Tabung Firash

Wednesday, 29 October 2014

Doakan Kesihatan Opah

Assalamualaikum
Aku dikhabarkan berita sedih oleh sepupuku semalam
Opah ku kini ditahan wad
Mintak semua doakan kesihatan opah



Sakit hati jugak lah dgn misi yang sepatutnye ditugaskan menjaga pesakit tak bertanggungjawab
Bukan patutnye semua tu kerja misi ke?
Kenapa lak nak geli??

Sementara tunggu untuk xray



Alhamdullilah opah dah boleh bangon n senyum
Sekarang tengah tunggu keputan urine test dgn darah...
Insyaallah kalau tak ada pape opah dah boleh balik

Terima kasih tikah sebab tolong tengokkan opah
Dan keluarga cik As

Mintak jasa baik akak2 abg2 adik2 doakan kesihatan opah beransur pulih ye



85 comments:

  1. semoga opah ayu cepat sembuh dan sihat spt sediakala.

    nurse2 yang tak buat kerja tu, ayu bole buat aduan sbnrnya. biar diorg rasa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mudah2an balqis
      Hmm tula tu.. trok sgt pengurusan tu... ptt keje dorg pon bersihkan pesakit

      Delete
  2. mudahan opah sembuh cpt. nenek liz pn slu jgk skt2 sikit. tp dia kuat lg berjalan, asyik nk knea bawa p holiday je hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amboiii siap kne bawak berjalan lagi.. insyaallah mudah2an liz

      Delete
  3. akak doakan semoga opah ayu cepat sembuh yer... jangan henti doa ok untuk opah...Akak doakan sama....

    ReplyDelete
  4. alahai.. kesiannya, semoga cepat sembuh hendaknya.. aamiin.

    ReplyDelete
  5. semoga opah akk cpt sembuh :)
    xdpt ngok gmba.. header akak pon xdpt ngok ni.. line tenat sgt ni T-T

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ehhh header tu dah tgk byk kali dah kan?? Mudah2an nad..

      Delete
    2. haha tuu maknanya line memang teruk tahap panda.. ;p
      ok harini da dpt tgok. kejam btl nurse nih.. msti nurse muda2 ni.. skg ramai nurse gedik2.. xbkenan langsung..

      Delete
    3. Hahahah nurse gedik2 ye nadnad...
      Tula nk jadi model lak kt spital tu kan...
      Isshhh

      Delete
    4. aah.. dlu dahnya pna brngan nak jadi nurse..hahah naseb xmjadi ;p
      soo mcm ne opah akak skrg? dah kuar hspital lom?

      Delete
    5. Alhmdullilah sihat da...
      Demam je ritu..
      Tp sakit hati btl ng nurse tu....
      Terima kasih nadnad

      Delete
  6. buat aduan kak.. cakap name ape.. kesian pesakit kalau majoriti nurse cmtu.. dulu ayah anis masuk hospital pon ade nurse cmtu.. nak je lempang sekor2.. geram sgt.. semoga opah cepat sembuh.. aminn.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha tau xape...
      Mase arwah atok dulu pon same dorg layan cmtu... kite lak yg kene igtkan sllu.. kalau tak bt xtau je

      Delete
  7. Moga opah cepat sembuh...dan terus segar :)

    ReplyDelete
  8. Mudah2an opah ayu cepat sembuh. Sedihnyaaa. tk ptut nurse tu buat mcm tu je,

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg la...ase nak maki je...
      Nasb la xde kat sane...
      Mudah2an scha
      Doakn ye

      Delete
    2. nanti apa2 update ttg opah bagitahu taw. hehe

      Delete
    3. Amboii kene update lagi tuuu...

      Delete
  9. saya doakan opah awak cepat sembuh ya..

    ReplyDelete
  10. saya doakan moga opah Ayu cepat sembuh.. Amin :)

    ReplyDelete
  11. Moga cepat sihat opah.makin panjang umur dan sihat sokmo.insyaAllah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Isnyaallah...
      Mudah2an semuanye sihat2 je

      Delete
  12. Semoga Allah sentiasa merahmati keluarga Ayu dan memberi kesihatan yang lebih baik kepada opah. Cepat sembuh ye opah!

    btw, geramnya perangai misi macam tu. moga2 mereka insaf lah. tanggungjawab jaga pesakit mana boleh main2. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih kak...
      Mmg geram sgt ng misi cmtu.. xde tgjwb lgsung...

