Tabung Firash

Thursday, 16 October 2014

Sample Susu Ibu Hamil

Assalamualaikum... 
Share sikit stori smlm
Petang semalam saje gedik2 nak pergi tanya pakej bersalin dekat KBMC 
Datang2 terus buat ceckup sekali

Siap scan 2d 
Alhamdullilah kedudukan baby dalam keadaan sepatutnye

Setel kasi ceramah, doktor bagi sample susu
Haaa bile ditanya aku ade minum susu tak
Jawab la ade,susu kambing hahahaah
Yela orang kate banyakkan minum susu kambing untuk elak anak kuning


Ni sampel yang doktor bagi
Tah minum ke tak nanti

70 comments:

  1. akk aritu minum anmum smpi 7bln ... lps tu stop minum sb baby besar.hehe... kebanyakkan org minum anmum baby mmg bsr..ekekeke.

    eh bukan ke susu kambing buat bb kuning? akk pn xpasti hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul...Acik minum anmum, baby jadi besar..terpaksa stop sebab ibu kecik je..

      Delete
    2. Heheheh xtau lak.. doktor sblm ni suh jaga makan sbb kate bby dah besar... wahahahah takottnye.. mmg tak la nk mnum susu tu da...
      Tapi kak mila ramai yg suh mnum susu kambing sbb elak bby dpt kuning

      Delete
  2. Byknya dpt sample..bila la lya dpt merasa ni smua

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heheheh ayu dpt ni pon blm tntu mnum... nak ke??

      Delete
  3. Pernah try minum susu masa peknen anak sulung. Sampai dah bersalin, susu setin tu tak luak-luak pun...meloya tekak minum susu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha tula mama... susu yg ade mmg xleh nk mnum da... susu kambing jename hi goat tu je boleh mnum

      Delete
  4. owhh, kalau check-up dengan doc memang dia akan bagi sampel susu ka?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Xtau lah cik fafa... tgk klnik jugak kott.. kalau kerajaan mmg tak pernah bg sample pon.. heheheh

      Delete
    2. Klinik swasta jer yang selalu bagi, dah 4 kali peknen check kat klinik kerajaan tak penah dapat pun.

      Delete
    3. Kan mama... dah smpai hujung2 ni pon tak pernah bagi lagi... ni pon cek kt kbmc.. tu yg dapat tuu

      Delete
    4. owhhh, camtu. agak-agak sebab tu la klinik swasta mahal sebab dia caj sekali dengan susu kot. haha

      Delete
    5. hahahahha... susu tu pon rase dpt sponsor kott...
      swasta mahal sbb kene caj hrga doktor kot
      kalau klink misi je yg cek

      Delete
  5. kita pula yg excited dia dpt baby :)
    teringat semasa dulu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe xcted jugak bile org excited pasal kite ni....

      Delete
  6. Banyak jenisnya susu doktor bagi.. Minum ke tak tu Ayu? Hehe..
    Rosmiza Ali Official Blog™

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe tula byk jenis... xminum kott kak... sbb xtau nk mnum mane satu.. hahaha

      Delete
  7. Elok minum susu tu..baik utk kesihatan dan baby...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heheheh byk sgt tu kaka ros... xtau nk try mane.. rase mcm tak leh masuk je

      Delete
  8. check up mmg dpt susu ke kak? nadyya nihh cmne la ngandung nt.. kehkeh. nadyya xleh masok la minum susu.. nt msti nak termuntah je ><

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe tula akk xtau nadnad... dah dia nk bg free kan?? Amek jela.. tgk jenis klnik jugak kott...

      Delete
    2. Hehehe tula akk xtau nadnad... dah dia nk bg free kan?? Amek jela.. tgk jenis klnik jugak kott...

      Delete
  9. CT kalo ngandung macam mana lah eh.. dahlah susu pun tak minom.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tula ayu yg mnum susu pon leh jadi tak mnum.. mase ngandung peel jadi laen ct... kan acik?? Heheheh kuatla demi baby

      Delete
    2. hahaha tak tau tak penah ngandong :P

      Delete
    3. nnyt dah ngndung ct akan rase lah ape yg ktorang ibu2 ngndung rase
      heheh

      Delete
  10. eh..Acik menjawab komen orang macam blog Acik pulak..sori...Boleh cuba minum Ayu...sepeket je

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heheheh terima kasih la acik sbb sudi nak jwb komen tu... hee tula nk cbe pon isao jugak... mcm xnk je

      Delete
  11. Akak banyak makan epal. Nanti baby keluar pipi merah2. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ehh yeke?? Tak pernah tau pon... heeee

      Delete
  12. Alhamdulillah baby baik-baik aja,..jgn lupa minum susu tu ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heheheh insyallah kak farrah.. kalu igt.. sbb sllu bnd2 cmni buat2 lupe

      Delete
  13. erkk susu?? macam mane la anis nanti.. xminum susu la.. aduhaii.. kena cube belajar minum dari sekarang nie..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heheheh kene cube2 jugak... dulu mnum fresh milk je...

