the mask tuu memnag best heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan dikna..
      tak pernah jemu dok ulang2

      Delete
    2. tapi dah lama tak tengokk. ahha.

      Delete
    3. tula...
      nak cari ahh cte ni satt...
      hwhehhe

      Delete
  23. Huhuhu kak lya sampai arini tak berjawap..bkn apa tk ingat sapa yg tag tp bila kak lya buat entri tlg tgvaljan link pd sapa yg tag tu takde pulak tggalkan link huhuhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe tula kak lya..
      kalau tak bookmark mmg akan terlepas pandang pnya
      ayu pon ade yang tag tapi xbuat jugak
      tapi dah xjmp mane dah

      Delete
  24. saya pun suka tengok The Mask tu! tapi kadang2 mamat hijau tu macam annoying sangat -.-

    wah, akak still simpan gambar kecil dalam dompet? saya smpan dalam laptop je. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe gamboo mase kecik siao gunting2 lagi amy..
      nnt ade mase update gamboo masa zaman kecik plak la

      Delete
  25. nahh cikgu. soalan dah dijawab. harap boleh dapat 11/11 la ya. hehehe ^_^

    http://coretancikfafa.blogspot.com/2014/10/liebster-award-oleh-hidayu-ayumie.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahah bguih2..
      baguish anak murid cikgu nie..
      thaxn cik fafa

      Delete
    2. takkan puji ja kot? xdak habuan ka? (ugut sikit) haha ^_^

      Delete
    3. hahaha habuan kene la tggu baby ni keluar...
      tggu mummy sihat plak..
      mesti dpt habuan..
      tggu tahun dpn la senng crte
      ok tak?

      Delete
  26. amboi soalan macam nak isi resume :P kekeke heey iols kena tag lah. insyallah ye Ayu and thank you mengingati daku.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni kira2 mcm biodata zaman sekolah rendah dulu lah ni kan?..
      heheheh nak kenal2 katenye

      Delete
  27. Mask tu memang tak jemu kalau tengok! hehe

    ReplyDelete
  28. Selamat menjawab semua.....
    rasanya soalan liebster award lagi susah dari soalan fizik.

    yang best dapat kenal rakan blogger kita selain dari itu boleh buat survey mengenai blog kita...
    segmen yang baik.

    The Mask saya pun suka....sampai terangan-angan nak ada mask tu hehehe
    lakonan jim carey pulak tu

    betullah masa sangat mencemburui. tapi kekadang rasa macam tak bahagi masa dengan baik hehehe

    terima kasih hidayu ayumie sebab sudi menjawab

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe harusla jwb
      bkn senang org nak bagi award ni kan??
      betul tu dapat kenal dgn blogger2 laen lagi tu
      amboii siap berangan2 nak ade mask tu yee

      Delete
  29. jangan menyampah bila kena tag ya hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. takde lah arz
      orang kate ia satu penghargaan..
      byk lagi yang belum update

      Delete
  30. tak pernah lagi tengok teh mask..
    ehh sebenarnye best kena tag, sebab suka jawab soalan kan.. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan teh masak la nur as
      the mask..
      heheheh tgk jugak soalan
      kadang2 dok pecah kepala nak jawab membuatkan entry ni tersmpn kemas dlm draft
      heheheh

      Delete
  31. citer the mask tu memang best kan...

    ReplyDelete

Tabung Firash