      Delete
  13. singgah pagi, semoga kesihatan opah beransur pulih hendaknya, beruntung masih ada opah lagi,sayangilah dia sepenuh hati ye.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyaallah kak.... smoga sembuh seperti sediakala

      Delete
  14. Syafakillah .╥﹏╥ moga cepat sembuh. :)

    ReplyDelete
  15. Semoga opah Ayu cepat sembuh...;-)

    ReplyDelete
  16. Akak titip doa mudah-mudahan opah Ayu cepat sembuh.

    ReplyDelete
  17. Semoga opah ayu segera sembuh dan sihat sentiasa ...amin :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aminnn...
      Trima kasih cik mimie..
      Mudah2an

      Delete
  18. Moga opah ayu cpt sembuh spt slalu..untung ayu msh da opah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhmdullilah masih ade..
      Trima kasih lya..
      Mudah2an cpt sembuhnye

      Delete
  19. Opah rest banyak-banyak ye jangan aktif sangat. duduk and rehat saja. take care ye Opah and get well soon insyallah ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hmm mmg skg ni byk rehat..
      Sjk arwah atok xde...
      Mudah2an sihat sllu opah.thanx ct

      Delete
  20. pelik betul,dah memang jugas depa untuk jaga pesakit, takkan yang tu pun tak mau buat?

    apa2 pun, semoga opah ayu cepat sembuh. amin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan cik fafa...
      Sakit pulak hati kite ni...
      Insyallah cik fafa
      Mudah2an...
      Trima kasih tok doa awk tu

      Delete
    2. yang baca pun sakit hati juga.

      sama-sama.^_^

      Delete
    3. Ha tula... yg bace pon sakit ati...
      Nasb la sepupu tu jenis xcpt melatah...
      Kalau ayu yg kat sane mau kene maki sia2 jhahahah

      Delete
  21. Moga opah kak ayu cepat sihat. Amin :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih im..
      Mudah2an sihat sllu

      Delete
    2. Apa pekembangan opah kak ayu hari ni?

      Delete
    3. Alhdmullilah...
      Kembali normal...
      Doakan sntiase sihat ye

      Delete
  22. opah demam ke ayu..?
    insyaAllah.. semoga opah kembali sihat...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aha demam..
      Tp alhmdullilah dah pulih sikitt...

      Delete
  23. semoga cepat sembuh . amin . .

    ReplyDelete
  24. Semoga opah dik Ayu cepat sembuh sepenuhnya...amin...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih kak diana
      Mudah2an sihat sllu
      Aminnn

      Delete
  25. semoga cepat sembuh...kite dulu jaga abah kite pon camtuh...org hospital mmg taknak tolong pape... diorang ignorant sgt...geram jugak mase tuh..tapi xpelah, mase dah berlalu :'(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha tp xsume hospital cmtu...
      Ade nurse yg ok je siap tlg2 sume...
      Tgk nurse xde sivik ni nak kene g blaja pndidikan sivik balik la jwbnye

      Delete
  26. Semoga opah ayu cepat sembuh.. tetiba teringat kat member opis yang masih di icu.. kesihatan makin membimbangkan.. dah sebulan di icu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oooo yeke.. lame dah tu kak.. smoga mber kakneyda cpt sembuh jugak

      Delete
  27. Mak ga opah ayu cpat baik ye..
    Ayu, hsptal gov kdng mmng cmtu. Even tak semua, tp ckup la kita dh rasa msa bersalin zahra ni. Layanan ntah pape. Bersabar & tawakal je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeke mimie... ishhh takottnye...
      Tula geram je kadang2...
      Tp klnik ibu and anak mmg terbaik... suke sgt

      Delete
  28. Moga opah cepat sembuh.
    Sabar jela dengan nurse tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pikir jaoh je nia..
      Kalau kat sane mmg dah kene sembur dah..
      Eh mcm brani lak kan
      Hahahah

      Delete
  29. moga opah diberikan kesihatan yg baik !

    ReplyDelete
  30. Alhdmullilah...
    Kesihatan opah beransur pulih kak ros

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah.. semoga opah cepat dapat keluar hosp..
      hurm, citer nurse tu, asal gitu ehh, tak patut betul lah..

      Delete
    2. Dah keluar da shad.. alhmdullilah selamat dah... tula nurse tu mmg tak patut btl... xde tgjwb lgsung

      Delete

Tabung Firash