      Delete
  14. saya dulu sehari satu kotak besar...pernah terskip dua hari, sakit-sakit satu badan sampai demam...kata doktor, baby tengah bentuk tulang2, jadi perlukan kalsium banyak...mungkin kalsium mama nya yang dia serap...mudah2an tulang dia kuat...lain budak lain caranya...^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aha... dulu mase mule2 ase nak cabut je gigi ni mama... sakit ya ampun... tp skg hari2 mnum susu... mudah2an bby dpt kalsium secukupnye.. xde la amek mummy pny kalsium

      Delete
  15. N dulu minum anmum.. ditambah dengan selera makan yang melampau.. Baby pun agak besar untuk N yang kecik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heheh tula... doktor pon bising takott bby besau tok ayu yg kecik nie.. nk makan pon xleh nk ikott selera sgt...

      Delete
  16. Cik Mimie tak minum susu macam mana tu..heee :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. cik mimi minum susu
      pastu tmbah coklat sikit

      Delete
    2. Coklat pun tak suka...errr.. sure muntah kalau minum susu-susu ni..

      Delete
    3. aiyakk abis tu cik mimie mnum ape je

      Delete
  17. Salam singgah petang dik Ayu....akak nak juga minum susu jenis ni tapi tak tau bila....doa2 kan yer dik Ayu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ala kak.. insyaallah ade rezeki nanti... ayu sntiase doakan kak diana...

      Delete
  18. Replies
    1. Hehehehe yela tp bknny ayu nak mnum susu nie...ngehhh

      Delete
  19. Dulu minum susu anmum materna tuh.. alhamdulillah anak2 tak besar kat dalam perut.. minum air kelapa bagus untuk elokkan kulit baby.. elok minum dalam 2 bulan sebelum bersalin..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heheheheh yeke?? Tak pernah nk mnum pon susu2 cmni... tula skg mng asal ade air kelapa bedal jeee...
      Thanx kak eyda

      Delete
  20. Slalu klinik swasta jer bagi sample susu tuh.. klinik kerajaan memang tak de laa.. anak sulung bersalin kat swasta, dapat free susu s26 lagi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan kak eyda... tak pernah kott kerajaan dok bagi sample susu cmni... heeheheh

      Delete
  21. Aku suka minum susu dutchlady. Dulu aku layan susu everyday sebab sedap tapi aku stop sbb tu produk nestle. Tapi aku x leh nak try minum susu anmum. Kang aku fefeeling preggy tak ke naya. Haha.
    Bagus la baby ko sihat. Macam tak caye je ko sebaya aku. Tapi member aku anak dah 3 tau dak. Haha. Moga baby sihat2 sampai lahir dgn ibu dia sekali. Nak buh nama apa? pm aku kalo nak nama. Ok aku gurau.
    Sory la ayu aku buat entry kt ruang komen ko ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Perghhh fist time dpt komen karangan cmni... eh ehhh name bby da ade da pon... daddy dia yg xcted... alhmdullilah.. budak bile lagi?? Same la ade geng sebaye pon anak 3 jugak.. tp badan solid molid mcm anak dara...

      Delete
    2. nama baby firash kan? hehehe. cepatlah bersalin. nk tngok baby. hahaha

      Delete
    3. alamakk...
      ade yg perasan plak
      hehhehehe

      Delete
  22. haaah betul. minum susu kambing banyaak baguss. mama aina pun minum susu kambing je dulu. alhamdulillah adik bongsu tak de kuning2 baagai.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan?? tula mane yang boleh minum tu akk mnum la dikna..
      hehehehe insyaallah mintak2 semuanye ok

      Delete
    2. Aminn. ^^ esok dah keluar baby wassap gambar baby dekat aina. heee~ :3

      Delete
    3. heheheh..
      insyaallah dikna oii..
      tgk keadaan lah ye

      Delete
  23. Kak lya masa mengandung tiga2 ank mmg slalu minum susu anmum..tu pon perisa coklat ..

    ReplyDelete
  24. Susu mmg kena minum masa mengandung ..br la kita ada tenaga ..tulang kita nk pkai lama tau..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tula kak lya
      insyallah
      heheheh tak suke sgt perase coklat
      skg ni ade perisa mangga lagi

      Delete
  25. ohh doc ade bg sample susu eh? hihi baru tahu. mcm best jee pregnant..

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboii2...
      heheh tula dpt sampel pon bukannye leh minum

      Delete
  26. banyak jenis susu yg Ayu dapat tu.. camno nak minum tu.. heeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe smpai skg pon tak minum2 lagi kak ros

      Delete

Tabung Firash