Tabung Firash

Thursday, 9 October 2014

Pisang Goreng Cheese


Assalamualaikum semua
Petang ni dihidangkan dengan pisang goreng
Spesial ditabur chesse gitu

Lame dah nak makan
Tapi bukan lah mengidam pon
Dok selalu lah geng2 johor makan pisang goreng cheese ni
Nak jugak aku rase

Ternyata tak menyesal aku
Hahahah
Nasib lah beli 2 bungkus


Sape yang jakun macam aku ni
1st time makan


54 comments:

  1. anis lagi la kak.. xpernah makan pon..hahha... teringin nak makan..huhu

    ReplyDelete
  2. cik fafa lagi jakun. belum pernah makan..^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha igtkan ayu sorang je jakun
      ade jugak geng ye
      kene try biar bertmbah jakun tuuu

      Delete
  3. Replies
    1. kan zumal..
      nak2 pisang tu lemak manis
      aishh smpai ke malam terngiang ni

      Delete
  4. suka pisang goreng cheese!!! sedap tak hingat, hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe kes ayu teringat2..
      kene repeat balik nie...

      Delete
  5. Replies
    1. sedap mama amir..
      tgk pisang ape and buat sos dia
      kalau pisang tak masak rase spoil jugak

      Delete
  6. aduyai kak ayu.. tolongla! tolongla!hahahah
    aritu tgok sorg blogger pos gamba pisang greng cheese pon jd teringin nk mkn.. smpai skg x jumpa2.. ngok kak ayu pulak pos.. alahaii leh nanges guling2 gini..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh ehhh xmo xmo nangis..
      ape kate nad buat sndri je...
      g cari laaaa
      smpai jumpe

      Delete
  7. tak pernah makan. mana nak cari ye?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ain dok mane lak tu....
      skrg kat johor banyak laa
      ayu nak cari kat area klang ni pon payah

      Delete
  8. Selalu tengok orang post goreng pisang ni. Dah cari kat sini, tak jumpa lagi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehhehe...
      tula tak semua tpt ade..
      rase nak pergi beli pisng goreng pastu tabur sndiri je...
      ni pon kebetulan akk yg jual tu dlm fesbuk
      xde kedai pon

      Delete
  9. Ayu..dh tgh malam nampak entri ni terus lapaq
    Kat area rumah k sofu ada jual ni tapi tak pernah rasa lagi :)
    Asal gi kedai mesti dh anis acaner tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheheeh tula laris betul kan??
      kalau pisang tu manis lagi sedap kak...

      Delete
  10. Err...ade cheese? Ana tak suka cheese. Suka pisang goreng je. Hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe p maen jaoh2
      sedap laa cheese...

      Delete
  11. Hari tu baca kat blog Rosreeza pasal ni.
    Memang kat Johor je ke?
    Sian kat kami kat Seremban ni..tak merasa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheheh tah la sllu kak sane mmg fames kak..
      kt tmpt akk tu xtau la..
      ayu pon ade rezeki yang buat kt sini
      tu order tuu

      Delete
  12. tak pernah try lagi..rasa dia macm cheezy wdges ke

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehh tak laaa..
      rase pisang goreng yang lemak2 manis gitu..
      sape pemint chesse mmg wajib cube

      Delete
  13. Tak pernahh rasaa lagii, teringinn nak rasaa yang berchheezyy ni. :3

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheheehehh teringin kene rase
      akk pon lame dah nak merase..
      baru je dapat makan ni

      Delete
  14. Samalah..kat tempat Cik Mimie tengah famous pisang goreng cheese ni..tapi Cik Mimie tak makan sebb tak suka cheese...heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo cik mimie johor kan???
      alaaa ruginye tak minat cheese nie
      tak geng la

      Delete
  15. Memang sedapppp! Kat tempat akak ada version upgrade,..letak cheese dan sos coklat...huhuhu pening kepala fikir nak bakar kalori lps tu ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. aha kak...
      yg ni mmg ade sos coklat...
      sos straberi pon ade tauu...
      macam2 kan

      Delete
  16. Replies
    1. hehehe sedap kan kak lya..
      rase nak order lagi je tgh2 lapa cmni

      Delete
  17. Haha. Sumpah x penah makan. Makan cheese kek je mampu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboii cheese kek je mampu???
      hahahaha...
      kene la try

      Delete
  18. slurrpppp..... macam sedap ja pepgi ni tgk makanan.. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan??? nak2 kalau time2 hujan nie
      perghhh

      Delete
  19. Owh..first time dengar... Saya x minat cheese sangat... tapi tengok gambar macam sedap..hehe.. (lapar lah pulak rasanya..huhu..)

    -student ACCA-
    http://sobihasalim.blogspot.com/2014/02/apa-itu-acca.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. heee ramai jugak yang belum tau pasal pisang goreng cheese nie rupenye..

      Delete
  20. ada member cerita baru-baru ni...ramai orang membeli tapi tak ingat pulak tempat dimana

    menarik sangat ka?
    Di utara tak ada lagi hehehe

    peluang bisnes ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup2...
      kalau bleh rebut la peluang yang ade,,
      sini pon jarang jual..
      bile skali jual mmg laku btl
      biase la bnd baru

      Delete
  21. blm pernah mkn lg...teringin jgk tp kat putrajaya ni xthu kat mn ada jual huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. tula ssh btl nak cari ini kak mila...
      nnt bile da fofular bersepah2 lah org jual...
      siap ade kat mid valley lagi
      heheheh

      Delete
  22. dah pernah makan. first time masakan. ada jugak updated kat blog. tapi, macam Ros ni bukan penggemar cheese, so tak suka sangatlah. hihi.. sesekali makan, ok la..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe yeke??
      mane yang xsuke mesti rase pelik and muak je

      Delete
  23. kat umah akak ni sampai beratur panjang.. dpt le merasa beli sekali aritu.. tapi x puas.. last2 akak wat sendiri aje.... aritu penah gak bincang ngan somi lau kita jual goreng pisang coklat cheese mesti laku x penah org wat lagi... tup tup umah akak dah fenomenon lak pisang goreng coklat cheese lak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hmm tula skg baru nak naek..
      kalau rebut peluang mesti jalan pny kak

      Delete
  24. baik buat sendiri. hehe. senang je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tula kalau ade pisang masak dah buat sndiri dah scha
      hehehehe

      Delete
  25. Sedapnya dik Ayu....nak juga ni....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehheh nak kene la cari kak diana...
      Nyumnyummmm...

      Delete
  26. salam singgah...

    lapar pula bila tengok pisang goreng cheese tu. mesti sedap kan?

    ReplyDelete

Tabung Firash